-90 vetten ilmastointiaineet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Jza, 28.5.2018.

  1. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Amerikassa on aina saanut tuollaisia DIY-ilmastoinnin täyttö sarjoja, joilla on voinut täyttää/huoltaa ilmastoinnin melkein kuka tahansa itse.
    Täällä ilmastoinnin täytöt ovat olleet perinteisesti niiden lyhyen historian ajan alan liikkeiden hallussa, vaikka kaikissa niissäkään ei oikeasti ole edes hallittu perusteita...
    Sitten päälle painaa watun EU joka vain haluaa rajoittaa kaikkea ja tässä maassa tartutaan aina ensimmäisenä tilaisuuteen, jos autoilijaa voidaan jotenkin rokottaa lisää.
    Joten jokseenkin turha kuvitella että täällä joku varaosaketju alkaisi myymään tuollaista DIY Kit:a...sehän vain veisi pohjan ja rahastusmahdollisuuden Maahantuojilta/Valtiolta/EU:lta...aina vedotaan ympäristö sitä ja tätä :odrealmad:
     
  2. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    R437A eli ISCEON MO49Plus sopii R-12 -aineilla tehtaalta tulleeseen autoon, eikä tarvi vaihtaa öljyjä toisenlaisiin. RS-24 kun ei enää saa (laittaa), sitä mullakin oli viimeksi (2011 laitettu). Nyt vaihdettiin ISCEON MO49Plussat sakemannin tekeleeseen täällä: https://www.finkylma.fi/. Yli kaksisataahan se maksoi, mutta uskon että pukkaa kylmää taas sen puoli vuosikymmentä.
     
    Muokattu: 24.6.2018
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Haha, kun lukee koko materiaalin, niin melkein myöntävät, että kyse on ihan tavallisesta butaani/propaaniseoksesta. Tämä vaan on hyvin puhdasta... Ei saa laittaa grillikaasua, hyi.
     
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Ihan google käännökselläkin jotain tolkkua sai.
    Olis ihan mielenkiintoista tilata ja kokeilla, mutta ei ole just nyt tarvetta.
     
  6. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Vaikuttaa hyvin samalta kuin tuo red tek. Asennussarjojen sisältökin aika sama, adapterinippelit ei näyttäis kuuluvan mukaan.
     
  7. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Täällä ongelmana ensinnäkin se, ettei maahantuojat saa myydä kylmäainetta kuin kylmäluvat omaavalle henkilölle. ( tai ei sais myydä)
    Maahantuonti kiintiöt on tarkat kullakin kylmäaineella jotka jaetaan toimittajien kesken.

    Ei tuohon DIY pullojen myyntiin kannata kenenkään varaosaliikkeen lähtee, tai jos lähtis niin hinnat nousis vastaavalle tasolle kun muutenkin kylmäaineet, tai korkeammaksi.
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Lueskelin RED-TEKin asennusohjeita, mutta en saanut kielimuurin takia selvää, pitääkö järjestelmä kuitenkin tyhjiöpumpata?
     
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos systeemi vaatii vaan lisäystä, niin ei tartte. Tyhjät ja rikkinäiset aina korjauksen jälkeen aineesta riippumatta.
     

Kerro tästä muillekin!