G-bodyt Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Supreme, 5.2.2012.

  1. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Teet vanhasta jarrulevystä navan
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Juu mutta caminoon oon haaveillu tekeväni sekä etu-että takapään veten jarruille ;)
     
  3. ftms

    ftms Gearhead

    tutkittuani tarjolla olevia valmiita settejä päädyin kuitenkin suunnittelemaan ja tekemään tarvitavat osat itse.
    navat voi tosiaan tehdä vaikka vanhoista levyistä. siinäkin tulee vastaan pieniä haasteita mm vanne ei keskitä enää keskireiästä koska siinä välissä onkin jarrulevy ja pyöränpultitkin jää lyhyiksi alumiinivanteiden kanssa...

    satuloiden kiinnikkeitä saa valmiina edullisesti jos levystä polttoleikatut osat tuntuu kivoilta. itse en halunnut että alkuperäiset jarrukilpien pultit kantaa kaiken kuorman joten suunnittelin omat kiinnikkeeni niin että niissä oleva muoto tukee kiinnikettä olka-akseliin koneistettua muotoa vasten. koneistin kiinnikkeet työkalualumiinista.

    omassa on ford 9" perä. siihen saa kiinnikesarjoja esim kore3 lta. kaverille tuli sellaiset. sarja on mielestäni aika arvokas johtuen tietysti siitä että kaikki osat ovat uusia.
    tämäkään ei miellyttänyt koska halusin käyttää mahdollisimman paljon olemassa jo oleviaC5 veten alkuperäisiä osia mm täydellisiä käsijarruja jarrukilpineen eli itsehän nekin piti suunnitella ja valmistaa...
     
    pantera tykkää tästä.
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Olisikos sulla kiinnostusta laittaa vähän kuviakin näkösälle ni jos vaikka jossain välissä sais itelle kanssa aikaiseksi moiset. Toki ainahan ne aftermarket olkavarret ois hyvät mutta niin on hintakin :D
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. ftms

    ftms Gearhead

  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Aivan! Elikkäs tuohan on sama kuin caminon vakio olka-akseli? Jotenka enää jää kysymys että mitäs noi käikäleet maksais valmiina? Kun sulla kerran on cadikuvat ja valmiit mitat ni mitä suotta keksimään pyörää uudelleen? :D
     
  7. ftms

    ftms Gearhead

    kyllä - kuvissa oleva olka-akseli on caminon vakio. itsellä tosin suunnitelmassa siirtyä viimeistään ensi kesän jälkeen C5 veten olka-akseleihin. nekin on hallilla odottamassa...

    mikä perä sinulla on? en ole suunnitellut takapään kiinnikkeitä GM:n akselille. niissä kaikki on täysin erilaista fordiin verrattuna.
    voihan sitä ehkä ajatella että tekisi tuollaisia jokun parin. riippuu aikalailla talven työtilanteesta ja omien harasteprojektien etenemisestä
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Perus 7,5" 10 bolt ainakin toistaiseksi kunnes riveää :D

    Mutta lähinnä etupään kiinnikkeet toki kiinnostais enempi, takapäähän onnistuu sit modata semihelposti tilanteen mukaan kun varmaan kummiski päivitettävä vähintään c-clip eliminaattoreilla ym. Jossain välissä :rolleyes:
     
  9. ftms

    ftms Gearhead

    omaani katselin nosturilla tänään. jos joulupukki toisi lisää äänieristettä ja kylkiäisinä kasausintoa niin voisi aloitella vehkeen kasaamista vielä tämän vuoden puolella.
    eihän kenelläkään ole joutilaita mustia sisustan osia ´85 caminoon...?

    perä ja aski on kasassa. moottori pitäisi laittaa kasaan niin saisi paketin taas keulalle... tankkikin tuli tehtyä viime vuonna. polltoaine- ja jarrulinjat pitää vielä tehdä loppuun.
    viikon päästä päivä alkaa jo pitenemään kohti kevättä
     
  10. maddis

    maddis Gearhead

    Jenkeistä tilattavaa, niin aattelin että tilataan siinä samalla oventiivisteet Caminoon, kun ovat jo vaihdon rajalla.

    Tuosta tiivisteiden vaihdosta muistaakseni ollut juttua jossain, mutta tietysti nyt sitä löytänyt, kun olis tarvinnut.

    Alkuperäisethän on liimattu ja siihen on joku 3M:n liima mitä jenkkifoorumeilla etc. suosittelevat, mutta en oo sitä onnistunut Suomesta löytämään. Mitä liimaa olette käyttäneet noiden tiivisteiden kanssa? Entä miten olette ottaneet vanhat irti ettei tartte karmeja maalata?

    Onko tuossa takasliimauksessa jotain huomioimisen arvoista, ettei tarttis kovin montaa kertaa harjotella?
     
  11. DX

    DX Double Gearhead

    muistahan olla tarkkana, että jos tilaat ovitiivisteet, todnäk. myös saat pelkät ovessa olevat tiivisteet
     
  12. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Nimenomaan. Täytyy tilata erikseen ne "ht-tiivisteet" sinne karmiin :)

    Ja ite laitoin ihan bostikilla ja on nuo tuntunu pysyvän :rolleyes:
     
  13. maddis

    maddis Gearhead

  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu ihan "perus bostikkia" tarkotin eli kontaktiliimaa juu :D
     
  15. maddis

    maddis Gearhead

    Ok, sillä mennään sitten. Käytitkö mitään erikoisempia 'jippoja' vanhojen tiivisteiden/liiman jämien poistoon?
     
  16. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Ihan vaan bräkkiksellä putsasin ja kannattaa huomioida että asettuu kunnolla sinne kouruun. Eli ne vanhat jämät joudut rapsuttelemaan aika huolella pois :)
     
  17. HC-Silence

    HC-Silence 3rd gear

    On ollut puhetta muutaman hepun kanssa pariin otteeseen, että voisi leipaista Suomalaisille g-body harrastajille oman naamakirjaryhmän, johon on helppo jakaa mielenkiintoisia tietoa ja kaikenlaista näihin laitteisiin liittyen.

    Puolin ja toisin, kaikki eivät ole rekisteröityneet tänne ja osa on enimmäkseen facebookissa kyyläämässä kuumimpia tuoteuutuuksia jenkkisivujen kautta, joita on helppo jakaa fb-ryhmään.

    Tein nyt sivun testimielessä jos ottaisi tuulta vaikka vähän alle. Kaikenmaailman helikopteri-bongareilla ja balaettiluistelijoillakin on omia ryhmiä, niin miksipä ei meilläkin;

    http://www.facebook.com/groups/gbodysfinland
     
  18. ftms

    ftms Gearhead

    pieni askel eteenpäin tänään kun jouluna tilattu penkin verhoilu vihdoin saapui tänään ...
     
  19. ftms

    ftms Gearhead

    vanha, ruskea verhoilu irrotettu penkeistä. selkänojasta löytyi auton build sheet ehjänä. uusi verhoilu näyttäisi sopivan melko ok ja foamit oli hyvässä kunnossa.
    nyt sitten tummanruskea sohvan verhoilu ylimääräisenä jos jollain on sellaiselle tarvetta
     
  20. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mistäs tuon uuden verhoilun tilasit ja mitä maksoi?

    ei mulla oo sohvapenkkiäkään mutta utelias. :)

    ------
    tarttis kai käydä kattoos omaakin autoa tänään onko se vielä paikallaan.. ja laittaa vaikka akku älylaturin perään lataukseen.
     

Kerro tästä muillekin!