IKH:n hiekkapuhallin kokemuksia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 22.5.2017.

  1. maline

    maline 1st gear

  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    En ole juuri tuolla IKH:n pytyllä työskennellyt, mutta about vastaavalla pytyllä. Näitähän on myynnissä eri jälleenmyyjillä.

    [​IMG]

    Toimii hyvin pintaruosteen ja maalinpoistossa. Itse puhaltelin Camaron pohjaa ja myös kylkiä tuollaisella, kompurana 4kw (450l/min @6bar), jolla homma kävi melko hyvin kun käytti hienompaa raekokoa (0,1-0.6mm). Karkeammalla matskulla ei homma oikein ottanut toimiakseen.

    Kyllähän se tietenkin aikaa otti, mutta kolmipyttyinen kompurani salli ihan miellyttävän pitkiä työskentelyaikoja, joten puoli pytyllistä suhahti kevyesti kertapuhalluksella.

    Hieman kokemuksia ja kuvia: http://jakulepi.blogspot.fi/2015/08/pohjamaalaus-alustan-hionta-ja-maalaus.html

    Yhteenveto
    Soveltuu:
    Pintaruosteen poistoon, maalinpoistoon, hitsaussaumojen läpikäyntiin ja muihin pienimuotoisiin puhalluskohteisiin.

    Ei sovellu:
    Paksun tai vaikeasti ruostuneen metalliin puhdistamiseen kunnolla syöpyneistä ruosteista tai laajoihin puhalluskohteisiin.

    Eli jos sulla on sysiruosteinen projekti, jossa pitää päästä koppa puhaltamaan kunnolla ja alustan ja rungon pitsiset metallinjäänteet sileäksi, niin tilaa tontille ammattimies hoitamaan homma kunnon kalustolla. Ammattilaisella riittää tuottoa ja kapasiteettia, jolloin homma tulee hoidettua kunnolla. Säästät aikaa ja hermoja, ja todennäköisesti rahaakin.
     
    arskazone tykkää tästä.
  3. maline

    maline 1st gear

    Okei tää asia tuli heti selväksi, kyse mersusta joten jätetään suosiolla väliin, aika paljon saa repiä peltiä hiomalaikalla pois että saa kaiken ruosteen veke. Kiitti nopeasta ja hyvästä vastauksesta.
     
    jakulepi tykkää tästä.
  4. DX

    DX Double Gearhead

    sellanen suoraan säkistä vetävä on kätevä yksittäisten kohteiden, kuten kaarien ja hitsisaumojen ja ahtaiden paikkojen putsailuun silleen nurkan taakse töhäyttelymeininkilläkin.
    eli
    sen etuja on se, ettei vehje vaadi mitään valmisteluja, ilmaletku kiinni ja senkus painaa liipasimesta, hiekkaa tulee heti ja päinvastoin,
    edellisen lisäksi, lyhyt kahva päästää puhimaan ahtaisiinkin paikkoihin.

    tossa yks malli
    http://www.ikh.fi/fi/hiekkapuhalluslaite-sarja-ikh8086a

    mulla on tuosta samantyylinen vanhempi versio, ainakin siihen käy ikh puhalluskaapin keraamiset suuttimet koriprikasta hiotun sovituslaipan kera ja jotka eivät maksa paljon mitään ja kestävätkin paljon paremmin kuin kalliit kakkarautaiset.

    sitä en tiedä mistä tossa linkissä olevan 200litraa minuutis ilmankulutus on keksitty, on se todellisuudessa varmaan tuplat siitä kolmen millin ilmasuuttimella,
    lisäks hiekkaletku on avuttoman lyhyt, kyllä sitä likemmäs pari metriä saa ainakin olla.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eikös sitä hiekkapuhalluskaapin pistoolia ja imuletkuakin voi käyttää? Näin ainakin olen suunnitellut jos tulee kohteita jotka ei mahdu kaappiin. Vielä ei ole tullut.
     
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Toimii tuo paksumpaankin ruosteeseen kun vaan on kompura jolla saa 10bar irti. Itsellä puuilosta se isoin versio (sama kampe käytännössä) niin kyllä sillä on puhallettu venetrailerin runko ja auton pohjia ym. Ihan kivuttomasti. Suuttimia kovempi paine tietty syö, mutta kun käyttää hienointa kvartsihiekkaa niin syö todella hyvin. Kvartsilla puhaltaessa vaan muistaa että pöly on keuhkoja rikkovaa joten kunnolliset suojaimet pajolliset ja raitisilma-maski vähintäänkin suotava.
     
  7. maline

    maline 1st gear

    Otin tuon ikh:n halvan setin kokeeks ja kyllä se vaan tosiaan puri yllättävän hyvin noinkin syvään ruosteeseen. Itellä on stronglinen 100l kompura, millä pärjää, mutta taukoja saa pitää reilusti :D
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu kyllä laitteesta riippumatta kompurassa pitää tuottoa olla mielellään yli 600l että edes siedettävällä tahdilla saa tehtyä ;)
     

Kerro tästä muillekin!