mopo/mp tankin oikaisu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja toyopet, 21.2.2017.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    https://1drv.ms/i/s!AsHzGXluKfFD0w3KMkPCxTDuxOFd
    Linkin takana kuva tankista.
    Mitä keinoja tuon oikaisuun on muuta kuin kilo pakkelia? Hiukan korkin reiästä kokeilin vääntää mutta on niin jäykkä ruttu, että vääntyy koko tankki.
     
  2. Kine

    Kine 3rd gear

    Kyllä kai tuon nyppimällä saisi ihan siistiksi. Tuolviisiin:



    Ehkä joutuu kuumaakin antamaan, kun pelti on virahtanut jonkin verran.
    Kellä tuommottinen härveli on, ilmoittautukoon.

    EI pakkelille!

    Edit: Tai jos on pillit käytössä, lämmitä ruttua ja väännä samalla rekkarilla korkin aukosta. Ei kai se pahemmaks enää voi mennä. Aina voi lyödä takas sisään jos män vtuiks.. Tjtn.
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Tai paineilmaa tankkiin....... mutta varovasti..
     
  4. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Tuttu oikoi nortonin tankin joskus niin että pohjalevy "rälläkällä" saumoista auki, koputteli lommot suoraksi ja hitsasi kasaan. Aukaisulle oli tosin sekin syy että tankin hitsisaumat oli hiottu pois, ja ne piti kuulemma näkyä....
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    yuotube ja google, haku sanoiksi: Motorcycle Tank Dent Repair
    ja vaihtelemalla erilaisia hakusanoja ja yhdistelmiä
     
  6. Niinimies

    Niinimies 1st gear

    Hakusanat joita en ole taaskaan osannut käyttää. Kiitos, itsellä taavitsonin tankissa lievä ventti.
     
  7. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Hitsaisin tuohon kuopan keskelle vaikka 6 mm pultin ja vetäisin pultin kannasta lommon ylös. Sitten pultti pois ja pakkelia tarpeen mukaan.

    Tankki varmuuden vuoksi vettä täyteen ennen hitsausta.
     
  8. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Auto robotin nyppärillä saa aikas hyvin
     
  9. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ja sellanenhan joka tallista löytyy.
     
    VilleTre tykkää tästä.
  10. cdi

    cdi Double Gearhead

    Mä kokeilisin ensin paineilmalla Ja imukupilla. Jos ei tokene ilman tilalle vesi. Sitte onkin käytössä jo esillä olleet vaihtoehdot
     
  11. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Tuskin oikenee painella noin terävä lommo, ennemmin ratkeaa jostain muualta. Tuohan on aika helpossa paikassa korkin reikään nähden. Timo Happonen Mobilistissa oikoi lommoja taivuttelemalla sopivan muotoisen tukevan raudan mikä menee reiän kautta lommon kohdalle. Hän nimitti sitä täryraudaksi ja työtapa oli sellainen, että rauta kiinni ruustukkiin ja vasaralla lyödään siihen rautaan mikä välittää iskun lommon sisäpuolelle.
     
  12. Toope

    Toope 2nd gear

    En ole kokeillu,enkä tiedä että kukaan ois,mut mitenkähän toimis hydraulipaine. Ajatuksella että laittas jonkin putken päähän sopivan kokosen kumipallukan,minkä veis korkin reiästä lommon kohdalle,ja täyttäs loput tankista hienolla hiekalla tiukasti. Sit vaan painetta pallukkaan vaikka rasvarässillä?
     
  13. f34

    f34 Double Gearhead

    Youtubessa on myös ilmapussilla oikomista, mutta toi Toopen idea hiekkatäytöstä ja kumipussista vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Pitää vaan löytää tarpeeks vahva kumipussi.
     
  14. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Vähän samaa ajatusta kuin Rustylla, hitsata pultti kuopan pohjalle ja liukuvasaratyylillä nyppiä ylös.
     
  15. valpas

    valpas Gearhead

    Jos minä tuota lähtisin oikomaan, niin jotain painavaa, tai tukevaa laittaisin sinne sisälle siittä reiästä tuohon lommon kohtaan, ja ulkoa päin naputtelemalla pikku hiljaa tuohon taipumaan reunoihin.
    Keskeltä monttua en alottaisi, vaan painuman reunoilta. Kannattaa tehdä sopiva työkalu, mikä sopii sinne tankin sisään, ja sittten vaikkapieni hiekkatyyny väliin, etti tule pistemäistä siihen keskelle. Hiekka tyynyä parempi on teräskuulatyyny.
    Jos kipinöitä tulee, niin saattaa poksahtaa? Yks Arielin tankki on pikku poikana tullu paukautettua piloille.
     
  16. urho3

    urho3 Gearhead

    Yhen kerran oikonu nyppy koneella ja hyvä peli oli.
     
  17. valpas

    valpas Gearhead

    Niinkin voi tehdä, että sopivan muotoinen, ja sopivan muotoisella päällä oleva rauta ruustukkiin kiinni, ja sitä alasimena tankin sisällä käyttämällä ulkopuolelta naputtelemalla. Taaskin, ei keskeltä ekaks, vaan reunoilta pikku hiljaa. Päinvastoin, kuin mitä se lommo on syntynyt. Se on syntynyt ensin keskelle, ja lisää painuessa levinnyt sitten laajemmalle.
    Hätäillä, ja hosua ei kannata.
    Voi koittaa ensin kumivasaralla. Jos ei ala oikeneen, niin sitten peltivasaralla.
    Kun on saanut sen lommon ulos, niin sitten tekee tankin kaarevuudella pään siihen rautaan, jolla tasottelee. Sitten vaan maalaukseen. Tulee aina oikoessa semmosia taipumia, ja vasaran jälkiä, että maali tahtoo murtua.
     
  18. Gerball

    Gerball Gearhead

    2 tahti crossipyörien pakoputkia tuli joskus oiottua useampia kertoja paineilmalla ja pillillä. Tulpat päätyihin ja toisessa tulpassa autoventtiili. Kolmisen baria painetta sisään ja lämpöä kolhuun, pikku naputtelua reunoilta ja putki oikeni täysin alkuperäiseen muotoonsa. Tosi pahojakin tapauksia sai tuolla systeemillä korjattua, tuo tankki ei edes paha.
     
    Rotten ja rb tykkäävät tästä.
  19. Kine

    Kine 3rd gear

    Joko on oiennut? Ilma ja lämpö kuulostaa helpolle, mutta mites tankin korkki mahtaa pitää painetta vai lentääkö otsikkoon? No joo, vinkalla voi varmistaa. Ja toki puna-oranssihehkuinen pelti on melkosen meltoa. Tämän konstin kun olis tienny mopoiässä, tankit aina mutkalla...
     
  20. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Itte hioisin montunkohdan pellille. Sitten tankki kainaloon ja morjestamaan autopeltiseppää, joka nyppäis lommon suoraksi. Jatkojalostus taas kotosalla.
     

Kerro tästä muillekin!