Harrastajaystävällinen automaalaamo pääkaupunkiseudulla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja ProNewYorker, 4.2.2017.

  1. ProNewYorker

    ProNewYorker 1st gear

    Hakusessa olisi maalaamo, jolla olisi aikaa ja kiinnostusta harrasteauton maaalaustöihin.
     
  2. RKo

    RKo 1st gear

    Suosittelen Kirkkonummelta Slobocon automaalaamoa, mikäli Kirkkonummi lasketaan pääkaupunkiseuduksi. Yrityksen tiedot löytyy esim. Googlettamalla.
     
  3. Roadkill

    Roadkill 2nd gear

    Hieno kiertoilmaisu runsaille ruostehommille ja näyttelytasoiselle maalipinnalle mutta halvalla :D
     
  4. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Vie Suomenlahden eteläpuolelle. Lyhyemmän riesan tie...
     
  5. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Taitaa päästä halvemmalla, vaikka olis lapista.:p
    Suomalainen työ on yllättävän kallista.
     
  6. GBS

    GBS 3rd gear

    Jos vielä olis sieltä kokemuksia jostain niin varmaan monelle olisi paljon apua.
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tuolta itse olen ajatellut vaivata tarjouskyselyn merkeissä kun aika on: https://www.youtube.com/channel/UC3KNe7YPspm0TasZCO3olPw En tiedä kokemuksista, mutta käsitys on että siellä on suomalaista rautaa käynyt maalattavana. Ehkäpä saisi tyytyväisten asiakkaiden yhteystietoja kysyttäessä? Kävi täälläkin "mainostamassa", mutta ymmärrettävistä syistä ketju poistui...
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Riippuen tietenkin maalaustyön vaatimuksista ja lopputuloksesta, mutta jos tulee jotain takuu- tai reklamointihommia maalaustyön suhteen niin huomattavasti mukavampi asioida kotimaan kamaralla.

    Mutta se on sivuseikka, sillä suomalaista työvoimaa ja osaamista suosii siitä huolimatta paljon mieluummin.
    Kallista joo, mutta syö sitten kuukauden enemmän sitä näkkileipää, jättää muutaman tuopin juomatta ja lopettaa joutavan tupakinpolton jos sellaista älyttömyyttä tykkää harrastaa...
     
    belair54 tykkää tästä.
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Toki noinkin, mutta ei siitä ilosta kovin montaa tuhatlappusta viitsi maksaa. Onko faktaa mikä noin suurinpiirtein on hintaero lätäkön sillä ja tällä puolen tätä nykyä? Tainnut Virossakin hinnat olla nousussa, ainakin Tallinnan lähistöllä.
     
  10. GBS

    GBS 3rd gear

    Juuri näin. Faktaa hinnoista olisi kaiketi hyvä saada. Ja oikeasti onnistuneita kokemuksia.
    Jos ja kun on lahden takana käyty maalauttamassa niin kertoilkaa ny muillekkin. Itellä meni maalaustarve ohi mutta eiköhän uutta tule taas jossain vaiheessa.
     
  11. Ei liity auton maalaukseen vaan verhoiluun.Virolainen yrittäjä puhui suomea ja haki verhoilut (ovipahvit ja penkit) sovittiin hinta ja aikataulu.Suomessa 3000.- ei paha mutta monta kuukautta jonoa.Virossa 2100.- ja kaikki lupaukset piti,hieno työnjälki.
     
    63S88 tykkää tästä.
  12. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Faktan kertomista lie laimentaa se että moni maalailee vissiinkin näitä projekteja firiksenä oikeitten töitten lomassa. Tiiän ainakin itsekin yhden, ihan Suomen kamaralta. Kaveri maalautti keltasesta kiiltävän mustaks + lakat vielä lisäpyynnöstä ( oli jotain maalia joka kuulemma ei lakkaa välttis tarvi), asennutti spoikan, pari ruostekorjausta, kerran korjautti pari aplarii kontista, ja koko paska 3500. Oli aivan virheetön kontin korjauksen jälkeen- ja kiiltävän musta kyllä kertoo jos jossain oikaistu. Mielestäni edullista. Mutta- taikasana- ilman kuittia. Onnekseni en muista firman nimeä, ja kaveri ei ole enään siitä kertomassa ( R.I.P).

    Summa summarum- jos joku saa jossain suomenmaalla maalautettua sopivasti, lie kyseessä firiskeikka, eikä siitä auta hirveästi huudella julkisesti.
     
  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No mutta jos kuulis ihan päivänvalon kestäviä hintoja, molemmilta puolin lahtea. Tai no tämän puolen nyt suunnilleen tietää missä mennään.
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    5k plus oli pyynnöt kuitin kaa tuosta värinvaihosta + takaspoikan asennus.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    OK, eli vain luulin tietäväni missä mennään. Sillähän saa jo valmiiksi oikeanvärisen auton. :odroll:

    Tai nojoo, arvelin että 3-4 k olisi maalaus ilman värinvaihtoa, mutta toisaalta jos se oikeasti kunnolla tehdään niin eipä taida olla väliä vaihtuuko väri vai ei.
     
  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Maalari en oo, mutta veikkaan että kiiltävän mustasta saa maksaa vähän extraa, lie sen verta haastava? Kyseli se huvikseen sillon pyyntöjä jos sen ois vaan maalannu samalla värillä uusiks, siitä ei mitään muistikuvaa oo hintaluokasta, mutta huomattavasti halvempia ne tarjoukset kuitenkin oli.

    Itelläkin ois ens talvena sama edessä, uudelleen maalaus. 4 tonnilla ajattelin selvitä kaikkinensa. Tai sen verta on säästetty..
     
    Muokattu: 15.2.2017
  17. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Olisko yksi syy kokemuskertomushiljaisuudelle veroparatiisimme viranomaissuhtautumisessa? Muistanpa, kun KLB ylisti joskus "rajojen aukenemisen aikaan" Moblassa kokemuksiaan Virossa HJ-Toyotalleen teetetyn pelti- ja maalaussavotan suhteen. Tais olla heti seuraavassa numerossa "lukijapalaute" joltain Kunnollisen Tullilaitoksemme ämmältä, joka penäsi autoveron suoritusta kohteen kohonneen arvon takia/osalta! Tokihan ajat on muuttuneet, mutta... :mad:
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Minkähän verran auton arvo nousee ylimaalauksen yhteydessä - 10-20% maalauksen hinnasta? Halvan rottelon ei sitäkään.
     
  19. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Tämän vuoksi ei varmaan kovinkaan tarpeellinen asia selvittää, kun arvonnousua sitä ei voi kumpikaan osapuoli mitenkään osoittaa.

    Mutta suomalaista yrittäjää kannattaisin kuitenkin. Yrittäkää ymmärtää, että alvin verran on pakko lyödä hintaan(verotus) ja nykyään yrittäjällä monta muutakin kiinteää kulua(toimitilat, vakuutukset, eläkemaksut, sitä ja tätä todistusta oltava, jne.). Koko summa ei todellakaan jää yrittäjän näppiin, vain murto-osa siitä. Systeemi on pienyrittäjälle paska, ei se suomalainen pienyrittäjä.

    Joku miettii tietenkin miksi pitää yrittää jos sillä ei tee tiliä? Kysy sitä siltä yrittäjältä kun luovutat autosi maalattavaksi.
     
  20. JJ

    JJ Gearhead

    Kyllähän sitä kotimaista suosisi, mutta eipä halua maalarit näitä harrasteautoja riesaksi. Vakuutus hommilla tienaa niin paljon helpommin. Näin ainakin tuo paikallinen maalari tuumasi.
     

Kerro tästä muillekin!