Seneca -61, lattiamatot hakusessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Myllis1979, 21.9.2017.

  1. Myllis1979

    Myllis1979 1st gear

    Tällä hetkellä kokonaan riisuttu yksilö. Onko kukaan viime aikoina tilannut lattiamattoja Amerikan ihmemaasta? Onko suosituksia ja mistä voisi löytyä laatua hyvään hintaan?
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Rockauto tuntee tuonikäisen Dodge Polaran, ei Senecaa... onko pohja sama??
    Siellä on mattoja erilaatuisia 105-210$ + tietysti rahti päälle...

    muoks: Seneca eikös ole Dart?? Polaran akseliväli on 122" ja Senecan 118"... ei tunne rockauto dartin mattoa :(
     
  3. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Darttihan tuo on. Mites SMS Auto Fabrics, löytyiskös sieltä? Mä ostin tohon samaan ihan metritavarana harmaata mattoa ja äänierityshuopaa, en vaan ikinä ehtinyt leikellä paikoilleen.
     
  4. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    En osaa auttaa kysyjää Senecan mattosarjojen osalta, mutta ihan yleinen huomio asiasta:

    Hyvin harvoihin autoihin/malleihin on yleensäkään tarjolla oikeasti merkkikohtaista mattosarjaa (siis alkuperäisen kaltaista uustuotantoa, en laske tähän kuumailmapuhaltimella muotoiltua karvalankamattoa, mitä esim. GM autoihin jenkeissä tarjoillaan "mattosarjoina")

    Jos uustuotantoa on, se on jopa jenkeissä todella hintavaa (vrt. mikä tahansa peltiosa)

    Siksipä neuvoisin aina miettimään todella tarkasti "konservointi"-mahdollisuudet. Herkästi aloitetaan projekti korin osalta riipimällä vanhat matot ja korin alaosan verhoilut roskalavalle ja peltitöiden jälkeen ihmetellään mitä tilalle.

    Jos alkuperäiset mattosarjat ovat korjattavissa esim. kunnollisella puhdistamisella, paikkaamalla takapuolelle kiinnitettävillä tukipaikoilla, parsimalla ja kumiosat laadukkaalla ja oikean värisellä kumimassalla korjaamalla, on lopputulos poikkeuksetta siistimpi ja uskottavampi kuin uusi "mattosarja" tai metritavarasta leikelty palapeli.

    Minua ei ainakaan vakuuta esim kuvan mukainen lattia 50-luvun autossa.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ihan eri asia on toki, jos tehdään full-custom ja pätevä verhoilija suunnittelee ja toteuttaa uuden sisustuksen yhteinäisen vision mukaan. Mutta sitten puhutaankin jo tavan tallaajan koko projektibudjetin käyttämisestä pelkkään verhoiluun (penkit poislukien).
     
  5. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    ACC:n matot on ihan hyviä. Nää on just näitä "hieman yleismallisia", mutta ainakin Imperialiin meni ihan hienosti paikalleen. Pikkuisen oli kardaanitunnelin ylitys liian korkea. Samoin '67 Furyyn ja '75 Darttiin osui kuin silmä päähän ACC:n matot. Suosittelen jos et ole näyttelyautoa rakentamassa.

    https://www.accmats.com/commerce/1961/Dodge/Polara/Flooring/23626/
     
  6. Myllis1979

    Myllis1979 1st gear

    Kiitos vastauksista! Kyllä tämä on ihan Dartti. Tarkoitus ei todellakaan ole rakentaa näyttelyautoa, muta kiva olisi jos löytäisi matot jotka on vähän sinnepäin. Olisi ehkä helpompi sitten muokata. Tietty metritavarasta se myös onnistuu.
    Tässä on nyt talvi aikaa miettiä ja askarrella sisustaa kuntoon.
     
  7. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Tinareki puhuu ihan asiaa; korjaamallakin saa joskus hyvän, varsinkin jos se käy kokonaisuuteen ...... mutta jos ihan uusiksi menee niin kyllä tuollainen halvempikin mattosarja on hyvä. Huomioi että kyseessä on merkin se halvin mallisarja 60 luvun alusta; ei sen sisusta kovin priimaa ollut uutenakaan.....eikä muukaan kokoonpano:p
    Mulla tuli buickiin acc:n matto ja olen tyytyväinen laatuun ja oli helppo asentaa.
     

Kerro tästä muillekin!