pontiac 389, haljenneen lohkon korjaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja rocketman, 1.9.2016.

  1. rocketman

    rocketman Gearhead

    Moikka,
    on työn alla laakerivaurioinen 63 pontiac 389, josta löytyi ikävä ylläri: lohko vissiin jäätynyt joskus, haljennut ja korjattu hitsaamalla. Omistaja valitti, että koneen takaosasta vuotaa hieman vettä. Nyt näyttää, että vuoto on todennäköisesti tullut hitsisaumasta.

    [​IMG]

    Pitäisi varmaankin hitsata uudestaan. Voi toki olla, että aiemmin tehty korjaus on toiminut jo vuosia ja nyt vain hitsin huokonen syöpynyt tms. Moottori tulee olemaan lähes vakio. JOkatapauksessa lohko-ongelma pitää ratkaista ja tehdä päätös ennen muita koneistuksia.

    Mitä mieltä raati kuvan perusteella on uusintahitsauskorjauksen onnistumisen todennäköisyydestä ja kestävyydestä? Jätän erikoishitsauksen suosiolla oman alansa ammattilaiselle... kuka näitä pk-seudulla/etelä-suomessa nykyisin tekee, suosituksia?

    Auto on hienossa alkuperäiskunnossa, joten ihan ensivaihtoehtona ei aleta chevy-tekniikkaa sovittelemaan.

    tänx.
     
  2. B-66

    B-66 Gearhead

  3. pesälä

    pesälä 2nd gear

    onkohan toi pakkasropun reikä ehjä? vai meneekö toi halkeama sinne asti
     
  4. Mutku

    Mutku Gearhead

    Vaikka veikkaankin vahvasti, että tuo halkeama lähtee/menee pakkasproppuun, niin mielestäni tuo voi hyvinkin olla niitä harvinaisempia valurautalohkon hitsuita, jotka voi saada onnistumaan. Meinaan, että öljykanaviin menevien säröjen/halkeamien metsästys ja aukikairaus ja täyttöhitsaus lienee suht kinkkisempi savotta.

    Tsemppiä. Omaan vastaavaan orkkislohkoon yrittäisin tuota korjaushitsausta. Voi onnistuakin.
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    jos se on pientä tihkumista ja muuten ehjä sauma, niin nämä jäähdytysnesteen sekaan laitettavat paikka-aineet toimii hienosti. Eikä tuki mitään kennoja, vaikka kohta muutama saattaa niin väittääkin. Kun vaan pesee ruostemujut järjestelmästä ensin.
     
  6. litres

    litres Gearhead

    Katso yv
     
  7. minorv8

    minorv8 Gearhead

Kerro tästä muillekin!