Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. önssi

    önssi 1st gear

    Toki autoveron poisto täytyy huomioida, jos ostat autosi uutena tai lähes uutena, mutta suuri osa ihmisistä ei osta. Ja jos ostaa autonsa edullisina käytettyinä, niin sillä autoveron poiston tuomalla hyödyllä on täysin mahdoton kompensoida sitä useiden satasten tai tonnin nousua muissa maksuissa. Toisin sanoen, tässä ihan oikeasti köyhät maksaisivat perkeleesti lisää ja rikkaat vähemmän kuin nykyään.

    Ja Trafin laskuri ja ylen uutinen ovat tosi pahaa kusetusta.
     
  2. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    500€ tulis lisää.. Ei olis ku kaikesta muusta pois. Siitäkin vähästä..
     
  3. juha745

    juha745 Gearhead

    Ite lähetin tuossa joutessani bernerille kyselyä, että oisko sillä ehdotuksia, mitä alkasin tekemään, kun töissä ei kannata enää käydä ja harrastukseenkaan ei oikein riitä enää varat sitten. Toivoin pikaista vastausta, hermot vähän kireällä.
     
  4. juha745

    juha745 Gearhead

    Siitä muutkin, eihän tolla mitään vaikutusta ole tietty, mutta saahan sitä kaikkea kokeilla. Ei tässä nyt oikein kummosempia osaa tehdä. :(
    https://anneberner.fi/yhteystiedot/
     
  5. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Itehän ajan kolmella autolla yhteensä vuodessa sen 10tkm. Tälleen se vähä ajavalle autoharrastajalle veronmaksumielessä nyt menisi mun kaluston osalta, eli summat on siis se summa minkä mun pitäs maksaa LISÄÄ veroa vs. mitä tänä päivänä noista joutuu maksaa:

    Chrysler 300C Hemi 5.7 2005: +1000€
    Chevrolet Camaro Iroc-Z 6.3 1986: +400€
    Dodge Charger R/T 7.2 1969: +500€

    Eli lisää maksettavaa tuon päätöksen jälkeen tulee mulle noin 2000€ vuodessa. Olen sanaton.

    Chargeri on varmaan nyt museoitava että välttää tuon veron, vai välttääkö sitä edes museoimalla? 300C ja Camaron kohdalla vissiin pakko vaan maksaa jos meinaa ajaa, noita ei museoon saa (300C liian uusi ja Camaro rakennettu ei museovehkeeksi).

    Ja kannattaa tosiaan tuossa laskurissa jättää sen auton arvo syöttämättä siihen, kunnon kusetusyritys johtaa ihmisiä harhaan. Se verohan on maksettu auton ostohetkellä joten sillä ei ole mitään tekemistä vuotuisten maksujen kanssa enää tällä hetkellä.
     
  6. Ite sain ainakin tosi pienet vakuutusmaksut kun ilmoitin dodgen kulutuksesksi tuohon laskuriin 3,5l sadalla. :D
     
  7. mcmies

    mcmies Gearhead

    Autovero pääomittuu auton arvoon.

    Se, joka ensimmäisenä ostaa uuden auton, maksaa tietenkin autoveron kokonaisuudessaan, ja kauppias tilittää sen valtiolle. Kun hän sitten vaikkapa viiden vuoden päästä myy autonsa, hän saa myyntihinnassa osan auton myyntihintaan pääomittuneesta autoverosta takaisin. Ostaja puolestaan maksaa sen.

    Kyllä se autovero käytetyssä autossakin on ihan oikeaa rahaa. Sen tuntee kukkarossaan käytetyn auton osto- ja myyntihetkellä.

    Vanhat miinat ovat sitten asia erikseen. Trafin laskurissa ajatellaan ilmeisesti, että autovero on seitsemässätoista vuodessa kuoleentunut kokonaan. Oikeasti näin ei ole, mutta autoveron jäljellä oleva osuus on tuon ikäisessä autossa yleensä aika vähän, koska auton hintakin on vähän.
     
  8. peto

    peto Gearhead

    Tuolla laskurilla laskin piruutani emännän koulumatka kinnerin(skoda fabia/35tkm/v) kulut. Nykyisellä mallilla 1650€/v, kilometripohjaisena 2850€/v ja kiinteällä 1850€/v.

    Eikös tuon uuden järjestelmän pitänyt laskea kuluja noista pikkukinnereistä?!?!?!
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    En jaksa kaivaa mistään eli kysymys. Koskeeko toi paska kuorma-autoja?
     
  10. kepuri

    kepuri Gearhead

    ei tuommonen systeemi voi oikeesti tulla käyttöön,ei tässä oo mitään järkee.käsittääköhän ne oikeesti ettei pienitulosilla oo yhtään ylimäärästä rahaa,kohta ei työmatkaa aja muut kuin ne joilla on niin paljo velkaa että on pakko.
     
  11. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Niin,mitenhän toi sit menee kevyt-kuorma-autoilla...? Esim. 2500 Ram,onko siis loogisesti pienimmästä päästä..?
     
  12. BBC

    BBC Guest

    turha niitä kuluja on täällä laskeskella. Kannattaa ennemmin laskeskella millä todennäköisyydellä ryssät tekee taas jotain omavaltaista naapureilleen.

    Eiköhän ne asiat tuosta selviä ja todennäköisesti tulee vähän kasvamaan kulut, mutta niihän kaikki muukin nousee. Eihän tuossa ole vielä tehty minkään sortin päätöstä, tai lakialoitetta eduskuntaan päätettäväksi.

    Tässä kun seuraa näitä meidän alueen harrasteautoilijoita niin eipä ne vanhat jenkit ja muut autot paljon liikenteessä näy näillä nykyisilläkään kustannuksilla,...kun on kaikki niin vitun kallista.... Odottakaapa kun tulee sosiaalidemokraatit (heidän mielestään kaikkien pitää ajaa julkisilla että kellään ei ole parkkipaikalla hienompaa autoa kuin toisella. Toverimeininkiä), vasemmistoliitto (nämä itse voi ajaa hienosti, mutta muilla ei saa olla mitään. Punameininki on sitä että kaikkien omaisuus on yhteistä - paitsi oma omaisuus on omaa) niin ja sitten vihreät jotka luulee että paikasta toiseen voi mennä luontoa vahingoittamatta ekologisesti ajatusten voimalla tai uusiutuvilla polttoaineilla eli kamelinpaskalla.

    Eiköhän nämä porvarit kuitenkin ole jollain järkilinjalla, nämä 80luvun jutut on jo syytä nakata romukoppaan.

    ja asiahan ei ole yhden puolueen tai yhden ihmisen homma vaan näitä on valmisteltu ja laskettu virkamiesten voimin.

    trafin sivuilla on laskuri, sinne hermoilemaan että tuleeko konkurssi.
     
    pantera tykkää tästä.
  13. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Jos on noin niin voitte arvata että kohta on kuorma-autoja kaikki lesbomazdat ja nissan micratkin.
     
  14. sectoid

    sectoid Gearhead

    Hyvin kiteytetty. Viisainta tässä olisi "downshiftata", ja siirtyä aivan kokonaan loisimaan. Motivaatio on aivan nolla enää mihinkään.
     
    stana, Riuska-Petteri ja Desoto57 tykkäävät tästä.
  15. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Paitsi Palkat :(
     
  16. zebulus

    zebulus 2nd gear

  17. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Onneksi sentään ministerit Jussi Niinistö ja Petteri Orpo ovat kyseenalaistaneet tämän rahastuksen. Ja Persut ovat ilmoittaneet myös, etteivät hyväksy kansallisomaisuuden muuttamista businekseksi.

    https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/o...ee-bernerin-esitystä-”mistä-rahat”/ar-AAm1fwM

    Kaikesta huolimatta. Mikäli tällainen laki tulee voimaan, niin autaisiko jokaviikkoinen autojen polttaminen eduskuntatalon portailla kansanedustajia ymmärtämään, mitä mieltä kansalaiset tällaisesta veropelleilystä ovat? Voin sponsoroida ensimmäiset 10 kpl autoja poltettaviksi.

    Harrastajien riemuksi rahastusssuunnitelma näyttää tällä hetkellä koskevan kaikkia, siis myös museorekisteröityjä autoja.

    Ministeri Berberin on luvannut, että auton käytön kulut eivät nouse. Ei minunkaan käyttöauton kohdallakaan nouse kuin 150% tuon trafin laskurin mukaan. No ei kai se 150% nousu Berberin vuosituloilla sille yhtään mitään merkitse...
     
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Millä perkeleellä saan Capricen ja Galaxien matkamittarit pyörimään.:eek: Ne on ryytyneet jo aikoja sitten..:confused:

    Taidan alkaa oikein lainsuojattomaksi ja ajan toooooosi pitkillä leimoilla..?o_O
     
    sectoid tykkää tästä.
  19. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mielenkiinnolla odotan että jos autovero häviää niin miten käy prosenttitaulukoiden?
    Jos osista vaihtaa yli 50% niin ei ole enää autoveron pelkoa. Tuohan tarkoittaa sitä että tarvitaan vain yksi VIN-koodi johon on paperit ja siirtää sen sitten autosta autoon sen mukaan millä ajelee...
    o_O
    - Jani -
     
    belair1965 tykkää tästä.
  20. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    :p 3,5 gallonaa on varmaan oikein lähellä. Helpostihan sitä erehtyy mittayksikössä..
     
    Lex_Et_Annihilato tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!