Sähköpalo kojelaudassa, sammutettu jauhesammuttimella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Jake, 20.2.2018.

  1. Jake

    Jake Gearhead

    Sattuipa tuossa pieni johtopalo kojelaudassa. Ei ollut muuta sammutuskeinoa kuin jauhesammutin. No kabiinihan tuli täyteen jauhetta. Lueskelin netistä, että jauhe syövyttää metalliosat ja hapettaa sähköliitokset ja moni oli sitä mieltä, että auto on entinen. Imuroin ja pyyhin ohjaamosta niin paljon jauhetta pois kuin sain ja otin kaikki helposti irtoavat sähkölaitteet pois. Mitäpä sitten ? Pitääkö auto laittaa paaliin? Itse ajattelin purkaa kojetaulun ja muut sisustuksen osat, penkit, matot yms pois, jo uusien johtojen laiton takia ja putsata niin hyvin kuin voi lisää. Ilmeisesti vettä ei kannata käyttää puhdistamiseen, koska jauhe reagoi sen kanssa. Voiko jotain muuta ainetta käyttää ? Pitääkö kabiinin sähkölaitteet kaikki uusia. Konehuoneen ja peräkontin puolelle ei päässyt jauhetta . Kaikki neuvot ovat tervetulleita.
     
    joonas-setä tykkää tästä.
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Eipä siinä oikein auta kuin mekaanisesti puhdistaa jokapaikka ja toivoa parasta o_O

    Tiedän tunteen ja toivotan tsemppiä ja jaksamista putsaamiseen koska se on aivan anaalista...
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mikähän auto on kyseessä? Jotkut lienevät herkempiä hajoamaan tuollaisesta.
     
  4. Jake

    Jake Gearhead

    Kyseessä on 1971 plymouth fury .
     
  5. Jake

    Jake Gearhead

    Eli jos putsaa kabiinin kunnolla ja vetää uudet sähköt koko autoon, voi olla melko turvallisin mielin...
     
  6. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    Yleisimmin jauhesammuttimissa on erilaisia suoloja. Vähän kuin yrittäis putsata autoa soodapuhalluksen jäljiltä, hankalaa ilman runsasta vedenkäyttöä.
     
  7. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Mites tällainen "villi" ajatelma, jos teippaat auton mahdollisimman tiiviiksi ja sitten jollain isolla lietsolla imu auton sisältä ja korvausilmaa vain yhdestä reiästä. Itselle hengityssuojain ja paineilmalla puhaltelee jauheita liikkeelle. Jotain teollisuus imuria tehokkaampaa laitetta nyt tarkoitan.
    Joskus tuupattiin vanhasta mökistä lattian eristesammaleet pihalle ko. laitteetta. Imuputkeen lapioitiin ja hyvin sammal pölisi tuvan ulkona.
    Voisi pölyt kulkeutua ulos. Vai voisiko??
     
  8. Jake

    Jake Gearhead

    Jauhetta meni varmaan muutama sata grammaa, pari lyhyttä suhaitusta, meni kyllä joka paikkaan.
     
  9. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Joo en tarkoittanut että siellä autossa on jauhetta lapioitavaksi. Ajatus oli vain että sulla on riittävän tehokas poisto auton sisätilasta. Jos siellä autossa häärit jonkun aikaa niin luulisi pölyt poistuvan ja raikasta / puhdasta ilmaa tilalla.
    Paineilmapistoolilla kuitenkin pääsee puhaltamaan ne pienetkin kolot puhtaaksi.
     
  10. Jake

    Jake Gearhead

    Tossa on kyllä ideaa, pitäis vaan hankkia sopivaa välineistöä
     
  11. Chevette

    Chevette 3rd gear

    Iso lehtipuhallin aikas tehokas,juuri putsasin yhden kuitupelin jossa paljon pölyä sisällä niin mattokin lähti puhtaaksi.Paljon ilmaa eikä pistemäistä puhalluskohtaa niin ei riko (olin pihalla ja ovet auki niin ilman imuria pärjäs,hyvä hengitys suojain pitää olla
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Hyvä idea.
     
  13. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Ei ainakaan autoa paaliin! Ei noita ole yhtään liikaa.:)
     
    esmi ja Rotten tykkäävät tästä.
  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu tuo paineilma on kaikista helpoin mutta tietty purkamatta koko autoa aika paskamainen tehdä. Toki kojelaudan käytät varmaan jokatapauksessa irti kun kerta sähköissä häikkää niin jos vaan suinkin budjettiin mahtuu niin mallikohtainen johtosarja tilaukseen ja koko etuosan purku jonka jälkeen em. Keinoin kaikki jauhe pois ja eikun kasaten :)
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jos kerran tulipalo syttyi, niin oli jo aika heikossa kunnossa sähköt. Nyt on hyvä tilaisuus tehdä kaikki uusiksi sisustassa.
    Purkaa ja putsata mittarit yms näpertelyä, ja uusi johtosarja toki.
    Toivottavasti tuli ei tuhonnut kuin johtoja?
     
    Karpov tykkää tästä.
  16. Jake

    Jake Gearhead

    No tulipalo syttyi ihan omasta asennusvirhhestä, meni virta suoraan maihin, vaikka katsoin et pitäis mennä virtaliittimeen... Ja tää on vähän tämmönen raaseripeli, et vähemmilläkin sähkölaitteilla pärjää.
     
    Muokattu: 20.2.2018
  17. Jake

    Jake Gearhead

    Ajattelin putsata imuri + paineilma + harja yhdistelmällä. Auto on tallissa, eikä tällä hetkellä rullaavassa kunnossa, et pitää sisällä tehdä.
     
  18. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Putsaat parhaas mukaan ja thats it. Toki jos kaikki on ollu siistillä maalatulla pinnalla niin sit ehkä kannattas jollain koittaa huuhtoo/neutralisoida? Osaisko ne kenties sammutinhuollossa sanoa millä sais neutralisoitua? o_O
     
  19. Jake

    Jake Gearhead

    Sisälattia hitsattu ja maalattu Por 15:sta. Mitenkä oma autosi on toiminut putsauksen jälkeen ?
     
  20. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Oli kaverin auto ja oltiin porukalla hitsaamassa kunnes etulattialla ollut tyhjä limsapullo sytty ja jouduin sit töhäyttämään jauheet sisälle. Oli onneks sisusta purettuna mutta kojelauta ja sähkösarja suli ja tuulilasi räjähti. Siivoaminen oli erittäin perseestä mutta mekaanisesti poistettiin kaikki mahdollinen ja sit tuli uus maali päälle jne. Eikä muistaakseni neutraloitu millään eikä reagoinu maaliin. Sähkösarja ja kojelauta tuli uudet niin ihan ei oo vertailukelpoinen tapaus muun kuin jauheen poiston osalta :oops:
     

Kerro tästä muillekin!