Ei oma työ elätä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja J@ri-Pekka, 24.2.2017.

  1. J@ri-Pekka

    J@ri-Pekka 1st gear

    Moro taas kaikille alan harrastajille. Oon tässä vuoden verran taas koittanut olla puuseppä ja remonttimies, mutta ei niiltä aloilta saa töitä suomalaisen miehen hinnoilla, pitäis alkaa varmaan uskovaiseksi. Kyllä täällä kesäisin on hommia, kun kaikki laittaa laitureitaan ja terassejaan, mutta nämä kolme vuoden ensimmäistä kuukautta ovat kuolleita. Onneksi olen täältä overilta saanut hommia, kiitos edellisen viestiketjuni vuosi sitten, monta autoa on tavalla tai toisella rakenneltu ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, kiitos teille. Olen jopa miettinyt josko alkais ihan elättämään tällä itseäni... nooh suomi on pieni maa ja meitä on vähän, meitä harrastajia. Eli tän jutun pointti on se, että voisin ottaa pari uutta autoa työn alle, olkoon sitten avaruusalus tai ameriikanrauta, niin kunnostamme tai kustomoimme ne veljeni kanssa. Könttähintana tai tuntitöinä. Soittele jos sun rassillasi ois tarve tekijälle. 044 2314435. Jari.
     
    Ässä. ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
  2. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    Missä päin Suomea?
     
  3. J@ri-Pekka

    J@ri-Pekka 1st gear

    Helsingissä ollaan.
     
  4. J@ri-Pekka

    J@ri-Pekka 1st gear

    Pari yhteydenottoa jo tullut,on tämä melkoinen foorumi:)
     
    big t, Puuma6 ja ransu tykkäävät tästä.
  5. BBC

    BBC Guest

    Harmi kuulla.

    Sitten vielä se että jos pyydät +30e tunti tai jotain sinne päin, jolla juuri ja juuri saisi maksettua yrittäjäeläkettä, veroja ja saisi pienen tuntipalkan niin sinua pidetään roistona, kusettajana
     
  6. 401

    401 2nd gear

    Ei lie helsingin korkeudella kovinkaan kannattava tunti veloitus kolmosella alkava.tieten jos mustana mutta ei muuten.kukapa niitä nyt silleen tekiskään..
     
  7. BBC

    BBC Guest

    Kirjoitinkin että +30e.

    Jos on omat velattomat tilat ja koneet/laitteet uskon että voi tehdä alle 40e tunti niin että saa vielä palkankin, tosin ei hääviä semmoista.
     
  8. 401

    401 2nd gear

    Mikäpä täällä hyvin kultakaivos on jos ei toista kuse silmään ihan täysillä.monellakin hommalla pärjää varmasti.
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kerrassaan upeaa jos löytyi töitä tekijälle. Lisää vastaavia onnistumisia tänne!
     
  10. Kine

    Kine 3rd gear

    Otsikonhan voisi nyt korjata vastaamaan ketjun sisältöä kun kävi näinkin hyvin.

    Tosiasia kai on, että Suomi todellakin on pieni markkina-alue, pääkaupunkiseutu kuitenkin sieltä suuremmasta päästä. Kulut on kovat vaikkei tekis mitään. Varsinkin talvella. Kesällä pitäis revetä joka paikkaan. Jari-Pekallahan on sikäli hyvä tilanne, jos kaikki munat ei ole samassa korissa, eli osaamista on monelta alalta. Aika harvalla on näin. Pysyy pääkin tikissä kun joka päivä ei ole samanlaista tekemistä. Minulle tuo on ainakin elinehto, kun keskittymiskyky on heikko.

    Yrittäjän on tietysti oman varsinaisen veloitettavan työn lisäksi hoidettava myös markkinointi, ainakin jollain tavalla. Joko maksamalla mainoksista tai sitten tällä tavalla vaivihkaa puskaradiolla. Tämmöisessä kapeassa harrastajapainotteisessa sektorissa tuo jälkimmäinen tapa saattaa riittää ihan mainiosti töiden saamiseksi. Työt ovat yleensä? isohkoja, eli vähintään useita päiviä menee. Joskus kuukausiakin.

    Kannatan suomalaista työtä ja teettäisin mieluusti enemmän jos olisi varaa. Yleensä ei ole, joten on tehtävä itse.
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Puskaradio on paras markkinointistrategia näissä autonkorjaushommissa.
    Ja toki myös remontti yms alalla.

    Hyvän kun laittaa kiertämään, niin kyllä töitä yleensä riittää.
    Suurin ongelma on se, että liian harvalla on varaa maksaa autonsa kunnostamisesta tai pihamökin, terassin yms rakentamisesta sellaista palkkaa, että tekijä sillä oikeesti elää.

    Kossupullolla kun ei laskuja makseta eikä lapsia ruokita.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Yks kyseli, et joskos kytkimen vaihtaisi ducatoon ja mietiskelin äskettäin moisen remontin tein tunkin varassa. Tosin vaihdoin koko koneen et samoilla lämpösillähän se menisi etelämmän reissukin matkalla maskusta 20e katos, niin ei sade yllätä, työkalut ja tarpeet pakuun vaunu perään hommiin

    Sitten budjettia kysellessä vastaus hataran muistelon mukaan tais olla 50e tienoilla tai mieluummin 4 lootaa kaljaa
     
  13. J@ri-Pekka

    J@ri-Pekka 1st gear

    Kiitos kannustuksesta ja ymmärtämisestänne.:)
     
    Muokattu: 2.3.2017

Kerro tästä muillekin!