Ilmastointijärjestelmän paikka-aine

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja joneone, 29.5.2018.

  1. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Okei, kiitos vinkistä, laitetaan tilaukseen.
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Eikö sun sisäinen McGyveris virka mitään? Tokihan asiakastyöt pitäs tehdä by the book, mutta asiakkaalta voi pyytää luvan.
    Mulla alkaa nyt oleen jo pitkää testiä useemmasta kohteesta. Niissä on vajaa neljännes butaanipainotteista butaani/propaaniseosta ja loput satakolmenelosta niin, että täytös on vajaa 70% nimellisestä. Öljylisäykset PAOlla. Tuntuu toimivan.
    Niin vanhat, jossa letkut ei ole vielä barrier mallia, vois olla jo ihan iän takia paras uusia ne. 80-lukulaiset on ollu ihan sellasenaan koekaniinina.
     
  3. Vani76

    Vani76 Gearhead

    Juuri kävin täyttämässä Pontiacin ilmastoinnin, viimekesänä laitettu R12 korvaavat aineet ja ei enää tänä kesänä lähtenyt kompura käyntiin kun aineet karanneet melkein kokonaan.
    Vaihtelin O-renkaita liitoksiin mutta en jaksanut tyhjentää kompuraa vanhoista öljyistä kun on liian kuuma keli.
    Täytettiin R134 aineella ihan sillä automaattikoneella, lopuksi ruuttasin sellaisen paikka-aineen systeemiin. Katsotaan kuinka kauan toimii...
     
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Mun pieni McGyver haluais tehdä kaikenlaista ja kokeiluja ei oikein voi harrastaa kun tehdään myymälä-/teollisuuskylmää. Noita butaani sun muita palavia ei tehdä meillä ollenkaan ja noi R-12 ja korvaavat näyttelee minimaalista ehkä promillen osaa kaikesta kylmäaineesta mitä me käsittelemme vuodessa.
    Aikoinaan kun seuras sivusta tota raskaankalusto (Lumikkl) koneiden tekoa niin poijilla oli suunnattomia vaikeuksia tiivisteiden ja letkujen kanssa enneku tuli oikeat materiaalit. No pitihän siinä pikkasen mainita että meidän puoli käyttää onneksi kuparia. R-22 korvaavat 59 ja 79 on ollu jänniä myrkkyjä. 80% mankkujen tiivisteistä alkoi vuotamaan viikon sisällä aineen vaihdosta :confused: .

    Pitääsköhän meidän Jussin kans siirtyä YV puolelle ettei sekooteta asian sivusta juttuja topiikin alkuperäiseen asiaan.
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    5kg pulloissa saa r413a ja r437a. Pullot on vanhaa varastoa eikä ihan mitään halpoja kyllä ole.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No, eiköhän tää ollu tässä tästä... Mut höpistään vaan, jos asiaa tulee.
     
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    No älkää ny perkele jemmatko tietoa pelkästään yv-puolelle?! :eek:
     
    Nikuzai ja kapa73 tykkäävät tästä.
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Samoilla mielillä, hyvähän se on tietää et jotkut aineet lipsahtelee ulos vaikka järjestelmä ois muille aineilla täysin kunnossa, sitten tilkitään tukosmömmöjä järjestelmään, kun hommasta selviäisi vaihtamalla toiset aineet tai korjaamalla ehjän järjestelmän
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ei jemmata ei mutta lipsahti sen verran pahasti sivuraiteille mun jutut otsikkoon nähden että sori :oops: .
    Ei saisi päästää Kaarne tasolle juttujaan :confused:
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo. Amattimainen ilmastointiainekeskustelu ilmastointiin liittyvässä topicissa on soosoo. Jos olisin mode olisitte ikibannissa molemmat jussi ja mietmi.
     
    kalvetinhet, Pertti K ja Camino'79 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!