Ilmalämpöpumppu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Deltapete, 2.11.2011.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Meillä sama juttu ja päädyin ilmalämpöpumppuun kun vastaava ilmastointilaite oli vain 100-200 e halvempi. Pari ekaa talvea oli pois päältä eikä siitä mitään ongelmia tullut. Sitten hokasin että sillähän tekee halvempaa lämpöä kuin kaukolämmöllä ja on ollut talvet käytössä, lisäksi jakaa takan lämmön paremmin koko huusholliin.
     
    valpas tykkää tästä.
  2. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Paisti että 7 talon yhtiö. Eli lämmitys menee vastikkeeseen, joten maksaisin vaan sähköstä enemmän.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mutta yhtiö olette te!
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Tottakai ollaan, meinaat että mun säästö auttaa kun muut käyttää silti kaukolämpöä? Me on pidetty patterit melkeinpä kiinni talvella, kun tarkenee silti, et en mä hirveästi voi sitä kiertoa pienentää, eikä se säästäis mitn, vaikka pienentäisinkin.
     
  5. J.J.

    J.J. Gearhead

    Pertti K tykkää tästä.
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Pingviinin 300m3/h ei ole paljon, mutta osaltaan vaikuttaa se aina jotain.
    Tarkkoja mittauksia ei ole antaa.
    Mun mielestäni kaikki kannattaa hyödyntää, joka ilmaseks tulee.
    Sekin, kun saa LTO-koneen tuloilman otettua auringon lämmittämästä tilasta! Se kannattaisi aina lämmityskaudella toteuttaa (ilmasta energiaa).
    Minulta puuttuu vielä automatiikka, koska Pingviinin kenno kannattaa pysäyttää, ja koska se kannattaa antaa pyöriä. Pakkasellakin usein aurinkoisella ilmalla tuloilma on paljon lämpöisempää, kuin sisällä oleva. Silloin kannattas kenno pysäyttää, että se lämmin ilma pääsis sisälle, ja viileempi sisäilma menis sitten Ilpulle.
    Parantaahan sekin Ilpun toimintaa, kun sille tulee LTO-koneelta sitä lämpösempää ilmaa. Ilma vaan on aika huono lämmön siirtäjä, joten kannattaa se lämmin ilma ottaa suoraan sisälle, eikä tuupata sitä Ilpulle.
    Alkaa mennä jo pikku asioiden hiusten halkomiseks, mutta jos se tapahtuu siinä ohi mennen, niin ei siittä vaivaa ole, jos tietää, mitä on tekemässä.
    Viime talvena meni hallini sähkonkulutus vain kerran pikkusen yli 50 euron! Nestekaasua meni talven aikana lisäks reilu pullollinen.
    Kaikki pelaa sähköllä.
    Tekeillä on aurinkokeräimet lattialämmitykseen. Kovin paljon aikaa ja rahaa ei kannata noilla kuluilla tuhrata.
    Aurinkokeräimistä vois sitten toisessa otsikossa. Sekin on sellasta ilmaisenergiaa, mutta ei tuu aina, tai sitten tulee liikaa.....
     
  7. jänis2

    jänis2 3rd gear

  8. valpas

    valpas Gearhead

  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    LTO lla saat poistuvasta lämpöisestä ilmasta suurimman osan takaisin,etenkin pyörivällä kiekolla.toisaalta kannattaa miettiä saako kustannuksia takaisin omana elinaikana.
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Käytetty toimiva Pingviini oli 400 euroa, ja toimiva toinen varaosiks 150 euroa. Sitten tuo putki, ja T-haarat siittä Ilpulle muutaman kympin verran. Sitten ilmanottoputken kääntö seinäpellin taakse kympin korvilla (se oli kaikkein tuottavin). No, ilmanvaihtoputkee vaati kymmeniä netrejä, mutta ne olisin laittanu joka tapauksessa. Semmonen näppituntuma on, että ne on maksaneet jo itsensä tässä neljän vuoden aikana. Niin, ja se Ultimate oli alle 400 euroa asennettuna. Töitä joutu ite tekemään, mutta mä tykkään teherä, kunhan ei kiirus ahista.
     
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

    mites onnistuu esim tohon mitsun ln-25 mallisen jonka ostan, sais toisen sisäyksikön asennettua?Riittääkö ulkoyksikössä potkua toiseen sisäyksikköön,ja kai se toinen sisäyksikkö voi olla joku huokeempi malli?
     
  12. valpas

    valpas Gearhead

    Minkälaisia tarjouksia olet saanut, ilman asennusta?
     
  13. palontie

    palontie Double Gearhead

    En oo kysynyt ilman asennusta.
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG* / MUZ-LN25VG
    Hinta näyttäs nyt olevan 1300euroa, ilman asennusta.
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    1500e asennuksella.
     
    valpas tykkää tästä.
  16. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei kai se oo ku yhden sisäyksikön malli... Ulkoyksikkö pitää olla tehty kahdelle tai useammalle, et niitä voi lisätä.
     
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    Aha,ok.
     
  18. peltsi

    peltsi Gearhead

    Passiivinen LTO ei paljon maksa ja alkaa olemaan vakiona kaikissa ilmanvaihtokoneissa.
    Niiden hyötysuhde on suoraan riippuvainen ulkolämpötilasta. Hyötysuhde vaihtelee 0-80% välillä ulkolämpötilasta ja laitteen mallista riippuen.
    PILP taas maksaa mallista riippuen 2000-15000€ eikä maksa itseään ihan heti takas mutta niillä voi lämmittää kesällä käyttövettä ja jäähdyttää kämppää.
     
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Hetkinen? Passiivinen LTO? semmosta nimitystä en ole kuullutkaan. Eihän se hyötysuhde ole ulkoilmanlämpötilasta kiinni. Toki ei siinä mitään hyötysuhdetta tarvita, jos ulkona on sama lämpötila, kuin sisällä. Jos sisällä on viileempää, kuin ulkona, niin se toimii niinkin, ja yrittää pitää hyötysuhteen mukaan viileen sisällä, ja lämpösen ulkona. Puhaltimien tuottama lämpö haittaa pikkusen. Pyörivässä kannattaa kenno pysäyttää yöksi, jotta saa ulkoo viileen sisälle, jos semmosta siellä on. Tänä kesänä ei oo ollu yölläkään. Viilennyskoneelle on ollu käyttöä.
     
  20. peltsi

    peltsi Gearhead

    Eli sä et ymmärrä mitään lämmön talteen oton hyötysuhteesta ja muutenki pihalla ko lumiukko?
    Passiivinen eli lämmön talteenotin ei tarvitse ulkopuolista energiaa. Capish?
    Et taida olla ihan penaalin terävin kynä vaikka sitä yrität esittää :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!