diy kulutusmittari litraa/tunnissa 1€ (elektroniikka harrastusta)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Ratrod34, 17.5.2017.

  1. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Nykyisin tuo vois olla helpointa tehdä jollain Raspilla vähän koodia vääntämällä.
     
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mä vihaan digitaalitekniikkaa :D
     
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Terve piirre ihmisessä.
     
  4. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Digitaalitekniikka on helppoa ja täsmällistä, just päinvastoin kuin analogiajutut... digitaalinenhan se kalvopumppukin oikeastaan on ;)
     
  5. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Eikös toi kalvopumppu oo nimenomaan analoginen koska kalvon liikerataan mahtuu ääretön määrä asentoja, digitaalisessa kalvo olis vaan jommassa kummassa reunassa ei ollenkaan välillä matkalla
     
  6. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Vihdoin kiinasta saapui kolme 100 voltin mittaria a 1€ ja homma pääs taas käyntiin, näissä onkin sisäinen vastus niin pieni mittajohdossa et kytkentä meni ihan uusiksi, verkkomuuntajasta ei tullut enään tarpeeksi virtaa mittarille, mut löytyi jonkuin vanhan salora matkaradion pääteasteen muuntaja ja tämä sopi kytkentään kuin nenä päähän, jännite nousee 70 volttiin asti mittarissa ja testilenkin kun tein niin ei tarvinu mitään kalibrointeja matka-ajo huiteli siinä 11 lukemissa.
    Rakentaminen on edennyt jo tähän vaiheeseen ja palaan asiaan myöhemmin tarkemman kytkentäkaavion merkeissä, kunhan tämän saa valmiiksi.

    http://aijaa.com/IZLQA1

    http://aijaa.com/scBmYW
     
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Volttimittareita tuli kiinasta punainen, vihreä ja sininen ja sininen on kaikista selkein tumman pleksin takana aurinkoisena päivänäkin ja onhan se ehdottomasti hienoin värikin näytössä.
    Kytkentä pysyi nyt äärimmäisen yksinkertaisena, tohon laitoin vähän muuntajan arvojakin eli muuntaja nostaa vähän jännitettä ja sit noi diodit ja 100µF konkat vielä tuplaa jännitteen, häiriöt oli vähän ongelma mistä ottaa sähkö ja lämppärin moottoriin piti laittaa konkka häiriöt poistaan kun vanha moottori jo vähän kipinöi.

    http://aijaa.com/ZQNU5Q

    Mut turhuuksien turha mittari se vaan toimii hienosti, reagoi ihan pieniin ylä ja alamäkiin ja kaasun asentoihin ja kyllä sillä huomaa muutoksen 3 ja 4 vaihteen välillä et on se tosiaan taloudellisempaa ajaa 4 vaihteella.

    http://aijaa.com/18dTTi

    Vähän jyrkempään ylämäkeen kun lähtee kevyesti kiihdyttämään niin kyllä huomaa et v8 haukkaa soppaa ja hugon pumppu tykyttää hulluna, en nyt tehny mitään kaasupohjassa kiihdytyksiä mut 30 lukema on jo hienoo :D

    http://aijaa.com/RXMayZ

    Tämä olikin sitten tässä ja varttumaan mitä uutta hullua seuraavaksi keksitään :D
     

Kerro tästä muillekin!