Hiiriä, rottia, päästäisiä...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ValiantMan, 20.11.2016.

  1. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Tulee ärripurri, ketutus ja itkupotkuraivari! Ystävämme hiiret ovat taas muistuttaneet olemassa olostaan. Viime talvena Jorkkerin takaluukun mattoon ilmestyi reikä, papanoita oli melkein joka autossa ja eristeitä revitty. Mutta nyt täyttyi malja yli. Käyttiksen, -96 Luminan iskemättömään sisustukseen joku jyrsijä päätti tehdä oman tuunauksensa ja nakersi koko keskikyynärnojan etureunan tärviölle. Narskuttelun jäljet ja paskat jätti minulle siivottavaksi. Autossa ei ole mitään syötävää, eikä siellä edes syödä roskaruokia, joten houkutuksen ei pitäisi olla ylivoimainen. Mutta ei!

    Mikä neuvoksi? Millä ihmeellä pidätte hiiret ja muut tuhojyrsijät loitolla autoistanne?
     
  2. fennia

    fennia Gearhead

    Kaikkea koitettu. Useampi kissa on silti tehokkain jyrsiä karkoite.
     
    Saetkae ja arskazone tykkäävät tästä.
  3. T.

    T. 3rd gear

    Kissa on kyllä aika kova noihin ongelmiin. Sellainen kunnon maalais-roikale.
     
    Saetkae ja Herje tykkäävät tästä.
  4. faffeli

    faffeli Gearhead

    tää kuulostaa huvittavalta,,,mutta toimii ainakin minun harraste autossani..joka on kylmässä ladossa säilytyksessä.....Wunderbaum hajustimia paljon lattioille ja takaluukkuun ja konehuoneseen.....ei ole hiiriä näkynyt eikä niiden tuhoja/paskoja.....:) on nimittäin sen mukainen "tuoksu".....ei sinne kukaan elävä mene-----:)
     
    Jape105 tykkää tästä.
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ei enää itselläni akuuttiongelma, mutta mistä pirusta se hiirulainen pääsee autoon sisään? Oli jäänyt harrasteangliaan hesen tyhjä paperipussi, jonka hiiri söi, mutta kun ainoastaan sivuikkunat olivat sentin auki, eli aika fakiiri on ollut.
     
  6. fennia

    fennia Gearhead

    Päästäinen menee laudan raostakin. ei kummosta reikää tarvi.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Sankko ja sinne pakkasnestettä ja sopiva ramppi/silta reunalle

    Mikään kippo ei kelpaa vaan pitää olla sellainen astia etteivät pääse mellastamaan kännissä pitkin autoa, sit vituttaa rankasti enemmän kun on mädäntyvä rotta glykolilla uitetun penkin pehmusteissa

    Ja on humaani lähtö kun sammuu ennen hukkumistaan
    Se myös houkuttelee pidemmänkin matkan päästä jyrsijöitä



    Mutta se houkuttelee myös koiria ja kissoja joille pakkasneste ei oikeen ole soveltuvaa nautinto ainetta
    Johki takapenkin etureunaan kiinni se sankko, niin pääsevät helpolla viimeiselle voitelulle
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Vie lämpimään tiiviiseen talliin jonne ei hiiret pääse.Ei happane sisustakaan.
     
  9. TepaR

    TepaR Gearhead

    7-8 mm reikä riittää.
     
  10. julmajari

    julmajari Gearhead

    Nyt ei harmita enää yhtään että meidän kissat syö hiiriä sisällä, sängyn/pöydän/tuolin/sohvan/lipaston/penkin/jakkaran/nojatuolin alla...
     
    Saetkae tykkää tästä.
  11. juku_h

    juku_h Gearhead

    Jaa, onpa jännä. Meillä maatila joten kait meillä on parempaa syötävää kuin autot. Saavat ruokaa ja myrkkyjä sopivassa suhteessa. :)

    Jukka
     
    Impalas tykkää tästä.
  12. multsi

    multsi 2nd gear

    Ne ovat metsähiiriä, jotka menevät autoihin ja mökkeihin talveksi asumaan. Tykkäävät syödä penkin pehmikkeitä ja rakentaa niistä pesiä. Hiirenkusen katku voi olla melkoinen. Myöhemmin talvella niitä ei enää tule, mutta syksy on pahinta aikaa, jolloin niiden torjumiseen kannattaa panostaa.

    Mä oon kanssa koittanu keksiä mistä ihmeestä ne autoon sisään tunkevat ja epäilen jotain eturunkoaisojen reikiä, josta A-pilarien/rintapellin, tuulilasin alareunan ilmanottoaukkojen kautta kojelaudan uumeniin ja sieltä jostain sisään. Auton pohjalevyssä ei ole hiiren mentävää reikää, ellei joku vedenpoistotulppa ole irronut pohjasta tai kynnyskotelosta, eivätkä ne ovienkaan välistä mahdu.

    Mä oon pannu auton lattiat täyteen loukkuja, joka on ollut ihan toimiva ratkaisu. Ennemmin ne leipää kuin penkkejä jyrsivät.
     
  13. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Ammattitaitoinen myrkyttäjä joka syksy paikalle niin saa kaikki rojut olla rauhassa. Veloittaa yleensä vain n 30€/kerta
     
  14. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    toimii muuten aivan helvetin hyvin autossa. loukkuja on muutama tallin lattialla.
     
    faffeli tykkää tästä.
  15. FF62

    FF62 3rd gear

    meillä kissat hoitaa hiiri ogelmaa .nyt naapurin mulkku loukuttanu ja tappanu kissoja .
    mut hiiri ogelman takia sain leimatun tanarin miltei ilmaieksi. oli ollut mummolla uudesta ja likkeessä huolettu+katsastus hoidettu jokavuos. ei enää viimosena vuotena ajanut mut leimuutettu.poikansa avustuksella. joka korjaamo reisulla oli todennut et tanarista on päästävä eroon. koska haisee uskomattomasti kuselle.epäili et äiteltä tirahtanu penkkiin ikä oli 88v.olihan haju aikasta pistävä. no kotona selvitteleen asiaa ja rohkee nuuhkasu penkistä
    ei ollu mummo vuotanu.tarkemmalla tutkimisella löyty lämppärin takaa ja putkista hiiren pesä tarpeet ja hajut katos.
     
    leivonharri ja riviera56 tykkäävät tästä.
  16. Ford 15M

    Ford 15M 2nd gear

    Ittellä oli joskus sulkapallovermeet takakontissa ja kerran jäi peli väliin kun oli pallon pää, se korkista tehty, jauhona. Talossa on kyllä ongelmaa ollu joka lähtöön, pahin kun rotta järsi seinän sisällä kulkevan muovisen vesiputken hajalle. Onneksi olin kotona joten isoja vahinkoja ei tullut. Kissa on paras lääke jyrsijäongelmaan, mutta ainakin meillä toinen kolli lahtaa pikkulinnutkin... Elävänä pyytävällä loukulla pyysin joskus kanalasta rottia, tapoin ne tehokkaalla ilmakiväärillä - virallisesti kiellettyä. Yksi lääke, kun vanhoja nitroja ei mistään saatu, on sementtipuuro. Jauhoja ja sementtiä sekasin niin ei jyrsijän suolisto oikein tykkää...
     
    eilhik tykkää tästä.
  17. aircool

    aircool 3rd gear

    Hiiri menee autoon vaikka oven välistä,syö tiivisteeseen reiän.Syövät myös Wunderbaumia ,todettu on.
     
  18. hantta

    hantta Double Gearhead

    Mutta miten helvetissä se pääsee sinne ovenrakoon? Hyppääkö se ensin konepellille, ja siitä sitten sileää peltiä pitkin auton kylkeä, ja kun mainitsin hiirestä, joka söi Hesepussini, niin Anglian ovea katellessa, ei voi muuta kuin todeta, että melko vilkas kiipeilijä on, vai käveleekö tuo otus lasiakin pitkin?
     
  19. aircool

    aircool 3rd gear

    Kyllä ne perkeleet kiipeilee renkaita pitkin auton alustaan ja sieltä ylöspäin.En tiedä pääseekö lasilla kiipeemään.Kumitiivisteet ja koristelistat on hyviä kiipeilyalustoja.Takakontin kannen välistä sisään syömään autoon kulkeutunutta "hääriisiä". Asuntovaunuun mennään sisään alustan tuuletus aukoista jos verkot risat ja syödään palasaippuat.:mad:
     
  20. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Luminassa myös takaturvavyö (!) on kelvannut reunaltaan hiiren ruuaksi. Tuskin ne enää laitamiini hiirenloukkuihin menevät, kun ovat jo huomanneet ruokavalikoiman vähäenergiseksi...
    Hajukuusikaupoille en välittäisi käyttiksen osalta lähteä ja glykoliämpäriäkin on työlästä pitää liikkuvassa autossa. Ja minun tuurillani heittäisin ämpäriin hanskani tai tenavan kerhorepun.
     

Kerro tästä muillekin!