Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Jossain oli takuuseen viedessä mutsille valittanut kun räikkä petti, että tällä on väännetty

    Lyöntimeisselissä vielä todennäköisempi, että sitä on lyöty jolloin takuu ei korvaa kun hampaat mekanismista sileenä
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Wurthin takuu on jo vitsi itsessään,biltemalla parempi sen vähän mitä joutunu käyttää.
     
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Onpas teille osunu huonoja kokemuksia :eek:

    Ite edustajan kanssa aina kattonu että mikä on homman nimi ja kyllä tähän asti on aina takuisiin uudet romut tullu o_O
     
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Hitsit.

    En oo mikään maailman paras hitsaaja, jos autoa esmes tarves hitsaa, teetän sen ennemmin niillä ketkä osaa, mut satunnaista muuta hitsaamista aina välillä ilmenee mihin tarvis sitä hitsiä.

    Töissä oon nyt hitsannu puikolla ( 16A Kemppi) jonkun verran, ja hyvillä? Esabin puikoilla tulee välillä hyvää jälkeäkin jopa. Oon joillain no-name puikoillakin hitsuutellu, joita ei meinaa edes saaha syttymään. Heti perään hain Esabeja kävelymatkan päästä, ja ne sytty heti ( + nätimpi sauma), eli täten totean että vika oli puikoissa.

    Sitten oon myös Kempin ydintäytelanka-hitsillä hitsuutellu, ja en onnistunu saamaan sillä millään nättiä saumaa?? Millään asetuksilla. Jopa huoltoautosta löytyvällä verkkovirta-migtronicilla sain parempaa saumaa.

    Mikäköhän ois hyvä vehe kotikäyttöön tosi satunnaiseen hitsaukseen? 16A tosiaan löytyy seinästä, ja sähkötaulusta vastaavat sulakkeet.

    E: Migilläkin oon hitsannut, ja sillä osaan jopa hitsatakkin, saan nättiä saumaa mikä tunkeutuu läpikin, mutta kotikäyttöön ei ihan ole tarvetta tälläiselle, kun käyttö niin satunnaista.
     
    Muokattu: 20.8.2017
  5. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Wurtilla täytyy vähän osata kattoa mitä ostaa ja mitä ei, osa kamoista hyviä, osa ihan törkeetä paskaa.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Käytitkö suojakaasua ydintäytelangan kanssa?

    Sen kanssa täytyy olla oikee suojakaasu, muuten ei tuu mitään. On tietty niitä itseään suojaavia lankoja, muttei sellasia kai käytetä oikeen missään.
     
  7. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Itseasiassa en. Mutta missään sielläpäinkään missä kaikki työkalut kaasuhitsejä myöten oli, ei ollu ylimääräistä pulloa. Joten ajattelin ettei tähän sitten kuulukkaan moista.
     
  8. palontie

    palontie Double Gearhead

    Näytti olevan elinikäinen materiaali takuu lyöntimeisselillä
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Se voi olla yks syy epäonnistumiseen, yleensä kun kansa puhuu "ydintäytelangasta" sillä tarkotetaan sitä itseäänsuojaavaa vaikka tosiasiassa se on ihan minimaalinen ja joku ihan erityishomma missä tollasia itseäänsuojaavia lankoja käytetään ja suurin osa ydintäytelangasta on sellasta missä käytetään jotain suojakaasua.


    Ite elin tollasissa ydintäytelanka=ei kaasua harhoissa muutama vuos sitten vielä kunnes tuli puheeksi muutaman eri firman hitsarien kanssa jotka sano ettei sellasta kaasutonta lankaa käytetä.
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Sit hassu kyssäri, mites ne mig/mag laitteet joissa ei ole kaasulle mitään valmiutta?
     
  11. f34

    f34 Double Gearhead

    Mitäs varten siinä langassa on sitten se ydintäyte, josta tulee sulan päälle suojakuona? Jos on käytettävissä suojakaasu, niin mitä varten sitten kannattaisi sotkea hitsi kuonalla?
     
    Nikuzai ja palontie tykkäävät tästä.
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    En tiiä, onko tollasia edes missään oikeessa koneessa?
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Varmaan nopeempi hitsattava ja kovempi sauma.

    En tiiä, kysy hitsareilta. Teollisuudessa en tainnu nähdä kovalla langalla olevaa hitsikonetta kellään jotka tuli hitsailemaan paksua rautaa migillä, ohemmat veti tigillä. Minä tein muita hommia mutta juttelin hitsareitten kanssa tostakin asiasta tauolla.
     
  14. urho3

    urho3 Gearhead

    Asentohitsauksissa kuona pitää sulan myös kasassa.
     
    palontie tykkää tästä.
  15. kepuri

    kepuri Gearhead

    jollain metallitäytelangalla vähintään kaks kertaa joutusampi hitsata isoja saumoja.jossain ihan perus suomi orjuutus konepajassa palaa normi lankaa kela päivässä per hitsari.
     
  16. f34

    f34 Double Gearhead

  17. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    en perehtyny ennempiin tahi jälempiin viesteihin. kerron vaan, että enot hitsas sisä- ja ulkopuolelta metalliveneitä ydintäytelangalla ja suojakaasulla. yhden puolen hitsaus ei ollu riittävä ot. päättyy.
     
  18. Hexodus

    Hexodus 1st gear

    [​IMG]

    Tuli youtubesta vastaan tälläinen tyvestä "viistetty" hylsytappi (pahoittelut huonosta screenshotista), eli tapin viiste mahdollistaa hylsyn kääntymisen muutaman asteen kulmaan, mutta pään "palloneliö" pitää hylsyn kuitenkin tiukasti kiinni. Tehty nimenomaan tiukkoihin/ärsyttäviin paikkoihin. Nopealla googelilla en löytänyt ainakaan perus motoneteista/biltemasta tms.
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mulla on kamasan tollanen, aika onneton vemputtaja.
     
  20. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    vitun ruma
     

Kerro tästä muillekin!