Autoveron määräytyminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Marvä, 5.9.2017.

  1. Marvä

    Marvä 1st gear

    Jep. Auto tosiaan nyt tullut ja kohta kotona. Tullia nolla, mutta alv ihan kiitettävä. Tuo autoveron määräytyminen kiinnostaa, koska siinäkin kuullut erilaisia tarinoita. Eikö autovero määräydy painon yms mukaan? Vai onko jokin vuosimalli tai erityispiirre jo alentava tekijä? Tässä tapauksessa on kyseessä lincoln -62
     
  2. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  3. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Jos tarkoitat autoveroa niin se vetäistään hatusta, mutta ikävähennykset tiputtaa sen pariin kymppiin joten ei mitään merkitystä
     
  4. night-train

    night-train Gearhead

    Mulle tuli 65 stw Bel Airista viimeviikolla veropäätös : 43,79 euroa. tuskin 62 Lincistä ainakaan enempää. käsittelyaika tuolle oli puoltoista kuukautta. empä valita,varsin kohtuullista.
     
  5. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Tuota...en tarkoita kettuilla aloittajalle, mutta etkö tosiaan tsekannut etukäteen miten autovero mahd. tuomassasi autossa määräytyy ja paljonko se voisi about olla??

    No onneksi näissä vanhoissa vero on niin pieni, että sillä ei ole väliä. Peruslähtökohta on (0,99^(auton ikä kuukausina)) x (vertailuauton arvo) x (kok.massasta tuleva vero-%). Ton ikäisessä veikkaan muutamaa kymmentä euroa veroksi.

    -JJ-
     
  6. Marvä

    Marvä 1st gear

    No kun aloitin autoa miettiä niin kyllä katselin ns. Asioista perillä olevien kommentteja sieltä ja täältä. Mutta totuus on aina toinen ja moni niin luulee tietävänsä. Kaikki meni toisin niin tulleista alviin kuin muutenkin. Mutta joo kyllä jotakin hajua oli hiukan suunnasta.
     

Kerro tästä muillekin!