Aloittelija opiskelee - 77 Lincolnin tavoille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja isalmela, 11.6.2017.

  1. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Voi ne silti olla jumissa, kiero yoke tms.
    Pidemmän päälle olis hyvä itse selvittää asiat, pajaa kiinnostaa lopulta vain ottaa rahat pois ja saada asiakas ovesta ulos mahdollisimman äkkiä.
     
    Jussi289 ja Karpov tykkäävät tästä.
  2. isalmela

    isalmela Gearhead

    Joo näin se näyttää olevan, oma talli ja nosturi olisi erittäin hyvä. Kävin tänään kerholla piipahtamassa, vaan ainoalla nosturipaikalla oli Cadillac ylhäällä. Olisi ollut mukava käyttää auto ylhäällä ja ihmetellä itsekin tarkemmin. Tässä se pikku hiljaa tietopohja lisääntyy ja rohkeus ryhtyä vaikeampiin remontteihin kasvaa koko ajan. Hyvä niin!
     
    wilburi ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Just näin!

    Uudet ristikot kehiin ja sitten klemmarilla tasapainoon kardaani jos kiero.


    Kahesta autosta ollut tosi heikossa kunnossa ristikot mutta vapaalla kardaania heiluttelemalla tms ei ole selvinnyt mitään. Neulat kun menee klinttaan niin se darraa.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Joo, kyllä se kardaani olis käytävä irti ja nivelet käänneltävä käsissä.
     
  5. max

    max Double Gearhead

    Hieno auto tämä sinun Lincoln.
    Onhan se mahtava tunne kun tällaisella ajelee,ja rahvas toljottaa teiden varsilla suu ammollaan ihmetyksestä ja kateudesta(vrt.kommunistit).
     
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Vähän niinkuin tuossa kotikadulla kun Oldsilla ajelin, niin katsoin että nytpä pikkupojalla leuka loksahti, niin eipä mitä kun sillä oli tällainen päässä:
    [​IMG]
     
    isalmela ja Roberto tykkäävät tästä.
  7. isalmela

    isalmela Gearhead

    Kiitoksia! Isot ja pienet pojat näyttävät olevan innoissaan tämän auton ympärillä :cool:
     
  8. isalmela

    isalmela Gearhead

    Hurraa, korjauskäsikirjat tulivat viimeinkin seikkailtuaan muutaman päivän ympäri Suomea. Postin puhelinpalvelu selvitti asian vain 28 min puhelun aikana :) Kertokaapa vielä ebay ensikertalaiselle, tarvitaanko näitä paketin mukana tulleita customs declaration papereita johonkin? Pitääkö minun ilmoittaa tulliin jotakin? 89 usd kirjat ja 45 usd rahti.
     
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Hys... Jos kirja on jo kotona, et tartte.
     
    Karpov tykkää tästä.
  10. isalmela

    isalmela Gearhead

    Kiitoksia Jussi! Hämmästynyt pitää olla kun 2 minuuttia kysymyksestä täältä asiantuntija jo vastaa:) Jussille, Karpoville Powerstrokelle ja muille auttaneille yleisesti kerrottakoon, että jos liikutte Oulussa niin kaljat tarjoan! Yv tavoittaa
     
    Jussi289, Karpov ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  11. isalmela

    isalmela Gearhead

    Mulla on siis nyt 1977 Ford Lincoln Mercury manuaali, kysykää jos tarvitsette jotain tietoa mitä ei netistä löydy
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  12. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Mä en ole paljoa auttanut mitä nyt ollu hengessä mukana, saanko minäkin olutta, jos tulen Ouluun. Nimim. kesäjano yllätti
     
  13. isalmela

    isalmela Gearhead

    Kaikkien apu on ollut ja on edelleen tärkeää. Minähän omistin 1991-1995 Mercury Montereyn, 65 mallisen. Se auto vain huononi hallussani. Mistään ei saanut neuvoja, varaosat olivat myös lujassa. Nuori mies oli justiinsa oppinut mopon kaasaria säätämään, v8 ja automaatti oli liian vaikea ylläpitää. Tämä "uusi alkuni" jenkkiauton kanssa on saanut paljon paremman alun! Sanotaan nyt vaikka näin: kaikki omalla jenkillä paikalle saapuneet palkitaan :):cool:
     
    wilburi ja riviera56 tykkäävät tästä.
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Varo. Kohta 500 autoa pihassa ja kalja loppu :D
     
    wilburi tykkää tästä.
  15. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tuliko tässä luvattua liikoja ;)
     
  16. isalmela

    isalmela Gearhead

    Pitman arm tuntuu olevan aika vaikea löytää Suomesta. Perustin tilin Rockautoon ja tilasin armin ja sytytystulpat. Muutama muukin pikkuosa olisi ollut kiva, mutta rahti pomppaa näköjään heti rajusti kun osa tulee eri varastosta kuin pitman arm. Tulpat tulevat varmaan kuoressa tms, rahti oli halpa vaikka tulevat eri varastosta. Hassua, 52 euron tilauksesta on 31 euroa rahtikuluja. Pääasia että osa löytyy, niin päästään eteenpäin asiassa. Kardaanin ristikot vaihdan sitten samalla kun tuo arm saapuu
     
  17. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tulin piipahtamaan vielä kerran rengasliikkeessä. Toiseen eturenkaaseen tuli 60 grammaa painoja ulkokehälle, pölykapseli ei tahdo oikein pysyä kunnolla paikallaan. Liimapainotkaan eivät oikein sovi vanteeseen, kun pölykapselin kiinnikkeille pitää jäädä tilaa. Toisaalta auto on älyttömän ruma pelkästään mustilla peltivanteilla. Tehdään nyt ainakin toistaiseksi semmonen ratkaisu, että otetaan vanteen reunasta painot pois ja siirretään vanne taakse. Siellä se ei niin paljoa haittaa, vaikka jäisikin vähän heittoa ja pölykapselit mahtuvat paikalleen
     
  18. isalmela

    isalmela Gearhead

    Rengasliikkeessä sattui vielä puolihauska tilanne. Vanteen ulkokehältä otettiin 60 g painoja pois. Sanoin että käytetäänpä piruuttaan vielä painotuskoneessa, jos tarvitsisi vaikka pyöräyttää rengasta vanteella. Eipä se kone enää pyytänytkään kuin 25 g painoja :pTaisi olla asentajalla viimeksi vähän sumua silmissä. Homma hoitui muuten erittäin ystävällisessä hengessä eikä hommasta veloitettu mitään, kiva juttu.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Rokkiautossa ei välillä ole logiikkaa. Vaikka se näyttäis että sulla on nyt tavara A korissa ja rupeet kyttäämään saman varaston muita osia niin välillä kannattaa kokeilla vaihtaa osia niin toimituspaikat voi mulppaantua samaksi yhtäkkiä.

    En tiedä silti oliko siellä montaa eri pitman armia.


    Kuitenkin olen välillä huomannut. Merkkiä kun vaihtaa jne.
     
  20. isalmela

    isalmela Gearhead

    Yhtä mallia vaan oli tarjolla, oli helppoa valita
     
    Karpov tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!