Alastaron kiihdytysrata uhan alla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 15.12.2017.

  1. triniemi

    triniemi Gearhead

  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Meinasin ensin että tää on joku vanha aprillipila, mut ei helvett...
     
  3. fishbone

    fishbone Gearhead

    Jo on joululahja kiihdytysporukalle ja muille asiasta ymmärtäville:(:mad:
     
  4. grantorino

    grantorino Gearhead

    Pelkästään kiihdytyskilpailut?
    Eikö rata-ajo sitten saastuta ollenkaan?
    Jo on maailma mallissaan syrjäkylilläkin.
     
  5. tukkijulli

    tukkijulli Gearhead

    Hiiohoi.
     
  6. pyllyerkki

    pyllyerkki 1st gear

    Mitäköhän ne seuraavaksi keksii, lopettaisivat saatana kaiken muunkin ku kaikki vaikuttaa kaikkeen.
     
  7. Catiska

    Catiska Gearhead

    Vielä yksi kausi uudella asfaltilla...
     
  8. jpalvima

    jpalvima 3rd gear

    Mitä vittua?
     
  9. kari6767

    kari6767 3rd gear

    Ja Malmille tulee kuulema kansainväliset kriteerit täyttävä kiihotusrata. Ajamaan pääsee kuulema vaan kehä3 sisäpuolella asuvat etelänpellet.
     
    MadMike ja tukkijulli tykkäävät tästä.
  10. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Jaahas... Viranomaisille vinkiksi että missäs kiihdytyskisoja pidettiin siihen aikaan kun ei ollut ratoja? No ominpäin suljettiin joku yleinen tie yöaikaan ja kisaamaan.
    Jos ratoja nyt suljetaan, niin missäs sitten ajetaan? Viranomaisen logiikalla arveltuna näin saadaan kiihdytysautoilijat "parempien" harrastusten pariin. Esim. Runonlausuntaan ja kansantanhuun. Ehei... Ei se tuohon lopu. Palataan vaan muutaman vuosikymmenen takaisiin käytäntöihin.
     
    Galaxie61, MadMike ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  11. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ei mitään uuttaa tossa, olihan tuo odotettavissa :odrealmad:

    Sitä se teettää kun Tamperelaisten viemärivedet johdetaan alas Virttaan kankaalle ja suodatetaan sen läpi pohjavedeksi, että Turkulaisille saadaan juomavettä :rotfl:
     
    MadMike, KajS ja bandit_1 tykkäävät tästä.
  12. jpalvima

    jpalvima 3rd gear

    Olisi mielenkiintoista nähdä miten raportissa kehitellään nimenomaan kiihdytysautoilusta iso uhka pohjavesille? Asfalttia on kaikki pohjat, lienee myös öljynerotuskaivot ym eikä preppauskemikaaleja nyt niin kovin paljoa kaadeta radalle....äkkiseltään veikkaisin että enemmän öljyä tulee pohjaveteen parkkipaikan autojen moottoreista.
    Eikös näistä KHO:n päätöksistä ole mahdollista valittaa?
     
  13. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eikös siellä Alastarolla ollut joku turhan tärkeä akka jotain kyttäämässä yökisoissakin ?

    Tuota saastumista käytetään nykyään joka paikassa tekosyynä, saasteisiin kun on niin helppo vedota :odrealmad:
     
  14. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    EY-tuomioistuimeen vissiin.
     
  15. Fireball

    Fireball Gearhead

  16. fmila

    fmila Gearhead

    Vuosaaren silta, Konalan suora, Kyläsaaren pomppurata, joopa joo. Sinnekö kaipaatte, taitaa olla aika mahdotonta nykyään, vaikka siellä aikanaan kivaa kisaa pidettiinkin.

    Totuuden nimissä, oon useamman vuoden ajan ihmetellyt Alastaron jäteöljy "baarin" hoitamattomuutta. Eihän sinne uskaltanut aina mitään edes viedä, kun oli kaikki paikat tulvillaan "mustaa kultaa". Usein tuotiin jätökset takas tallille ja sit sieltä kierrätyksen pariin siististi. Mutta hajoohan ne ympäri, ympäri vehkeetkin joskus...kait?

    Toisaalta jos kaikille määrätään kaukalo pakolliseksi, niin ei sekään mikään kauhean suuri menoerä olisi ja sen jälkeen muuttuisimme "puhtaiksi pulmusiksi".

    t. AM
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    Taitaa tulla hiljainen päätöskausi, kun jengi alkaa kilvan hävittämään kalustoaan.
     
  18. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Uutinen myös V8-Magazinen Facebookissa http://www.facebook.com/V8Magazine/

    "Huolestuttava uutinen Huittisten suunnalta koskien Alastaron moottoriradan toimintaa. Huittisten ympäristö- ja rakennuslautakunta esittää lausunnossaan kiihdytyskisojen lopettamista Alastarossa kauden 2018 jälkeen mikäli oheiseen uutiseen on uskominen.

    Uutisen paikkaansapitävyyttä on drag race -piireissä tuoreeltaan epäilty, mutta asiasta löytyy mustaa valkoisella Huittisten kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunnan kokouspöytäkirjasta 13.12.2017, jossa lautakunta on yksimielisesti hyväksynyt Etelä-Suomen Aluehallintovirastolle annettavan lausunnon, jossa todetaan seuraavaa:

    "Selvitys osoittaa, että mainittavaa vaaraa pohjavesille aiheuttavat kiihdytyskilpailut suurimpien poltto- ja voiteluainemäärien sekä kitkantorjuntaan käytettävän kemikaalin johdosta. Lautakunta katsoo, että kiihdytysajojen lopettaminen on erittäin tehokas tapa vähentää pohjavedelle aiheutuvaa pilaantumisen vaaraa."

    Aluehallintovirasto tekee päätöksen moottoriradan ympäristölupa-asiassa saamiensa lausuntojen perusteella ensi vuoden puolella."


    Kun lautakunnan päätösesityksen perusteluja ja taustaa lukee, niin korkein hallinto-oikeus ei suoraan edellytä kiihdytyskisojen lopettamista, vaan ympäristövaikutusten vähentämistä. Nyt kuitenkin Pöyry Oy:n konsulttien esityksenä ja Huittisten kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunnan esityksenä on vähentää ympäristövaikutuksia juurikin kiihdytyskisojen lopettamisella.
     
  19. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Suosittelen kauden 2019 kisoja Huittisten virastotalon edessä alkaen kesäkuusta loppuen lumien tuloon. :mad:
     
    MadMike, sbc350 ja Herje tykkäävät tästä.
  20. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Sillä lailla. Eikös Alastaron EM;t ollut joskus suomen toiseksi suurin moottoriurheilutapahtuma jyskälän jälkeen. Mikähän puoluejakauma Huittisten kunnanvaltuustossa mahtaa olla? Haisee vihervassareilta taas pahan kerran.
     
    stinnes tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!