The Surfers

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja Bluestone, 10.2.2018.

  1. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Jos ketä kiinnostaa tehdä 60 luvun fed nitrodragsteria, niin kannattaa YouTubesta katsoa The Surfers osat 1-47 ihan vaikka yleistiedoksi.
    Jobe, Skinner ja Sorokin tulivat ikäänkuin puskista suoraan nitroryhmään ja hallitsivat pitkään top fuel luokkaa osin epätyypillisin menetelmin. Auto oli perinteinen autotallituote itseväännetyllä rungolla, tekniikka ns ajan peruskauraa: ahdettu 392 hemi, Hilborn ruisku, kytkin omatekoisella kopalla ja Oldsin perä....mutta sitten Joben tekniikan opiskelu yliopistolla alkoi tuottaa muutoksia:
    - pa suuttimien lukumäärä kasvoi alun 4 kpl > 16 kpl
    - pa suuttimet oli omatekemät niissä otettiin huomioon optimaalinen nestevirtaus ja pisaroituminen
    - koko pa järjestelmä oli mitoitettu niin isoksi ettei suodatusta tarvinnut käyttää, pa paine oli korkea
    - parhaillaan ajoivat 99,8% nitrolla!
    - Nitroa laimennettiin tolueenilla, koska sillä oli hyvät syttymisominaisuudet paineellisena.
    - samalla alakerralla ajettiin parhaillaan yli 360 lähtöä...

    Lopettivat sitten kun ei ollut enää mitään voitettavaa, möivät auton pois mutta kukaan uusista omistajista ei saanut sitä kulkemaan kuten surferssit.
    Youtube videot on pääosin haastatteluja mutta seassa on paljon autenttista filmiä. Näin jalka paketissa sairaslomalla ihan hyvää ajankulua....episodit on n 15min mittaisia.
     
    kompassi tykkää tästä.
  2. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    tässä suora linkki ykkös osaan:

     

Kerro tästä muillekin!