Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

  1. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    itse oottelen maanantaita.. tai oikeastaan se meni jo.. mutta jos puhuikin ensi viikosta.. tai jostain muusta manana/maanantaista. ei osaa sanoa.

    kertoi aluksi lähetyskulujen hinta arvion kun siitä kyselin.. ja sanoin että kyllä se käy ja ostan sen vannesarjan siihen hintaan siis. (epäilin että kulut olisivat olleet 20e enemmän kuin mitä hän arvioi mutta aattelin että sen verran ehkä pitääkin olla tinkivaraa hänelläkin joten en sanonut mitään omasta arviostani)

    mutta tähän ostolupaukseeni myyjä sitten ilmoittikin heti samana päivänä.. eli viime viikon torstai/perjantaina että hän käy maanantaina matkahuollossa kysymässä tarkemman lähetyshinnan.. ja sanoin että asia selvä, odottelen sitä sitten.

    joo.. maanantai meni.. ja muutama muukin päivä kun kello siirtyi jo perjantain puolelle nyt. eipä oo kuulunut mitään.

    taisi taas mennä jollekin "kaverille" sittenkin kaupaksi. niinkuin tuntuu kovin usein käyvän mulle. ja tietenkin vasta sen jälkeen kun oon kerinnyt lupautua ostamaan ne.

    taitaa jäädä ostamatta ne vaikka ottaisikin yhteyksiä uudestaan. ei oikeen luota enää hänen toimintaansa enää.

    vian täytyy olla minussa. kysyn kai liian vaikeita. esim. lisäkuvia että näkee kaikkien vanteiden kunnon eikä vain päälimmäistä. tarkennuksia renkaiden kunnosta tai iästä "katso dot merkintä, missä on viimeisenä 4 numeroinen koodi. kerro se numero tai ota kuva siitä että näen renkaiden iän". voitko tarkistaa ET että on varmasti sopiva. tai jos ei löydy stanssausta vanteesta niin mittaa vanteen syvyys, ja että tarkistappa pulttijaot ..esim että onko ne oikeasti 5x120.6 vai 5x120, keskireikien halkaisija tai tuleeko mukana vanteisiin kuuluvia sovitteita tai pultteja, tyyppisiä kysymyksiä.

    kun minusta nuo on asioita joita myyjän pitäisi minusta tietää omista renkaistaan ja vanteistaan joita on muille myymässä.. tai osata sen verran niitä kuvata tai mitata että osaa sitten kertoa kysyjälle.

    -----------
    ihmeellinen myyjä kiinanmaalta. ostin 3euron radion irroitus peltiraudat.. paketti saapui alle viikossa. (ihmehän tämäkin) ja myyjä oli laittanut lisäksi mukaan myös pienen jääkaappimagneetin.
     
  2. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Siitä puuttuu muutama oleellinen merkki, pitäisi olla: "Reilua" ja "avointa" autokauppaa, missä näkyy hinta ja paikkakunta?
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tuossa kiteytyy se miksi mieluummin ostan yksityiseltä kuin liikkeestä. Liikkeestä ostaessa joutuu maksamaan "kuluttajansuojasta" halusi tai ei, auto pitää kuitenkin tarkistaa yhtä huolellisesti kuin yksityiseltäkin ostaessa, mutta auton myyjä ei yleensä tiedä autosta tai sen historiasta muuta kuin että "se tuli johonkin tosi hienoon vaihdossa". Ja sitten jos niitä piileviä vikoja ilmaantuu, niin hirveä tappelu mahdollisista korvauksista.
     
    Kurko ja FuryIII '71 tykkäävät tästä.
  5. No H2O

    No H2O Gearhead

    Jaahas... Taisin olla ihmeellinen myyjä täältä Savosta? Puuhailin tallilla kaikenlaista ja puhelin soi, huonolla suomella kaveri ilmoitti haluavansa ostaa mankan joka oli torissa myynnissä.

    No se kyseen omainen mankka oli jo mennyt ja vaikka sen siihen yhteisilmoitukseen isolla kirjoitinkin että - myyty - ko. mankan kohdalle ei tämä herraa estellyt jankkaamasta että hän haluaa sen ostaa... No tarjosin toista mankkaa sille siitä vierestä että osta tuo... Saat vitosen alennusta jos tulet samantien hakemaan... Selvisi että herra soittaa Turusta ja olisi pitänyt lähettää se sinne...

    Siinä vaiheessa totesin että mene siellä Turussa joko Motonettiin tai Biltemaan ja osta sieltä uusi...

    Toivottelin hyvät illanjatkot ja jatkoin puuhailuja... Varmaankin nyt herra Turussa ajattelee että olipa ihmeellinen rasistinen myyjä?
     
  6. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Kolmen eri myyjän kanssa on vuoden sisään käynyt näin: Netin myyntipalstoilta löytyy jotain mitä tarvitsisin. Soitto myyjälle ja myyjä lyö luurin korvaani. Oletan, että myyjä on pahassa paikassa ja soittaa minulle myöhemmin takaisin. Mutta näin ei käy. Soitan myöhemmin itse uudestaan ja nyt myyjä huutaa kohteliaasti puhelimeen: "Joo vittu sun ei tarvii soittaa tänne enää!" Ja lyö luurin jälleen korvaani.

    Siis samatyyppisesti käynyt kolmesti vuoden sisään vaikken edes usein tee nettipalstaostoksia. Ensimmäisellä kerralla en tajunnut mistä on kyse. Toisella kerralla oivalsin, kun yritin soitttaa vielä 3 kerran ja sen jälkeen laitoin tekstiviestillä kysymyksen, miksi myyt netissä romppeita, jos et kerran halua vastata ostajien puheluihin?

    Tekstiviestin myötä syy myyjän typerään käytökseen selvisi: Joissain älypuhelimissa on joku ohjelma, joka näyttää puhelinnumeron lisäksi myös soittajan nimen ja paikkakunnan. Käyttämäni puhelin oli yrityksen nimissä oleva puhelin, joten nämä Nintendo sukupolven sankarit olettivat, että puhelinmyyjä soittaa.... Ja siksi ollaan valmiit vittuilemaan soittajalle ilman, että ehtisivät kuulla millä asialla soittaja on.

    mm. tämäntyyppisistä kokemuksista johtuen kaipaan yhä enemmän 80-lukua....
     
    Muokattu: 29.11.2016
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Koittanu autoa ostaa. Yhteen laitoin yöllä nettiautoon kysymyksen. Se oli poistettu ja ilmoitusta päivitetty.

    Pariin soitin alkuillasta, yksi vaan hälytti ja toisessa hetken päästä luuri korvaan.


    No kuten oon täällä aiemminkin sanonut niin se vitun pelleily loppuu. Jos ei myyminen kiinnosta en soita perään. Ja jos senverran ilmoitusta netissä päivittelee että kysymyksen poistaa niin olkoot. Eri asia se kun huomaa että myyjä ei netissä pyöri ja sitten tulee soitettua.
     
    Norri tykkää tästä.
  8. Catiska

    Catiska Gearhead

    Tuo on aika paha ;) Onneksi minun numerossa näkyvän firman nimen taitaa tunnistaa 80% maailman ihmisistä ja sitä nimeä ei kukaan yhdistä puhelinmyyntiin...
     
  9. Hai

    Hai Double Gearhead

    Piti ihan enirosta katsoa mitä oman numeron takaa tulee.o_O
    Vois arvata, että random tyyppi ajattelee, että mitä v..tua. Mutta tuskin pakottaa sormea punaiselle.
     
  10. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Vanteita tulee aina merssuun katseltua. Ilmoitukset on yleensä muotoa "myydään 18 alut mersuun"..
    Ja siinä se sitten onkin. Kaupantekoa helpottaa kummasti kun muistaa sen leveyden ja ET:n kertoa.
     
  11. Catiska

    Catiska Gearhead

    Tuossa annetaan sentäs vinkki että ne käy johonkin Mersuun. Rajaa todella paljon pienemmäksi mahdollisuuksia. Monesti kun myydään tiedoilla "aluvanteet"...
     
    Peeaa tykkää tästä.
  12. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Juu ja joskus se pulttijakokin olisi kiva tietää :rolleyes:.
     
  13. Catiska

    Catiska Gearhead

    Sitä ollaan taas niin vaativia. Mikään ei nykyään riitä, aina vain vaaditaan lisää kaikenlaista herkkua. Ennen oli paremmin, hevoskärryissä ei ET:t ja pulttijaot kummitellut.
     
  14. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Joo, ja toiset ilmoittavat sopivuuden niinkin tarkasti kuin: "viispulttiset vanteet". Vanteen halkaisija, leveys ja pulttijako ihan yliarvostettua tietoa.
     
  15. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Eipä tarvitse ihmetellä miksi vanteet säilyvät varastossa noinkin täydentävillä tiedoilla.

    Haukkuu vielä senkin joka vahingossa erehtyy kysymään tarkempia tietoja tuotteista.

    Siinä sitä voi perjantaina parin kaljan nautittuaan kertoa kavereille !
    "Kettu mitä ostajia mikään ei niille nykyään riitä, toista se oli viime vuosituhannella kun Kepö oli ainoa myyntilehti"
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kirpputorilla ihan perus että vanteissa ei mitään tietoa jos joku myy.


    Ja tänään taas yks perus hyvä toimiva auto missä kytkin ravisti ja abs valo palo, öljyt alle minimin ym. Myyjä suuttu kun sanoin suoraan että ei ja lähti suoraan sisälle.
     
  17. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Omat autonvaihtokuviot ovat menneet tältä syksyltä niin pieleen kuin vain voi. Kun sain just oman euroauton myytyä ja lähdin ostamaan autoa jota olin jo kauan himoinnut, ja josta olin ollut hyvällä menestyksellä yhteydessä myyjän kanssa, niin se auto oli aivan romuna. Vikavalo paloi ja auto paukutti putkessa, ilmajouset loppu, jopa shifteri rikki...no se jäi, ja kymmenen tuntia junassa sinä päivänä. Sitten lähes kaikki potentiaaliset käyttikset hävinnyt nettiautosta, no päädyin samanlaiseen euroon kuin ennenkin...no siitä oli penkki aivan säleinä, tehostin tyhjä, nastoja ei ollenkaan renkaissa ja 100tkm puuttui vihosta..sitten kuningasidea että otetaas Camry alle, no se potentiaalinen myyjä ei olekaan omistaja ja koko autoon liittyvä ulkomaalaisporukka asuu jossain kesäasunnossa Vantaalla...pitää varmaan ostaa polkupyörä.
     
  18. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Mitäs raati mieltä seuraavasta episodista?
    Kaverini tuolta pohjoisemmasta Suomesta vaihtoi yksityisen kanssa autoja? -00 Caddy STS vaihtui -95 samanlaiseen. Hän kävi koeajamassa autoa n.10min. Kaikki kunnossa. Kaupat tehtiin. Matka kotiinpäin tyssäsi melkein heti. Ajonopeuden noustessa automaatti ei vaihtanut 2-->3 ollenkaan, syttyi ABS vikavalo ja ajo hyytyi siihen max 70km/h. Vikakoodit kertoivat vaihteistossa olevan solenoidi vian sekä jonkin vielä määrittelemättömän ABS vian. Kaverini soitti myyjälle ja tämä lupasi palata takaisin purkamaan kaupan. Näin ei tapahtunut, hän oli saman tien rekannut vaihtamansa auton itselleen ja lähetti viestin kaverille. Viestissä luki, "koita pärjätä, voivoi". Nettiauton ilmoituksessa lukee: Auto toimii, laatikko kunnossa.
    Tällaista tällä kertaa...
     
  19. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Yksityiskaupassahan ei mitään turvaa ole, mutta tuosta tekstiviestistä päätelleen on tarkoituksella valehdeltu auton myynti-ilmoituksessa.
    (Auton pystyy myös rekkaamaan takaisinpäinkin.) Itse selvittäisin olisiko jossain paikallisella korjaamolla tutkituttanut noita vikoja. Jos löytyy dokumenttia niistä, täyttää mielestäni petoksen merkit.
     
    Norri ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  20. urho3

    urho3 Gearhead

    Mikäs into oli vaihtaa samanlaiseen vanhempaan? Taisin käsittää väärin itse.
     
    Muokattu: 1.12.2016

Kerro tästä muillekin!