Kaksi loukkaantui Asikkalassa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja slant six, 20.8.2016.

  1. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Aika mielenkiintoista että poliisi vie kilvet ja sulkee luvallisen tapahtuman tollasen pikku aksidentin takia?
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Hyvä, että Granaatu selvisi lähinnä henkisillä kolhuilla, miten Camaron kuski voi?
     
  3. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Saahan ne viedä kilvet jos auto on tieliikenteeseen kelpaamattomassa kunnossa.
    Saahan ne myös kisankin lopettaa jos on riittävästi soraa vaginassa.
     
    Fileeraus tykkää tästä.
  4. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Vielä sairaalahoidossa.
    Syitä tapahtuneelle en lähde arvailemaan, muutamia skenaarioita tässä jo tullutkin esille, mutta todettakoon vielä se, että ei ole ensikertalainen kyseessä.
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Aika pahasti rytättyjä hylsyjä näkyy lähes päivittäin hinurin kyydissä ja vielä kilvet paikallaan:rolleyes:. On menny soraa muuallekki ku vaginaan.
     
    Bluestone tykkää tästä.
  6. sössökoski

    sössökoski 3rd gear

    Maalitötteröthän näytettiin kuljettajakokouksessa, mainittiin myös muut radalla olevat tötteröt kerrottiin että jarrutusmatka on n.500m ja että radan päässä on 11metrin pudotus.
    MP:llä nykyisetkin tötteröt näkee ainakin ihan selvästi.

    Itselle tarjottiin se femma siitä ajolipusta takaisin kun olin tekemässä lähtöä. Pääsylipusta ei tietenkään en kyllä odottanut saavani siitä ajolipustakaan koska eihän tälläinen ole järjestäjän syytä.
     
    squide tykkää tästä.
  7. laakkius

    laakkius Gearhead

    sinnehän tuli jengiä pitkin päivää, ei varmaan kaikille ole erikseen noita asioita kerrottu...
     
  8. sössökoski

    sössökoski 3rd gear

    Joo ei varmaan, mainitsin vaan sen mitä kuljettajakokouksessa käytiin läpi.
    Vahva epäilys että tulevaisuudessa ei enää paikalle valuta pitkin päivää. Tai jos valutaan niin katsastuksessa pitäisi kysyä onko käyty ennen ja jos ei ole niin pieni kurssi miten toimitaan.
    Tosin nytkin on tullut ilmi että kumpikaan kuski ei ollut ekaa kertaa pappia kyydissä.
     
  9. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Saattanu poliisisit ajatella et auto laitettava kuntoon ennen ku saa kilvet takas?

    Saa konttorilla varmistaa ettei oo mitää vääntynyt.

    Minun veikkaukseni
     
  10. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    Ainahan toi maali voisi olla paremmin merkitty ja luultavasti jatkossa niin onkin, mutta oli tuollakin useampi keila rinnakkain maalin kohdalla. Toi onnettomuus tapahtui kuitenkin siinä vaiheessa kun oli ajettu jo 2-3 kierrosta, eli useampi sata kuljettajaa oli kuitenkin huomannut missä kohtaa maali on.
    Jos on ekaa kertaa ajamassa, niin kannattaisi ehkä tulla ajoissa että ehtisi kuljettajakokoukseen, ei kait niitä voi järjestää tunnin välin koko päivää. Ensikertalaisten kannattasi myös varmaan katsoa ensin muutama lähtö, notta pääsee vähän jyvälle touhusta, ennenkuin lähtee itse suhaamaan.
    Aika vähän noissa kyläkisoissa on kuitenkin vahinkoja sattunut, itse kiertänyt noita 9o luvun alusta saakka ja tämä oli kuitenkin ensimmäinen vakavampi onnettomuus, tolla välillä onnistuneita lähtöjä on ollut kymmeniä tuhansia, ellei jopa enemmän. Eli nyt ei kannattaisi panikoida turhan tähden.
     
    squide tykkää tästä.
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites ois kalkkimaali? jossei kukaan jaksa sitä pestä pois, niin ensimmäinen sade vie mennessään ja ravitsee vielä nurmikkoa radan varressakin

    Tuskin se lentokonettakaan haittaa vaikka ruutuliputus kertoo, et ois pitäny olla jo seis, kohta rapisee lepikossa

    Tai sitten tuulensuoja verkko taitaa maksaa 20e 100m rulla ja siihen tolpat olikohan 7e kpl se siihen poistumistien kohtaan, niin ei ole epäselvää, että tie loppuu kun oranssi aita tulee vastaan


    Mitä videoita tapahtumasta kattelin ja sillä kokemuksella, etten koskaa ole kisaa ajanut, on pari keila riviä melkosen kehno huomata etenkin jos sen puolikkaan sekunnin osan käyttää siihen, et vilkasee mittarit, kestääkö tekniikka vielä pitkään

    Vaikka ois jo 3 vetoa takana, niin onhan siinä jo väsymyskin mukana

    Eikä varmaan olisi vaikeaa niitä ehdotettuja lippujakaan saada sponssina vaikka ihan sen lippufirman logoillakaan



    Epäilys on kyllä mitä on jo sanottu
    Mukku ei vaarivainaa horsmalla kiihdytysraveissa mitään lippuja tarvinnu, hankkija lippikset maalissa riitti niin ei niitä nytkään, niin
     
  12. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Heräsi vaan kysymys kun jotkut tuntuu vastustavan sitä maaliviivan paremmin esille tuontia, niin keneltä harrastajalta,katsojalta, ajajalta tai kisaajalta se on pois, jos joku firma haluaa esim.sellaiset ruutulippu-beach flagit sponssata? Tai jos ei sponssia löydy, ja fyyran kassa ei kestä niitä, niin joku kilpailija vaikka tuo ne mukanaan jos sellaiset sattuu omistamaan.
    Onko tästä jotain erityistä haittaa jollekkin miksi niitä ei voisi laittaa jo nyt olemassa olevien keilojen lisäksi?
    Ja puhun nyt nimenomaan näistä tavallisten turakaisten päivistä.Varsinaiset kilpailut on sit asia erikseen, niin kun on jo todettu.
     
    bootsi, pptalo, mxu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. Hai

    Hai Double Gearhead

    Mitä Camaro kuskille kävi, kun vielä sairaalassa on?
    Pitääkö lehtitieto paikkansa, että Camaro meni nokan kautta katolleen?
    Kaarettomassa Camarossa taitaa tulla pika choppaus sellaisessa voltissa.
    Voimia toipumiseen.
     
  14. 2Smokie

    2Smokie 1st gear

    Olin kerran ajoissa missä pääsi jotakuinkin suoraan paluutieltä stageen. Koko ilta ajettiin eikä tullut yhtään väsy. Oon ollut myös kisoissa missä paahtavassa aurigossa nahkapuku päällä sai odotella tunnin lähtöään, ei väsyttänyt silloinkaan. Olen superkunnossa, superhuonossa meinaan. Jos juoksen sata metriä haluan kuolla.

    Toivottavasti tämä onnettomuus ei johda yhtään mihinkään, todella harvoinhan näissä "kylähullujen" kisoissa sattuu mitään.
     
  15. hantta

    hantta Double Gearhead

    Loppujen lopuksi kyse on siitä, että joillekin vain ei koskaan satu vahinkoja :)
     
    Bukero tykkää tästä.
  16. Mandoliini

    Mandoliini 3rd gear

    Olisi mielestäni hyvä, jos ensikertalaiset ajaisivat ensin hitaan lähdön, että rata tulisi tutuksi ja samalla jarrutusalue.

    En ollut paikan päällä, mutta kuulemma maalialueen jälkeen tulee joku syvä rotko?

    Vaikka olisikin kokemusta niin aina voi tulla autoon joku tekninen vika jolloin auto ei jarrutakkaan kuten pitäisi tai ohjaukseen tulee vika, jolloin auto päätyy mahdollisesti sitten yli jarrutusalueen.

    Turva-alueen pitäisi mielestäni olla selkeä ja joku rotko on ihan varmasti vaarallinen?
    Turhaa jossittelua, mutta olisiko mitään tapahtunut jos tämä olisi tapahtunut esim. Kiikalassa, jossa on suoraa hiekkaa montakymmentä metriä?

    Maalialueelle liput ehdottomasti, jos jostakin saadaan rahaa.
     
  17. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Tapahtuman mainoksesta ja Fyyran sivuilta ei selvinnyt kuinka ajoissa paikalla tulisi olla. Siellä luki vain 10 - 18. Minulle tämä oli ensikerta tässä paikassa, muualla olen testannut. Tästä syystä lainasin (sori) Black List-topiccia tiedustellakseni katsastuksen alkamisaikaa. Kukaan ei syystä tai toisesta vastannut kysymykseeni. Päätin kuitenkin lähteä ajoissa ja olin katsastusjonossa noin 8:30. Ajajakokous oli noin 9:50. On enemmän kuin todennäköistä, että klo 10 alkavassa tapahtumassa joku missaa ajajakokouksen...

    Tässä valitettavassa onnettomuudessa ei kuitenkaan ollut kysymys tästä. Esimerkkinä voin kertoa, että paikalla oli ensikertaa kiihdyttämässä (käyttöautoaan) tuttuni, jolla on vuosien kokemus kiihdytystiimin mekaanikkona. Kiihdytystoiminta oli siis tuttua. Sen verran jännää kiihdyttäminen kuitenkin oli, että häneltä jäi maalin keilat huomaamatta. Hän alkoi jarruttamaan vasta kun viereisen radan kaveri himmasi kaasun...

    Joo, eka veto kannattaisi ottaa vähä rauhallisemmin mutta... Maksat vedosta vitosen, jonotat tunnin...

    Kaksi lippua jäi käyttämättä. Eipä tullut mieleenkään, että niistä olisi saanut rahoja takaisin... kelpaavatkohan ne ensi vuonna?
     
  18. Patsi

    Patsi 3rd gear

    Minkä ikäinen Camaro se oli?
     
  19. Mandoliini

    Mandoliini 3rd gear

    Camaro 4th 1993-2002
     
  20. Hai

    Hai Double Gearhead

    1999 Z28
     

Kerro tästä muillekin!