ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tota mäkin epäilin mutta kahelle kaverille meni mun vastaukset ainakin suoraan.

    Ja mun postiin tulee kaikki fiksut suoraan. Viagramainokset ja muut vaan roskapostiin.


    Toki jos sitten sattuu just noilla olemaan tiukka roskapostisuodatus.
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitäs moisesta vanista pitääs köyhtyä?


    Luulisi et jos laitan kysymystä sähvöpostilla, niin seurailen sitä ja vilkasen roskiksen kanssa päivittäin
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pyynti mulla 3100 mutta kyllä mä olen pariin 2700-2800 tarjoukseen sanonut tervetuloa.


    2500€ en myy eise niin paska ole.
     
  4. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Mulla ei tule s.pistiin roskapostit perille. Ni saattaa joskus jokunen kauppa mennä sen takia pilalle
     
  5. bathory

    bathory Gearhead

    Nyt tuli itelle ekaa kertaa ärsyttävä ostaja kohdalle vaikka myynyt miljardi kertaa jos jokanen palikka/auto lasketaan.
    Oli yhdestä osasta myynti-ilmo netissä. Hinta 40€ ja nouto taikka postikulut ostajalle 6€. Eräs kiinnostunut sitten ilmoitti eräs perjantai, että voisi tulla ensi tiistaina katsomaan osaa kun asuu vaan noin puolen tunnin päässä. Sovittiin, että noin viiden aikaan. Mutta sanoin, että soita vielä varuiksi ennen kuin lähdet, että tiiän varmasti olla kotona.
    Kello oli tiistaina 17:30 ja ajattelin soittaa kaverille sitten itse, että onko tulossa (oli muutakin tekemistä kun venailla). Oli jo kuulemma matkalla erään huoltoaseman (jota on suomessa noin miljoona, joten mahdoton tietää mitä tiettyä asemaa tarkoitti) kohdalla.
    Pääsi sitten perille. Ei tervehtinyt. Ja ei kuulemma osakaan ollut just sellainen kuin olisi tarvinnut mutta sanoi ottavansa sen silti ja tyrkytti 20 euron seteliä. Ihmettelin asiaa. Hän sanoi, että etkö sä 6€ pyytänyt siitä.
    No, ensinnäkin tuo on 20€ ja ei ole vaihtorahaa ja hinta oli 40€. Hän lähti menemään.

    Osa oli itselle täysin turha ja olisin voinut sen vaikka sillä 20€:llä antaa mutta kun käytös on tota luokkaa, niin antaa olla.
    Jos nyt luet tätä, niin sori vaan :D
     
    eilhik ja rane58 tykkäävät tästä.
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Otan ens kerralla rahan mukaan.
     
  7. bathory

    bathory Gearhead

    En tiiä tarkoititko mun viestiä mutta sinusta ei ainakaan kyse tainnut olla :D
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Koitin vaan pelotella kun lukijaa etit :D
     
  9. bathory

    bathory Gearhead

    Heh :DDD Tarkoitin toki tätä ostelijaa.
     
  10. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Joku aika sitte tuossa oli semmonen reilun 10k€ jenkki myytävänä. Se oli melkein puolet halvempi kuin toinen samanmoinen myynnissä oleva ja omassa kategoriassaan Suomessa myytävistä halvin katsastettu/toimiva yleensäkin, joten hinta oli kyllä varmastikin kohdillaan kun kuntokin oli vielä kaikenlisäksi oikeinkin hyvä, ihan kaikki pelasi ja oli entisöitykin täydellisesti 15 vuotta sitten.

    Monenmoista ihmeellistä ostajaa siitäki soitteli, monta kännikalaa louskutti puhelimessa tunnin, kyseli siitä ummet ja lammet ja sitte totes että voi että ku ois rahaa niin ostas. Hohhoijaa. Osa oli niin kännissä että teki jopa järkevän tarjouksen ja lupasi tulla rahatukun kanssa seuraavana päivänä, mutta eivät koskaan ottaneet enää edes yhteyttä sen jälkeen vaikka yritti kysyä että oletko tännää tulossa että tietää omat suunnitelmat tehä sen mukaan :D

    Mutta ehkä kaikkein säälittävin oli kuitenkin yks sälli joka tarjosi yhtä avo Audia vaihdossa. Lähetti mulle kuvat siitä ja kertoili tietoja, tsekkasin mitä ne maksaa ja vastasin että noiden hintaluokka halvimmasta kalleimpaan näyttäisi olevan 3000-7000€ tällä hetkellä Suomessa, että mihin kohti tuota hintahaitaria se sinun autosi nyt osuu, eli paljon olet ajatellut tarjota välirahaa... Noh, vastaukseksi sainkin pitkän listan asioita mitä sille mun autolle pitäs tehdä ja mitä ne hommat maksaa, vaikka auto siis oli pyynniltäänkin jo sellainen että siinä jäi kyllä rahaa vaikka tehdä vähän isompikin entisöinti, mitä se ei kyllä edes tarvinut. Sitte loppukaneettina totesi kaiken selostuksen jälkeen että pyytää voi mitä tahansa, se on vaan niin että nyt on ns. ostajan markkinat olkoon tuote mikä tahansa auto tai talo... Ja aiko jättää jolleki toiselle korjattavaksi :D Tarjousta ei ikinä kuulunut ja neuvottelut loppu siihen.

    Mulle nyt sitten jäi hieman epätietoisuuteen että mikähän oli tämän kaverin tavoite, varmaankin se oli niin että olisi pitäny 11-12k arvonen jenkki vaihtaa päikseen noin 5k arvoiseen Audiin :D Minä en edes ehdottanut välirahaa, vaan pyysin vain että vaihdattelija esittäisi oman näkemyksen välirahasta, jos kalleimmat sellaset paljo vähemmän ajetut oli 7k€ niin kyllä nyt lähtökohtaisesti minusta minun suuntaan ois pitäny joku satalappunen tulla väliäkin :D

    No tuonkin kanssa lopulta kävi niin, että ensimmäinen joka sitten soitti selvinpäin asiallisesti ja tuli ihan paikanpäällekin katsomaan niin kaupat syntyi molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla samana päivänä. Tällä tavalla ne kaupat synty aina vielä muuan vuosi sitten kun harrasteesta tuli aika päästä eroon, ILMAN että tarvi ihan mahottomasti kuunnella kaikkea turhaa paskanjauhantaa tuossa väliajalla oikeaa ostajaa odotellessa.

    Nykyään yritän rakastaa omaa kalustoa niin paljon etten joutuisi enää yhtään laitosta laittamaan myyntiin koskaan, on meinaan turhauttavaa touhua nyky Suomessa. Halpaa hintapyyntiäkään ei hyödytä laittaa kun sitten osa kyselee että mikä vikana kun noin halpa ja sitte se toinen ryhmä haluaisi ostaa auton silti siitäkin puoleen hintaan... No, tämä taitaa olla tosiaan sitä ostajien aikakautta sitte, siinä tais Audin vaihattelija olla oikeassa.... :D
     
    stinnes, Saetkae, juunas ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ostajan markkinat juu....

    Yhteen aikaan tuli kännisoittoja, onneksi ei moneen vuoteen enää.
     
  12. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Mä olen myynyt autoni vikalistalla jos sellanen on ja kai sit liian halvalla ku eivät oo pitkään kerenneet olla myynnis.
     
  13. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Ilmotuksessa oli täydellinen vikalista ja se oli lyhyt.
     
  14. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Ostaja ties tasantarkkaan mitä sai tehdessään kaupat. Mukana ollu täydellinen huoltokirja auton mukana.
     
  15. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Heh, yli 50 vuotiaassa autossa ei ennää huoltokirjaa ollu mutta kyllä noihin myynti ilmotuksiin on aina tullu lueteltua kaikki viat ja mm. sellainenkin tieto tullut laitettua kuin hinta :D Paljon helpompi sitten kun ostajaehokas tullee tontille ettei ole yllätyksiä edessä. Eikä pitäisi tarvia kuunnella turhia kyselyitä semmosilta joille ne viat on liikaa tms., mutta siltihän se varsinki Nettiautossa on ihan sama mitä kirjottaa ilmotukseen niin aika harva osaa äidinkieltä Nettiauton käyttäjissä sen verran että ymmärsi mitä siinä ilmotuksessa luki :D
     
  16. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    olen hommannut vihon ( on jopa kyseisen auton kuva ollut kannessa) johon laitan kaiken mitä autolle on tehty mun omistuksen aikana. Ei oo mun vika jos edelliset omistajat ei oo pitäny kirjaa.
     
  17. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Nettimotossa mulla prätkä ilmoitus, tulipa aamulla taas tämmöinen vaihdokkitarjous:

    lsitoit vaihto mahdollisuuden ilmoitukseen miten olidmsi ,2 artic cat zr680 efi kelkkoja Foxin alustalla käy ja kukkuu....vm98
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No en tuota kutsuisi täydelliseksi kyllä.
     
    Charger´69 tykkää tästä.
  19. Holley

    Holley Gearhead

    Nyt kun muistelen, niin noilla sanoilla minä sen suunnilleen puhelimessa kävin kerran läpi Electra stw:n ilmoituksesta soitettuani. Myyjä oli laittanut ilmoituksen samana päivänä klo 15 kieppeillä, noin klo 17 sen huomasin ja siitä soitin ja seuraavana illansuussa - 24 h siitä soitosta - lätkäsin sen puhelimessa sovitun hinnan myyjän kouraan ja oltiin kumpikin tyytyväisiä! Tämä kaikki tapahtui vuonna 2010. Jäi se typerä auton ympärillä pyöriminen (siis se hintavääntöosuus) ja muu vatvominen siitä myyntipaikalta pois. Kätevää.
     
  20. TempestSTW

    TempestSTW 2nd gear

Kerro tästä muillekin!