Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mitään väliä ei ole sillä, että mitä Suomalaiseen rekisteriotteeseen on arvottu auton malliksi, mutta mielenkiintoistahan asiaa on spekuloida. Omistaja edellisellä sivulla mainitsi, että rekisteriotteessa on ltj mallimerkintänä 2 D hardtop torino gt -68-/2950. Mun lähdeteokseni (Standard Catalog of American Cars) ei tunne -68 Torino GT:tä. On Fairlane GT ja Fairlane Torino. -69 ei ole enää Fairlane GT:tä, mutta sen sijaan on Fairlane Torino ja Fairlane Torino GT. Fordilla siirryttiin pikkuhiljaa mallinimissä Fairlanesta Torinoon, -71 ei enää kollut koko Fairlane käytössä. Asiantuntija en ole, mutta kuvia vertailemalla tuo kyseinen Torino näyttää -69:ltä. Hieno malli joka tapauksessa.
     
    palontie tykkää tästä.
  2. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Toihan on muutenkin helppo huomata. Digimittaristo tuli 1990.
     
  3. passerby

    passerby Gearhead

    05 ja 06 jos ihan pilkkua viilataan :D
    muistan lukeneeni, että tuolla Pickup-keulalla myytiin Suburbanit etelä-amerikan markkinoilla. sitä en tiedä oliko tehtaalta jo jenkeistä vai paikalliselta tehtaalta etelä-amerikasta.
     
    Jakkehh tykkää tästä.
  4. Tired

    Tired Gearhead

    passerby tykkää tästä.
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Moneskohan vuosi tonkin myynnissä tulee? En muista enää.
     
    passerby tykkää tästä.
  6. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Tuon käkkylän myyjän sukunimi ja kirjoitusasu ei kyllä kohtaa.
     
    passerby ja teddy99 tykkäävät tästä.
  7. teddy99

    teddy99 Gearhead

    https://www.nettiauto.com/cadillac/eldorado/9052957

    Johtuu varmaan siitä ettei tuon näköiseksi maalatulla Caddylla suostu ketkään muut ajamaan kuin ammattiparittajat ja niitä on Suomessa lainsäädännöllisistä syistä aika vähän.
     
    mikkis83, passerby, Pertti K ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Disney juttuun liittyen hauska muisto. Olin Thaimaassa joku vuosi sitten ja paikallinen perhe halusi näyttää minulle heille tärkeän paikan eli ison temppelin, jonne kaupunkilaiset meni rukoilemaan ja jakamaan vähät riisinviljelyllä ansaitut rahansa temppelin seinien kultaamiseen ym. älykkääseen porsasteluun. No, paikalla oli kovin harras tunnelma suitsukkeineen ym massiivisine uskonnollisine pömpeleineen. Paitsi. Temppelin puutarhassa jökötti noin 3 metriä korkea Aku Ankka. Kukaan paikallisista rukoilijoista ei näyttänyt kiinnittävän siihen minkäänlaista huomiota, Temppelillä tuskin oli diiliä Disneyn kanssa, koska patsaan ulkonäkö oli hieman pikkupäissään vuollun näköinen. Mikä yhteys on harrasbuddhalaisuudella ja Aku Ankalla? Olisin halunnut tietää ja haluaisin edelleen. Mutta paikalla vallinneen tunnelman vuoksi en sitten uskaltanut kysyä asiaa.

    Ja palataanpa sitten takaisin nettiauton maailmaan.
     
    passerby, Rotten ja isalmela tykkäävät tästä.
  9. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Jaahas... Taas myynnissä. Viime talvena linkitin tänne tämän saman Toyotan nettiautoilmoituksen. Tätä kauppasi joku autoliike 7900 euron hintaan kehuineen. No, tämä sama auto oli minulla vuosia sitten. Ostin sen museokatsastettuna, hienokuntoisena myyjän kehumana. Ja vain 92 tkm ajettuna ja huoltokirjakin löytyy. Lupasin ostaa auton heti hieman epäselvien kuvien perusteella. Hyppäsin bussiin rahat taskussa ja matkattuani toiselle puolelle Suomea, totesin, että voihan vittt... Sisusta oli rajusti kulunut, kuskin istuin lätsähtänyt, polkimet ja ratti käytöstä kuluneet... Siis 92 tkm...? Kyllä sanoo myyjä. Katsotaanpas sitä huoltokirjaa. Viimeinen huoltomerkintä oli muistaakseni vuodelta 1989, jolloin silloin tehty joku 60000 km huolto. No eihän siinä ole kuin vajaa 20 vuotta tyhjää välissä, sehän on ihan normaalia, että käyttö Corollalla ajetaan vuosittain 1500 km? Varsinkin kun ei kellään ollut mitään hajua mikä kieropalkinto tuo oli ollut koko 90-luvun. (Jälkeenpäin selvisi, että tällä oli ajettu silloin 292000 km)

    En tiedä oliko minulle auton myynyt henkilö ihan oikeasti niin kuutamolla, että uskoi kaiken mitä sille edellinen myyjä on mahdollisesti runoillut, myyjä kun oli vähän hitaalla käyvää mallia. Oli myöhäinen ilta, toiselle puolelle Suomea ei ollut enää bussiyhteyttä... Joten ostin sitten tuon, että pääsen kotiin. Ei se kallis ollut, muistaakseni 2000 euroa ja oli valmiiksi museokatsastettu. Seuraavana päivänä autoa tarkemmin tutkiessani totesin, että autoon on tehty eräänlainen korinvaihto, eli pelti on korvattu aika laajoilta aloilta Plastic-Padding ihmeaineella. Auto oli kylläkin äskettäin maalattu, ettei se kuitenkaan näyttänyt ihan miinalta.

    Koska autoliike myi tätä autoa viime talvena hintaan 7900 e, niin onkohan käynyt niin että auton sieltä ostaneelle on käynyt selväksi tuon auton Suomessa 2000 luvun alussa muuttunut korimateriaali. (metalli -> pakkeli) Nyt hintapyyntinä 4200 e.
    Onhan tietysti pieni mahdollisuus, että joku peltivelho olisi tuon korin muuttanut takaisin metalliseksi, mutta olisiko sen työmäärän jälkeen jättänyt sisustan yhtä kuluneeksi kuin ennenkin ja myös konehuone näyttää yhtä epäsiistiltä kuin auton ollessa minulla kymmenkunta vuotta sitten....
    https://www.tori.fi/satakunta/Museorekisteroity_Coupe_Corolla_39245632.htm?ca=11&w=3
     
    passerby tykkää tästä.
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Sisusta oli kyllä minusta ihan hieno. Pitää vaan ajaa paljon, niin ei näe sitä ulkopuolta.
     
  11. isalmela

    isalmela Gearhead

  12. speedy

    speedy Double Gearhead

    passerby ja leivonharri tykkäävät tästä.
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ai. Mä luulin että hinnasta vaan :D
     
  15. BuickS

    BuickS Gearhead

    Pitää paikkansa, ihmettelinkin tehostamattomia rumpujarruja edessä.
    Eihän niissä paljoa eroja ole mutta auto kuitenkin näyttäisi olevan vm.1969... :odeek:
     
  16. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Joo tuo se pisti kaverillakin silmään ku sillä itellä on 1968 tuollainen ja kaveri sano että tuon pitäs olla kyllä 1969 malli. Mutta kaverin Torino pitäs olla taas kyllä 1968 Torino GT muistaakseni, rekisteriotteessa ainakin lukeet että Ford Torino ja käyttöönotto 1968, GT:stä en muista onko mainintaa rekisteriotteessa. Mutta onko niin että kaverin Torino ei taas voi olla GT malli kun se on kyllä ihan 1968 näköinenkin? On nämä kyllä sekavia :D
     
  17. Rotten

    Rotten Gearhead

    Muistin varasta kirjoittelen, joten kilometrit ei oo absoluuttinen totuus, mut kuitenkin...
    Joku oli ostanut saksasta audin, alle 150tkm ajettu ja tottakai innoissaan "uudesta" autostaan eikä ollut uskoa, "vinoiluille" et ois mittaria ruuvvailtu.
    Suodattimen kotelosta löytyi tarra, jossa pvämäärää ja 250tkm. Milloin oli suodatin vaihdettu!
    No nää on näitä, harvemmin saat parempaa, kuin on ilmoitettu!
     
  18. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

  19. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Joo, just tollaset "tein pimeenä putkiremppaa ja sain rahan sijaan palkkioksi aluvannesarjan, ei sopinu hiaceen vaikka väitti niin"

    Miten toi näyttää niinku rättikattoa olis chopattu?
     
    Mäöräkoera ja Pertti K tykkäävät tästä.
  20. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Eiköhän noissa saksan tuonneissa ole kaikissa mittarit ruuvattu.

    Olen myös kuullut monelta taholta, että japanin autoissa nollattaisiin aina mittarit niiden tullessa japaniin. Tämä siksi, että siellä maksut menee ajon mukaan. tjsp.
    Tän paikkaansa pitävyydestä en sitten tiedä.
     

Kerro tästä muillekin!