kuorma auto & pakoputki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja bandit_1, 30.1.2008.

  1. Ranee

    Ranee Gearhead

    Lisäät väliin jonkun tötterön joka on halkaisijaltaan isompi kuin muu putki ja sanot että tuossa on vaimennin, sen pöntön sisällä voi olla vaikka suora reikäilemätön putki.
    Täyttää lainkirjaimen.

    http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---...sto/AANENVAIMENNIN-PYOREA-76-MM-1-2000029812/
    Joku tuoln näköinen on itsellä välissä eikä suoraan putkeen mitään muuta eroa kuin että ehkä vähentää jotain resonanssitaajuksien aiheuttamia ihmeellisiä ääniä.
     
  2. Jsp

    Jsp Gearhead

    Eli suoraan sanottuna maalaisjärki uupuu katastuksissa. Etenkin jos asiakas tai asiakkaan auto ei miellytä.
     
  3. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Rekisteriröinti katsastuksessa olet esittänyt vastaavuustodistuksen jossa on äänenvaimennuksen osalta kerrottu mitä tulee ko. ajoneuvossa olla ja paljonko dB.

    Se että on leimattu suorallaputkella on ollut virkavirhe. Ikävä kyllä siellä on vaimennin oltava. Ja eikä sitä jatkuvaa mökää ja vihellystä jaksa kuunnella sikakaan. Ai mistä tiedän? No tuli kk sitten '06 6.0 PSD dually kotiin jenkeistä ja yllättäen suoraputki.ostin vakioänkkärin siihen jotta saa katsastettua.
     
    Rockmaple tykkää tästä.
  4. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Oma -87 Chevy C20 paku on leimattu jo vuosia ilman äänenvaimentimia suorilla putkilla. Ikinä eivät ole edes huomattanut. Tosin odotan sitä päivää, et köh köh komeat äänet mutta...
     
  5. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Niin paljon olen vuosikymmenien aikana saanut työn puolesta kärsiä melusta ja savusta etten millään jaksa ymmärtää, että joku jompaa kumpaa lajia haluaa lisää.:(
     
  6. Ranee

    Ranee Gearhead

    Pitikö se koppiin mahotonta metakkaa?
    Jos piti niin mihin se putki loppui ja miten oli suunnaattu?

    Ei mulla ajossa koppiin metelöi tuo 3" putki yhdellä pienellä vaimentimella, loppuu takapyörän taakse ja suunnattu takaviistoon. Naapureiden mielipidettä en ole kysynyt.
    Ostessani oli jo tuo alkupää putkesta, loppui silloin lavan alle joten jatkoin sitä puolimetriä, silloin saattoi pikkusen hiljentyä koppiin kantautuva meteli.
     
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Joo, voi olla. Hauskaa tässä oli se, että kämpässä ääni oli kovempi kuin ulkona, eli talomme soi :)
     
  8. Subbe99

    Subbe99 3rd gear

    Hiljaisempi tuo katiska on kuin emännän diisseli Suburbani. Tyhjäkäynnillä pitää lähinnä kohinaa. Putki loppuu oikean takakulman sivuun eli takafillarin taakse.

    Ajoneuvo-asetuksen mukaan desibeli raja-arvo on 82.
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites onko se yhessä vaiheessa ollut mittaustapa muuttunut?


    Eli metri suoraan 90°kulmassa sivulle ajokierrokset ja pehmeä kaikumaton alusta

    Melko raakasti saa olla meteliä, että pystyputkisessa kuorma-autossa nurmikentällä toi 82 dB metri putkenpään sivulla täyttyy
     
  10. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    ajokierroksilla tuollainen pystyputki kuorkki on aika hiljainen... ainakin toi oma dodge, mutta jos kaasua painaa reippaammin niin kuuluuhan se. Mulla kyllä on vaimennin.

    mutta esim auton vierellä on ihan eri ääni kuin jos kiipee lavalle... mulla siis puhaltaa suoraan ylös(kuten pikku avatarista voi ehkä nähdäki)

    Hyttiin ei pahemmin kuitenkaan kuulu jos ei aja ikkunat auki.
     
  11. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead


    Putki on alkuperäistyippinen mutta suora. Loppuosa varmaan 5" hormia ja loppuu oikealle takapyörien taakse viistoon.

    Varmasti osansa mökästä tekee et ameriikan pojat on virittäny melko reilusti tuota mm. jollain SCT custom tunella. Itse aion madaltaa viritystä. Kyseessä kuitenkin käyttöauto.
     

Kerro tästä muillekin!