Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. ts_125

    ts_125 3rd gear

    No nyt rekisteröidyin YVtä vaan tulemaan tai sitten voi tietenkin vastata myös tänne tai laittaa jotain linkkejä kysyin siis äskön tosta kohosta ja "neulaventtiilistä"
     
  2. VRC

    VRC 1st gear

    Mulla oli rakennusvaiheessa semmoinen 15kW löpöllä toimiva raksalämppäri ja kun vielä ovet oli korvattu pressuilla yms. eli ilma kiersi tosi vapaasti niin se toimi.
    Tosin jos joku soitti kännykkään niin oli pakko sulkea, torpedopuhaltimen meteli on aivan helvetillinen.

    Sitten kun sain ovet ja ikkunat paikalleen oli pakko lopettaa sen käyttö, ei niitä pakokaasuja haistele erkkikään, alkoi tulla huono olo muutamassa minuutissa.

    Nyt kun lattiaputkissa kiertää lämmin vesi niin on aika juhlava olo :D

    Eikä lämpötilaa tarvitse pitää kovin suurena kun lämpö tulee tasaisesti koko lattiasta ja nousee luonnostaan ylöspäin, n. 12 C alkaa riittää siihen että ulkovaatteissa tulee hiki.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olen itse sähkölattialämmittäjä, mutta mulla olis hyvä vaihtoehto jonkulle.

    Mulla on uusi iso pillarin tai vast. öljynlauhdutin, joka kävis hyvin seuraavanlaiseen lämmitystapaan. Koko on n.1000*1200*70.

    Esim puupannu tallin/hallin kylkeen ja sieltä kiertovesipumpulla vesikierto hallin puolelle. Hallin puolelle tämä lauhdutin toimimaan lämmitin kennona ja joku puhallin vaan tän taakse, johan lämpenee nopeesti ja halvalla isokin halli.

    Ja joku sähköpatteri pitämään hallin lämpöä muutaman asteen plussan puolella silloin, kun ei tule käytyä. Harvinaisia on tuollaiset patterin termarin syttymiset, vaikka kannattaa patteri silti laittaa avoimeen paikkaan, jossa ei aiheuta vaaraa vaikka näin kävisikin.

    Tarvisin tosta uudesta kennosta 250€

    Yhteydenotot:
    hannu.raatikainen@luukku.com
    Loimaa
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mites sitten jos käytäis ihan tollasia edullisia öljytäytteisiä pattereita ? Eihän siinä suuria tehoja tarvitya kun eristää hyvin ja lämpötilan noston vois tehdä puhalitimella...
     
  5. Kimi

    Kimi 1st gear

    Ilmalämpöpumppuja on monenhintaisia (hyviä ja sitten halpoja). Kiinanpojan tuote ei ainakaan paljoa maksa. Kovilla pakkasilla toki tarvitaan jokin muukin lämmönlähde.

    "Fedders Standard Model tulee Feddersin uusilta tehtailta Kiinasta. Tämä lämpöpumppu/ilmastointilaite edustaa kokoluokassaan ylivoimaisesti parasta hinta/laatusuhdetta. Sopii pieniin omakotitaloihin, kesäasuntoihin, verstaisiin, autotalleihin jne. Saatavana myös talvitoimintavarustuksella lisähintaan 65 euroa. Lämmitysala 125 m2. Jäähdytysala 50 m2. COP-hyötysuhde 3.43. Toimitukseen kuulu ulkoyksikkö, sisäyksikkö ja kauko-ohjain.

    Toimitetaan vakuutettuna kotiovelle. Toimitusmaksu tässä tuotteessa 85 eur.

    Huom! Myymme kampanjaerän Fedders Standard Model-laitteita hintaan 398 euroa, niin kauan kuin tavaraa riittää!

    Ilmalämpöpumppujen hyödyntäminen on voimakkaassa kasvussa, sillä ilmalämpöpummppu tuottaa lämpöenergiaa keskimäärin 4-kertaisesti käyttämänsä energian (ns. COP-luku eli hyötysuhde).

    Ilmalämpöpumppu toimii samalla ilmastointilaitteena pitäen huoneiston viileänä kesähelteellä. Ilmalämpöpumppu parantaa huoneilman laatua poistaen suodattimien ansiosta ilman epäpuhtaudet. Lisäksi ilman kierto poistaa kosteutta.

    Ilmalämpöpumppu sopii asuntoon, konttoriin, verstaaseen ja ylipäänsä kaikkiin suorasähkölämmityskohteisiin, joissa halutaan aikaansaada huomattavia säästöjä.

    Ilmalämpöpumppu on myös erittäin sopiva vapaa-ajan asuntoon varaavan tulisijan kanssa.

    Katso/tulosta tästä itsellesi esite ja taulukko oikean ilmalämpöpumppun/ ilmastointilaitteen valitsemiseksi
    Osta suoraan pohjoismaiden suurimman maahantuojan varastosta!"

    http://www.ultimatehome.net/webstore/index.html
     
  6. teesus

    teesus 1st gear

    eli itsellä halli hiukan vielä vaiheessa lämmityksen osalta.
    mulla on 3mx1m kokosia pattereita tuossa aika kasa ja ajattelin pyyhkiä ne seinille ja sitten vaan kierto niille ja puulla lämpeemään koko höskä.
     
  7. shark

    shark 3rd gear

    Kun tein tallin -90 luvun alussa valoin lämpöjohdot lattiaan betonin alle.Ensin eristettiin hyvin.Talli on 14x6m ja lankaa on 90 m(teho 2 kw).En oo katunut.Talvella laitan lämmön päälle Torstai iltana ja kiinni kun meen talliin Lauantai aamuna.Tosi miellyttävä maata lattialla kun se ei ole jääkylmä(toi saatanan selkä pipoilee muutenkin..).Pysyy lämpimänä koko viikonlopun yli.Samalla ei tartte olla monia pattereita tilaa viemässä ja pölyä keräämässä seinän vieressä jolloin usein kuitenkin on ison hallin keskellä kylmää, koska lattia on viileä.Hyvin on kestänyt 15 v ilman huoltoa.Jos taas viikolla on hätäremonttia on siellä 6 kw puhallin ensiapuna.
    Jos sähkölaskun jakaa per kuukausi ei se ole paljoa verrattuna vuokrapaikkaan ja koko höskä on jo maksanut ittensä takaisin vuosien varrella.
    Naapurilla on tallissa jäteöljypoltin.Sinne vie kaikki tutut vanhat öljyt ja jopa paikallisesta junakorjaamosta ovat iloisia kun joku hakee pois öljyt eikä heidän tartte maksaa jäteöljymaksuja.Tollasen junan veturin öljytilavuus on "vaivaiset" 700 litraa :eek:
    Tosin öljyjä ei vaihdeta kovin usein ,vaan näyte lähetetään säännöllisin väliajoin analyysiin missä ilmenee onko tarve vaihtaa.
     
  8. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Laita ainakin glykolit sisään, niin ei tarvi jatkuvasti lämmittää. Tietysti jos tallilla asut, niin eihän siinä sitten oo ongelmaa. Omaa torppaa lämmitän puilla, ja sen kanssa on talvisin naimisissa pahemmin kuin muijan kanssa.
     
  9. Puuha-Pete

    Puuha-Pete 3rd gear

    Minulla on 13x7m tallin lämmitys vielä päättämättä millä sen tekisi ja neuvot ovat tervetulleita.

    Sain kuvat viime viikolla suunnittelijalta ja rakentaminen olis tarkoitus aloittaa keväällä(-07) jos lupa napsahtaa.
    Talossani on 1000l varaaja jota lämmitän puilla tai sähkövastuksilla.

    Mielessä on pyörinyt kolme vaihtoehtoa tallin lämmittämiseen:

    -lämmitysputket (patterit halliin) talon verkosta
    -löpökäyttöinen puhallin erillisellä hormilla(vaatii oman huoneen löpösäiliölle jos "kunnolla" tekee)
    -sähköinen lattialämmitys, josta kiinnostuin vasta nyt kun luin tätä aihetta.

    KAIKKI neuvot ja vinkit sekä kokemukset ovat nyt hyödyksi!!

    Tallin lämmöksi talvella riittää hyvin n. 10-15astetta.
     
  10. VRC

    VRC 1st gear

    Siis jos et ole vielä valanut lattiaa, niin ehdottomasti vesiputket valuun, ja mieluimmin ihan oikeappiset vesikiertolämmitysputket oikeaoppisesti asennettuna (muutaman euron säästö voi myöhemmin kaduttaa).

    Itsellä kokemusta nyt 4 talvelta ja olen hyvin tyytyväinen :D :D :D

    1) lämpö tulee tasaisesti koko lattian alueelta
    2) koko lattialaatta on lämpöä varaava ( itsellä 60m2 x 10cm = 6 m3 varaava kivimurikka)
    3) koko lattiapinta on käytössä askarteluun, ei tarvitse varoa kolhimasta lämmityslaitteita.
    4) vesikiertoinen järjestelmä antaa vapauden valita energiamuoto, veden saa lämpimäksi sähkövastuksella, maalämpöpumpulla, öljypolttimella tai vaikka ydinreaktorilla. Itsellä on systeemissä sekä lämpövastus (boileri) että öljypoltin.

    Ainoa haitta on että iso laatta reagoi hitaasti, jos tarvitsee pikalämpöä niin sitten lisäksi jokin muu systeemi.

    Ja jos laattaan tarvitsee porata myöhemmin kiinnityksiä (nosturit yms) niin kannattaa ottaa huomioon putkien vedossa + hyvä dokumentointi/kartta putkien sijainnista on must.
     
  11. Puuha-Pete

    Puuha-Pete 3rd gear

    tää oli myös hyvä, kiitos.

    Lisää vaan jos on hyviä/huonoja kokemuksia.

    Nyt pystyn vielä muuttamaan suunnitelmia 8)
     
  12. Hai

    Hai Double Gearhead

    Lattialämmitys on hyvä, mutta pitää muistaa tehdä tarkka kartta putkituksista tai johdotuksista myöhempää nosturin, rengaskoneen tai muun järeämmän koneen asennusta varten ettei poraa putkeen/johtoon.
    Tai laatta pitää olla reilun paksuinen.
     
  13. pontso

    pontso Gearhead

    itsellä löpökäytöinen lämmin ilma kehitin, ilma kiertää ainakin tallissa sen ansiosta , ehkä hieman kova ääninen , mutta siihen voi tehdä itse äänen vaimentimen . mielestäni uudemmat ovat hiljaisempia. jos teet tallin oikea oppisesti niin tarvit palaville aineille oman huoneen niin menee se öljy säiliö siinä samassa, mutta sen voi eristää sinne tallin nurkaan kipsilevyllä ( kysy palomestarilta niin saat ohjeet mitä tehdä )
     
  14. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Tuossa pahimpien pakkasten aikaan ostin töihin pari 30kW:n nestekaasulämmitintä paikallisesta Osaset liikkeestä reilun parinsadan euron hintaan, ja ovat ihan asiallisia vehkeitä.

    Kokemusten perusteella, yksikin riittäisi kyllä jonkin 100m2 tallin satunnaiseen lämmönnostoon normaaleilla keleillä, ja 33kg pullolla ei tarvitsisi pulloakaan olla yhtenään vaihtamassa.
     
  15. 63impala

    63impala 1st gear

    Mulla asuinrakennus (205m2) lämpeää puulla, talliin (18,5mx8,5m) menee asuinrakennuksen varaajalta (3000l) kaukolämpöputki autotallin lämpökeskukseen, putket kulkevat tallin katonrajassa eristämättömänä. Sekä talossa että tallissa on kaksoispesäkattila. Tallin peruslämpö on 4kw kattolämmityksen varassa, jolla pysytään aina plussan puolella. Tarvittaessa tallin lämpötilan saa nopeasti nousemaan käynnistämällä maalamon puhaltimen ja avaamalla käyntioven, jolloin maalaamon ilma pääsee lämmittään koko tallin. Joku puhallinsynsteemi on hyvä olla, koska ovia avattaessa lämpötila putoaa kovilla pakkasilla nopeasti. Mulla tota maalamoa käytetään myös pesupaikkana, jolloin auto on kiva saada nopeasti kuivaksi.
    Niin, koko komeuden lämmittämisen varjopuolina pidettäköön n. 40m3 puun kulutusta, oma vaivansa siitäkin. Persaukiset ei vaan voi oikein valita...

    -Markku-
     
  16. pontso

    pontso Gearhead

    niin jäi mainitsematta tärkeä asia ja se on KORVAUS ILMA kun käytetään mitä tahansa lämmitys muotoa missä on tuli , ettei käy hassusti
     
  17. signet

    signet Gearhead

    Jos tietää nosturin yms. vehkeiden paikat niin kannattaa tökätä tartuntalätkät valun yhteydessä joihin sitten voi hitsata kiinni.Niitä lätkiä jää isommilla työmailla aina ylimääräisiä;menevät romukuormiin.Ylimääräisistä lätkistäkään ei ole haittaa, jos tarttee vaikka joku projektin osa saada pysymään paikoillaan lattialla niin siihen lätkään on helppo täräyttää kempillä kiinni...en itse poraa oman tallin lattiaan mitään vaikka putkien paikat on tiedossa ja lattia on 30cm paksu...jos kuitenkin sattuu poraamaan putken paskaksi niin :mad: :mad: :( :poff: :argue: :soosoo:
     
  18. DX

    DX Double Gearhead

    Pane sähköinen lattialämmitys lähelle pintaa, ei sen tarvi varata, kun tuo yösähkön edullisuus alkaa olla näennäistä, saat lattian alta 12 tunnissa lämpöseksi ja ilmalämpöpumppu kaveriksi joka pitää peruslämmön ja tarvittaessa kans lämmittää nopeasti.

    Tässä parit perustelut:
    Halpa ja helppo rakentaa, voi päästää tallin kylmäksi (ei jäädy), taloudellinen (tekis mieli väittää että halvin). :)

    PS. Ton kaapelin voi tutkan avulla paikantaa, ei tartte porailla siihen reikiä.
    Jos vahinko kumminkin käy sen voi korjata.
     
  19. slow down

    slow down 1st gear

    Onkos kenelläkään kokemuksia tällaisista, hain omani 20kw viime viikonloppuna mutta asennus taitaa jäädä kesään.
    http://www.ikavote.net/index.html
    Pyrkimyksenä on saattaa tuo tallin lämmitys luvalliseksi(lue: palomääräyksien mukaiseksi) kun tallin sisältö lienee jo paljon tallirakennusta arvokkaampi eikä kiinostaisi kinata palo/vakuutustarkastajan kanssa jos (kun) talli on tuhkana.
    Tuollekkin joutuu tekemään määräysten mukaisen oman osaston ja lisäkustannuksia tulee vielä piipusta yms. Lämmitin on kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin kilpailijoiden vastaavat.
    Peruslämmön ylläpitoonkaan ei sovellu mutta noilla tehoilla pitäisi työtila lämmetä suht nopeasti.
     
  20. jupero

    jupero 1st gear

    vesipatterit seinässä ja lattialämpöputket

    Minulla on tallin koko n. 115m2 ja minulla tulee olemaan vesikiertoinen lämmitys pattereilla ja lattiaputkilla.Lämmöt on tarkoitus kytkeä tulevana kesänä. Talo (240 m2) lämpiää vesikiertoisella lattialämmityksellä. Vesi lämpiää hakkeella.

    Hyvä systeemi, suosittelen!!! :D
     

Kerro tästä muillekin!