Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Kun hiljattain oli juttua siitä, kuinka lapset sanovat suoraan myös positiiviset kommenttinsa, niin -68 Coronetin kanssa on ollut pari sen kaltaista tilannetta.

    Ensimmäisestä taisin johonkin kirjoittaakin, kun olin viime kesänä laittanut auton Hepoköngäksen (vai Hepokönkään?) parkkipaikalle ja kävellyt katsomaan infotaulua, niin joku perhe purkautui autostaan parkkipaikan toiseen reunaan. Sieltä tyttö, varmaan alle 10v, totesi melkein saman tien äänekkäästi, että "Minäkin hankin isona tuollaisen auton!" Seurasin sivusta huvittuneena kun hän sitten lähti kävelemään Dodgea kohti ja ilmeisesti se oli hänen äitinsä, joka ihmetteli, että "Mihin sä nyt olet menossa?", niin vastaus tuli päättäväisesti, että "Menen kattomaan tuota autoa."

    Myöhemmin samalla reissulla parkkihallissa Oulussa joku äiti totesi pienille lapsilleen sarkastiseen sävyyn, että "Onpa tosi käytännöllinen auto.", kun sovittelin Dodgea poistumisrampille. Omasta mielestäni auto oli ihan hyvän kokoinen, mutta se halli vaan aivan liian ahdas. Niin tai näin, niin tuossa ainakin lapsille annettiin asennekasvatusta ihan pienestä pitäen. (Samoin kuin jenkkeihin liittymättä joskus Turussa Citymarketissa oli arvonta, jonka pääpalkintona oli pystylyhty-Mersu. Se Mersu seisoi siellä aulassa ja joku äiti sanoi lapselleen "Mää en kyl tommost ottais eres ilmatteeks." Nimenomaan ilmatteeks sen muuten olis saanut, jos olis osallistunut arpajaisiin ja voittanut...)

    Edellisviikolla lauma, olikohan heitä kolme - en niin tarkkaan edes katsonut, varmaan noin 10v tyttöjä odotteli kaupungin keskustassa suojatien reunassa. Hiljensin sitten, että pääsivät ylittämään tien. Porukan ensimmäisenä kulkenut lienee ollut ns. ryhmänjohtaja ja hän hymyili iloisesti ja heilutteli kovasti ja sen jälkeen viimeisenä kulkenutkin vielä esimerkkiä noudattaen innostui heiluttamaan, joskin aika paljon ujomman oloisesti. Voin olla väärässä, mutta luulen, että autolla, Coronetilla siis edelleen, oli kyllä osansa siinä, että sain heiltä noin ystävällisen tervehdyksen.
     
    chevytb02, rane58, Skoll ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    turun jarruosa on ihan maaginen paikka. Vaikka mitä kysyisi niin aina on hyllyssä.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Voisiko pienemmät koneet ja automaattilootat olla vähempi tehosyöppöjä. Esim. perus hydramatic lienee paljon parempi hyötysuhteeltaan mitä joku TH400.
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ja koneet taidettiin tehdä käytettävyyttä yrittäen, eikä saasteissa tinkien


    Monissa autoissahan kun lastuttaa tai vaikka optimoi, kulutus tippuu ja tulee voimaa sekä vääntöä, mukku hiilarit kasvaa paremman polton seurauksena ja hiilarithan on niitä kaikkeista pahimpia
     
  5. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Ainakin 50-luvun perus-Fordit olivat paljon kevyempiä kuin 70-luvun jälkeläisensä.
     
  6. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Tänään sivusta kuultuna Lohjan Rompetorilla kahden herran katsoessa avo Thunderbirdin peruuttamista; "No tuossa ei tarvita peruutuskameraa".
     
  7. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    manne kyseli onko -69 corvette opeli.. eihän se kaus heittäny
     
    riviera56 ja chevytb02 tykkäävät tästä.
  8. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Niin, kaikista autoista tulee vanhoina ooppeleita.... :p
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  9. challenger-70

    challenger-70 Gearhead

    Sitten pitää jo vaihtaa uudempaan.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  10. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    tuleepa noin pienestä söpön värisestä autosta paha ääni. (kaverin hornetista kuultu kommentti)
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Se pinkki?
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mikä on ollut bensavanien osuus?


    Vanista nyt muuten paljon kommenttia kuule mutta lähes jokanen joka jotain sanoo, kysyy onko se diesel.
     
  14. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ei kun se vähän niinku mintunvihree hornetti oli kysees.

    luulen että suurin osa bensa vaneista on purettu pois ajosta kun on käyny liian kalliiks.. dieselei kai on enemmän liikenteessä vielä. siksi olettavat dieseliks.. ja siks kun kaikki muutkin pakut on dieselei.
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Aijaa juu aattelin että se uus pinkki mikä oli nettiautossa ja poriin meni.
     
  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ai oli myynnis vai? ja tuli tän vai? mistäs tiesit ja kuulit? kyselitkö itte sen perään ostomielessä vai?
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kattelin nettiautosta että ois ihan jees, edullinen ja ei noita paljoa näe.

    Sitten kun Porissa kävin niin näin kun se ajeli siellä monena päivänä joten tein 1+1. Ja kaverin kaveri tais sitte tietää kenelle se meni.
     
  18. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ok. en oo itte vielä bongannu sitä täällä. luulis erottuvan sen kyllä. :D
     
  19. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Luulo ei oo tiedon väärtti pätee tässä tapauksessa. Kyllä meillä vannareilla on vähintään 60% bensa koneella. Vtcf jäseniä noin 400 joten kyllä niitä löytyy. Niin ja turha noita nettiauton ilmoituksia on soveltaa koska meidän harrastajien autot ei näy siellä. Kuka ny tupaöljypolttimilla ajaa. YÄK. Autoilun kalleus söpötys kuuluu niille 4l/100km kinnereille :eek: . 2007 meillä meni 1,5 mottia bensaa kesälomareissulla eikä kirpaassu yhtään. Kulutus noin 23L/100KM vaunu peräs. Ok kilometrejä tuli 6500km :rolleyes: .
     
    onoff road, rane58 ja kapa73 tykkäävät tästä.
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ei se varmaan kauas jää tosta 23L sadalle pikku diesel kinnerilläkään jossa kaikki 80 heppaa ecoturboa ja 1400kg soliferia perään. Kolmosella lappulattiassa huudatetaan, et jaksaas ees 80 taivaltaa

    Muutama vanilla vaunua vetäny sano, et halvemmaksi vanilla tulee vaunua kiskoa, kuin jollain 2.o avensiksella
     

Kerro tästä muillekin!