Löytyykö harrasteautostasi sammutin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja karhu01, 6.5.2017.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tais olla et liekin juureen, ei konepeltiin, vähän lasille, pikkasen ohikulkijoiden päälle jaa se loppuki jo ja kaasari on tulessa

    Kyllä se melkosen isokin tuli sammuu pikkusammuttimella, mut sitä suhuuttamista ei saa aloittaa sieltä takakontilta juostessa
     
    Pertti K tykkää tästä.
  2. Holley

    Holley Gearhead

    Ei ole sammutinta. Chevy II syttyi aikanaan palamaan konehuoneesta ja luulin laittaneeni lasinpesunestepulloon pelkkää vettä. Heitin sen liekkiin ja sehän lehahti. Olikin kuitenkin jotain Lasolia. No, otin sitten villapaidan, kastelin sen ojassa ja tulin sitten sen märän villapaidan kanssa sammutteleen sitä paloa. Kyllä se sammui. Noi pikkusammuttimet on ehkä tosiaan niin halpoja, että pitäisi niitä kai ostaa. Melkein ehkä jos kuitenkin ottais ne sammutuspeitot vaan joka autoon. On tukahduttamalla kuitenkin palo rajattavissa, eikä tule älytöntä sotkua. Eikähän ne autot heti räjähdä käsiin, kun ei olla elokuvissa. Nyt on kuitenkin tehdastekoiset sähköt noissa vanhoissa autoissa ja koko autopalon todennäköisyys on hiukan pienempi, kuin mitä silloin aikanaan, kun oli juurikin jotain Holleyn tulvivia kaasareita ja itse viriteltyjä sähköjä jne.
     
    anssi1960 tykkää tästä.
  3. peltsi

    peltsi Gearhead

    Oletko yhtään paloa koskaan sammuttanu? Minä olen päässyt testaamaan useampia lähinnä palokunnan koulutuksissa mutta eiköhän ne ole lähellä oikeita tilanteita.
     
  4. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    USAn armeija taisi käyttää jotain biisiä mellastaessaan irakissa, sanat meni jotenkin näin, että "We dont need no water let the motherfucker burn, burn motherfucker, burn.

    Suomessa kaikilla pitäs olla sammutin autossa, paitsi BLACKLIST kuskeilla, ko se painaa liikaa.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    En sammuttimella, yleensä ilmaletkulla tai vedellä sammutellut hitsaillessa ja mitä muuta tullut sammutettua.
    Ittensä yleensä oon taputellut sammuksiin
    Niijjoo fiesta sytty tuleen kun kaasari tulvi, se tuli sankolla lirutettua käydessä sammuksiin ja sit ruuvarilla napautin kohon liikkeelle.
    Lada sytty poksauksen saattelemana ilmanputsarista tuleen, kun bensahuikalla piti startata, pihdeillä putsarista kiinni ja nosti sen maahan, ensimmäinen hätänen juoksi jo kohti sammuttimen kanssa, laitoin hanskat käteen ja heilautin putsaria ilmassa jolloin se sammui.
    Vähän jesaria siihen kohtaan jossa väheni puhdistin papru ja takaisin kasaan.



    Palokoulutuksessa sammutellut sammuttimella
    Mut sellainen erikoisempi öljytynnyri palo missä kansi joka simuloi enemmän todellisuutta verraten siihen nuotion malliseen se sammu ihan helposti, kun meni tarpeeksi lähelle ja sumutti sinne "konepellin" alle eikä kuten monet et siihen pellin päälle ja tynnyrin kylkiin



    Väittäisin et sammutinta tärkeempi on rauhallisuus, siitä ei ole paskan vertaa hyötyä et se paniikkiin joutuva nappaa sen sammuttimen juoksee parikierrosta korttelia ympäri ja sit sumuttaa juostessaan sen jauheen pitkin tietä
    Onkohan siitä koulutus videota?


    Kaverin kanssa aikanaan ihmeteltiin avk;lla palanutta autoa johon oli sammutin tyhjennetty etuoveen ja tuulilasille, osa oli kait mennyt konepeltiin. Tuhon määrästä päätellen palokunta saapuessaan oli sit sammutellut sen.



    Tuli muuten mieleen tässä oiskohan sellaiselle kannatusta et tekisi autopalo simulaattorin, joku raato johon konehuoneeseen yleisimpiin paikkoihin astiat joihin jotain vaikeesti sammuvaa öljyä ja sinne tulet ja peltikiinni
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Malmössä on autopalosimulaattorreita aika usein.
     
    anssi1960, jjjkkk, urho3 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Harmi ko ei sattunu sunnuntaina kohalle. Olisi ollut vanhaksi mennyt sammutinkin mukana jolla olisi voinut harjoitella.
     
  8. JKF

    JKF Gearhead

    Lienee ollu joku tuollainen tilanne.


    Itellä oli kerran läheltäpiti-tilanne kun tehostaja ruuttas öljyt pakosarjakääreisiin. Savupilvi oli aika mahtava, mutta ei kuitenkaan leimahtanut. Väijyin vieressä 6kg jauhesammuttimen kanssa.
     
  9. peltsi

    peltsi Gearhead

    mulla katkes joskus harrastepelistä ruiskun bensaletku sillain että sisätilan suulakkeista lensi bensaa kajuuttaan. Tuli muuten kiire pysäyttää auto.... sit odoteltiin ku bensaa lorisi auton alle et leimahtaako jostaki… ei leimahtanu.
    Bensa kulkeutu nokkapellin alapintaa pitkin tuulilasin alaosaan ja sieltä tuulettimeen...
    Eilen palo jonku golffi täällä Turussa ja sitä olis joku voinu mennä koittamaan parin kilon sammuttimella sammuttaa. Palokunta oli äkkiä paikalla mutta kyllä meni tavaraa paljon ennen ku sammu.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Käy vielä sillain kun rupeet sitä sammutamaan, että vakuutusyhtiö minimoi korvauksia ja ite saat palaneen hylsyn laittoon.

    En oo palanutta autoa laitellu, mutta palanut moottoripyöräkin oli jo paska. Johdot kaikki paskana ja runko ottanut kuumaa jne jne

    Toki jos nyt joku aivan yber matching numbers yksilö joita ei mistään saa niin voi yrittää hämmentää itse jauheella...
     
  11. peltsi

    peltsi Gearhead

    kyllä sitä harrasteautoja aika moni haluaa sammutella. Tietty jos on joku tusina-auto niin itsekkin annan kyllä mennä vaan. Jauheella en kyllä sammuta mitään.
    Iso hiilidioksidi sammutin talossa, iso vaahto autotallissa ja pikku kleinit autossa.

    Karpovi lykkää hyvii teorioita... maksaako vakuutusyhtiö hyvän hinnan täysin palaneesta autosta :)
     
  12. JKF

    JKF Gearhead

    Täytyis kyllä itsekin päivittää sammutuskalustoa sillain, että olis muutakin käsillä, kuin pelkkiä jauhesammuttimia.
    Tallin nurkalla on nyt 50kg jauhesammutin. Sen kun tyhjentää johonkin, niin voi morjens.:D
     
    freetime-cruiser ja peltsi tykkäävät tästä.
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Täysin palaneesta ei ainakaan jää jossitteluja.

    Sammutin on autossa koetuksella lämpötilavaihteluiden ja tärinän ym vuoksi. Sitten se sais oikeesti olla 6kg. Se 2kg ei vielä lohduta kun kunnolla leimahtaa.
     
    peltsi tykkää tästä.
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Konepeitto auki lämpö häviää joten liekit pienenee ja sit sinne tulen juureen

    Jossei toiminu, niin ei toiminu toi kylkiin ja sinne tänne suihkiminenkaan


    Ja se sammuttaminen ois pitäny alottaa siinä vaiheessa kun atf tuoksahtaa eikä hetken odotella savua josko se syttyisi


    Niijjoo itellä scaniassa 6kg apparin penkin edessä, niin tulee avattua apparin ovi lukosta kun lähtee liikkeelle. Ihan vaan jos.
     
  15. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    jauhesammuttin kai tartteekin sitä tärinää ja koputtelua toimiakseen varmasti.. paakkuuntuu ittekseen jos vaan seinällä seisoo.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eli ensin tulipalon sammutusta ravistettava omskakas!
     
  17. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    jep.. "shake it baby shake it"

    juu se oli aikoinaan sammutinhuollon neuvo.. kolistele sammutintasi joskus.. ainakin ennen käyttöö kannattaa kolauttaa lattialle.. osa niistä jokka on mittarin mukaan "punasella" voivat korjaantua kolauttelemalla ..on vaan paakkuuntunut että mittari näyttää "tyhjäksi".
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ite pidän räjähteitä tuolla auton koteloissa niin ei jää jossitteluja jos syttyy palamaan.
     
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

  20. Imperial413

    Imperial413 1st gear

    Olisiko kenelläkään rekisterinumeroa Tallinkin terminaalissa palaneesta puna/valkoisesta Chevroletista matkalla American Beauty Car Showhun Haapsalun? Kyselen sen vuoksi kun serkku sammutti sen 12kg sammuttimella ja unohti ottaa rekkarin ylös jotta saisi vakuutusyhtiöstä ilmaisen sammuttimen täytön. Kiitos etukäteen!
     
    anssi1960 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!