Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. sectoid

    sectoid Gearhead

    Miten paljon veroviranomaiset pääsevät käsiksi maksutietoihin? Jos lopettaisin kokonaan kortilla maksamisen, ja nostaisin kaiken mahdollisen tilillä olevan käteiseksi jokaisen palkan tulemisen jälkeen, niin kiinnostuisiko siitä joku?

    Voisin ottaa vanhan Motorolan puhelimen käyttöön, ja lopettaa nykyisen Android käyttöjärjestelmällä olevan Motorolan käyttämisen. En ole toteuttamassa vielä, mutta voisihan tuollaista "downshiftausta" kokeilla.
     
  2. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Aika moni vanhuuseläkeläinen elelee juuri noin, eli ei käytä älypuhelinta, verkkopankkia eikä maksukortteja, kun ei ole koskaan niitä opetellut käyttämään, ja rahaa nostetaan eläkkeenmaksupäivänä kuukauden tarpeiksi. Eipä taida kiinnostaa kuin vanhuksia ryösteleviä rosvoja.
     
  3. sectoid

    sectoid Gearhead

    80 vuotias oldschool setäni elää juuri kuvatun kaltaisesti. Ei tietokonetta, ei älypuhelinta, laskut maksetaan pankissa. Valokuidun modeemista otti töpselin irti, koska ei tarvitse mihinkään. Hieno mies, jota arvostan paljon.
     
  4. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Vaikka verkkopankkia käytän niin mulla on edelleen Samsung SGH-Z150 käytössä ja alkuperäisellä akulla, ihmeen kestävä kapula on.
    Kannattaa joo laittaa kapuloita rattaisiin niin paljon kuin kerkiää, osallistua kaikkiin kyselyihin ja kirjoittaa sinne paskaa ja puhelinmyyjille vastata ettei ole varaa ostaa mitään kun sipilä vie kaikki rahat ja jättää ne uudet kännykät ostamatta ym. ym.
     
  5. zebulus

    zebulus 2nd gear

  6. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

  7. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    uskoo mihin uskoo, hiljaa olo on kuin myöntäisi haluvansa tämänkin uudistuksen
     
  8. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Kuitattu
     
  9. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Check.
     
  10. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

  11. T.

    T. 3rd gear

    Tuli vaan mieleen muiden jutuista. Lainaan taas artikkelia http://yle.fi/uutiset/3-9379750

    "Malleja ja merkkejä useita, laitteita valmistetaan myös Suomessa. Hinta vaihtelee muutamista kympeistä satoihin euroihin riippuen ominaisuuksista"

    Näitä laitteita joita esitellään on jo markkinoilla, eli niillä on jo valmistaja joka tienaa. Onko siis missään sanottu että mikä tahansa boksi käy tuohon kyttäys-systeemiin 100% varmuudella? Tai onko edes esitelty sellaista boksia joka varmasti käy, ja jonka hinta on kerrottu? Vai onko mahdollista että kun asia myydään kansalle noilla "muutaman kympin" laatikoilla, niin lopulta kun päätökset on tehty sanotaan että ne eivät kelpaa, vaan on ostettava joku tietty "tonnin laatikko" jonka valmistaja on valtion valitsema...
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Kuitattu. Juurikin tuon vuoksi, vaikka ei usko niin ei siitä haittaa voi olla.
     
  13. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Pitää olla tuv, avainlippu, e-hyväksyntä ja sipilän sukulaisuus.
     
    T. tykkää tästä.
  14. T.

    T. 3rd gear

    Joo, ja sitten oli joku, kukahan se oli, joka ihan eduskunnassakin asti kävi tätä asiaa edistämässä. Jotain kännykkätaustaa sillä tais olla?
     
  15. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Jaa ollila?
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Sipilän jutusta tiedän nyt aivan tapahtuman ytimestä sen verran, että joku vaikutus on ollut, että sukulaiten omistuksessa oleva firma on sen kilpailun voittanut. Nyt meni minunkin luottamus Sipilään.
     
    caprice305 tykkää tästä.
  17. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Berner väitti että systeemi olisi teknologianeutraali eli ei sidottu mihinkään teknologiaan. Mutta jotain pitää toki keksiä ettei dealextreme ole ratkaisu.
     
  18. T.

    T. 3rd gear

    Tä? Siis näistä on ollut jo joku "kilpailutus"? Itse olisin veikannut jotain muuta voittajaa.
     
  19. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Tuleeko nämä islamin uskoisten autoihin jos väärä uskoiset ovat kasanneet ja tuleeko uskonto vähennys hintaan?
     
  20. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    missänhän ei kait ole virallisesti sanottu yhtään mitään 100% faktaa asiasta?

    tuossa yle artikkelissa maininta "Hinta vaihtelee muutamasta kympistä satoihin euroihin. Sen voi asentaa vaikka itse."

    taas jossain höpölehden artikkelissa joku (a)sian tuntija arvioi hinnan lähemmäksi 1000e asennettuna ja vaadittiin sertifioitu asentaja .

    jotenkin tuntuu tuo jälkimmäinen olevan lähempänä totuutta.

    nää lehtijututkin tuntuu kiertelevän hankkeen tarkoitusperiä ja esm tuota todellista hinnoittelua ei tuoda juuri esiin!

    tod.näk. tulee olemaan 1 tai 2 hyväksyttyä laitetta ja ne joutuu ostamaan siltä sertifioidulta asentajalta isoon hintaan.

    kepu pettää aina, se https://reformime.wordpress.com/ lienee hyvä valinta tulevaisuuden varalle tai joku muu niistä "puolueettomista"
     

Kerro tästä muillekin!