Talliprojekti a'la Camino

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuleeko sinne Liisa nukelle oma huone?
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Se oli Justiina ja sille tulee se parvi :poff:
     
    urho3 tykkää tästä.
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Osashan perkele osaamattomalle tuottaa harmaita hiuksia ja suunnatonta vitutusta niinkin yksinkertainen asia kuin valumuotin teko....

    Vaikka pohja olikin jo aika hyvin korossaan ja mitat edes sinnepäin ni kyt kun se hierottiin puolen sentin sisään ni vaikka oli laseri käytössä niin kyllä siinä se ~viitisen tuntia meni...

    Kun ei oo aiemmin tullu tossa mittakaavassa tehtyä niin ei osannu ajatella tekojärjestystä eikä osannut varautua kaikkeen tilpehööriin ym. Mitä siinä menee niin kyllä se turhautti... siihen päälle ~30ast. Lämmintä, auringonpaiste ja helvetisti paarmoja, kärpäsiä ja hyttysiä niin täytyy kyllä sanoa että en halua tehdä toista kertaa :D

    Mutta päivänpäätteeksi saldona palanut selkänahka ja muotti korossa ja mitoissaan joten kaipa se oli sen arvoista. :rolleyes:
     
    Rotten, big t, palontie ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Ei ne hetkessä tapahdu muiltakaan jos hieroo nuukasti.
     
    Camino'79, Powerstroke ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä siinä aikanaan ihan aikaa meni ennenku noikin oli hierottu 5mm sisään. Haltiaparruille vielä omat sisennykset. Sillonki oli aikas kuumat kelit.
    [​IMG]
     
    Rotten, wilburi, Camino'79 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Juu ei varmasti mutta kyllä tuossakin pari-kolme tuntia ois säästyny kun ois heti hiffannu että miten se kannattas lähtee tekemään, vaan menihän tuo noinkin :D
     
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Näytä ny kuvina, mitä, ja miten teit, niin me neuvotaan ny sitten jälkeenpäin, kuinka olis pitäny meidän mielestä tehdä......:D (ainakin minää oon semmonen, joka tietää kaiken rakentamisesta........:D:().
    Tänne kannattaa ennen tekemistä kertoo kaikki mitä suunnittelee, niin varmasti tulee kommenttia, ja joku niistä voi olla ihan asiaakin, tai sitten ei. Se on sitten lukijan pääteltävissä. Mutta saattaa tulla myös alku jolllekin hyvälle omalle ajatukselle.
    Yleensä, kun ensimmäistä kertaa tekeebetonimuottia, niin se leviää sitten valuvaiheessa, ja joutuu tekeen kiiruusti lisätukia.....:(
    Sitähän ei myöhemmin sittten kysellä, että kauanko meni aikaa, vaan yleensä, että "kuka ton teki". Yleensä negatiiviseen sävyyn, mutta joskus myös positiiviseen.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Nyt varmaan otat vielä mietintämysyn päähän, ja kuvittelet tulevaisuuteen, mitä sinne rakennuksen alle pitäis vielä laittaa.
    Muutama anturan alitusputki, esim. sähköauton latausjohtoa varten, tai aurinkokennoille, tai aurinkokerääjien putkille. Toki seinäänkin saa reiän.

    Ylimääräiselle Betonille joku paikka, vaikka semmonen ovien eteen tuleva taso, jossa on viemärit, jaFinnfoamit alla, ettei roudi. Mulla on noin 2x8m, ja se on hyvä.
     
  9. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    [​IMG]
    [​IMG]

    Tehtiin koemielessä näin. Hintaeroa laudoitukseen tuli 70 e.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  10. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Tuota ylimääräisen betonin hommaa mietittiinkin ja meinattiin tehdä muutama pikamuotti jotain ~50cmx50cm laatoille ni niitä saa sit tulevan katoksen sisään pohjaksi yms. Ja tommosille laatoille nyt on aina käyttöä :)

    Ja kyllä nyt alkaa olemaan suunnitelma selvillä, ongelma oli lähinnä muotin toteutus kun alkuperäset tukipilarit jäi lyhyeksi vaikka niitä mukamas mietittiinkin että pitäis riittää ym. Eli jouduttiin sit pätkimään vielä 2x4sta niihin orggis pystypuihin jatkot joilla sit samalla passattiin laudoitus suoraan. Oli oikesti ihan käyttökelponen idea ja ei tarvinnu mättää tukipilarin ja laudotuksen väliin mitään kiiloja jne. Ja ei haitannu pystypilarin vinous kun sai sillä 2x4sella passattua suoraan.

    Kuvien otto jäi välistä vitutusmomentin ollessa pilvissä :rolleyes:

    Ja tuo muotin leviäminen on tiedossa, siksi teenkin vielä lisätukia jakka tässä ehtii taas ;)
     
    palontie tykkää tästä.
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Mikä tilanne?
     
  12. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Muotti ois valmiina kun heittäs raudotukset yms. Sisään vaan tuo muutto ja muut erinäiset elämäntilanteet aiheutti tässä parin/kolmen viikon tauon, tällä viikolla tarkotus saada taas asioita etiäpäin mikäli ei tuu lisää muuttujia o_O
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Raudat kannattaa pitää siellä betonin sisällä, niin niitä ei tartte sitten suojata ruostumiselta.
    Laitoin neljä tankoa anturaan, kuulemma kaks olis riittäny. Niin nurkkiin, kuin mahdollista. Savimaa, niin aattelin laittaa varmuutta. Betoni ei kestä itsessään vetoa. Betonirauta on halpaa......
     
  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Mitä tarkotat rautojen pitämisellä betonin sisässä?

    Ja sen verran on edistystä että ajatus olisi tän kuun vika päivä valaa kun nyt näyttäs että sillon pitäs saada sopiva miehitys ym. Paikalle ja kelikin vaikuttaisi sen verran viileämmältä ettei ainakaan pitäs valun halkeilla liian nopean kuivumisen vuoksi.

    Nyt vklopuksi lähden tekemään muotin loppuun ja sitomaan lattialämpöputket ym. Jo hollille niin jos seuraavan viikonlopun sit sais mahdollisesti käyttää volvon niputtamiseen niin ois sit halvempaa kulkea taas runkoa pystyttämässä jne. :)
     
  15. 0132

    0132 Gearhead

    Vai näin se talliproggis etenee:cool: Nyt vasta tän ketjun huomasin.

    Sellainen pieni huomio iteltä tuohon "niin nurkkiin kuin mahdollista", että ainakin kun itse tein raudoituksia niin suojaetäisyytenä raudoitukselle tuli olla minimissään 25mm sivuille ja 50mm pohjasta, jos tulee maata vasten valu. Pahoittelut jos itsestäänselvyyksiä huutelen:D
     
    Jussi289, valpas ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Just tuota tarkoitin, en vaan tiennyt mittoja.
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    No juu, vklopun saldo on että eristeet ja raudat ois paikoillaan mutta vesiputket ja piiskat jäi vielä laittamatta kuvien puutteessa.

    Nooo, jos sitä ens viikonlopuks sais loputkin kuvat niin ois sit mäskiä vaille valmista. Vähän täytyy vielä muottia tukea lisää ja oikoa rautoja kun meinas väkisinkin jäädä osa raudoista vähän "pystyyn" varsinkin kaivon ympäriltä niin täytyy vähän mulkata sit vaikka vielä matalampia korokkeita sinne jne. Että vesiputket mahtuu olemaan. :)
     
    palontie ja 0132 tykkäävät tästä.
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Niin, ja lattiassa raudat on kutistumista varten kuulemma? Näin mulle kokenut Lattiamies kertoi. Betoniin tulee aina hiushalkeemia sen kovettumisen aikana kutistuessaan. Raudat tekee sen, että kutistuminen ei tapahdu vain yhdessä kohdassa, eli ei tule näkyviä halkeamia. Nurkat, ja epäjatkuvuuskohdat pitää raudottaa reilusti.
    Minä lukasinläpi tuollasen opuksen, ennen lattianvalua. Muutaman vinkin siittä nappasin.
    https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/56261/Litendahl_Jukka.pdf?sequence=1
     
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Oon valanut Vaakasekoittimella tehdyllä massalla talliin 400m2 lattiata liikunta saumoineen. Ei oo vielä haljennut mistään kun on käytetty yleis sementtiä. Tehdas massat halkeaa herkemminkin.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Kaikki onnistuu, kun tietää, osaa, ja viittii tehdä niin, kuin kuuluu.
     

Kerro tästä muillekin!