Haljennut kojetaulu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Pastori, 16.9.2018.

  1. Pastori

    Pastori 1st gear

    Capricessa vm 1980 kojelaudan päällinen halki muutamasta kohdasta. Kukahan korjaisi halkeamat? Ideana saada alkuperäiseen kuntoon. Toinen vaihtoehto olisi uusi ehjä, värinä viininpunainen, mistä voisi kysellä? En halua peittää millään karvamatolla tai muovilla.
     
  2. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Saman kysymyksen kanssa olen itse paininut. Uusia ehjiä en ole löytänyt enkä usko niitä vielä olevan olemassakaan. Varmasti kojelaudan päällysosien tuotanto alkaa sitten joskus jos/kun näiden harrastaminen riittävästi yleistyy ja varaosa-autot käy jenkkilässäkin vähiin. Sama koskee myös peltiosia, joita uutena on hyvin rajallisesti tarjolla.

    Lähinnä olen itse asennoitunut käytetyn, ehjän ja vaikka väärän värisen ostamiseen ja sen maalaamiseen. Oon samaa mieltä että mieluummin vaikka haljennut alkuperäinen kuin joku kortonki päällä.

    Alkuperäisen korjaamiseen on täällä joskus jaettu vinkkejä ja youtubesta löytyy aiheesta videoita. Vaikutti omaan silmään sellaiselta hommalta jonka lopputulokseen tuskin tulisin olemaan tyytyväinen (=ekakertalaisuus), mutta ehkä kokeilen joskus kun ylimääräinenkin haljennut kojis löytyy...
     
  3. Kalu

    Kalu Double Gearhead

  4. firesweep

    firesweep Gearhead

    Oman GTO koelaudan päällisen korjautin Ruotsissa RD-Autolinessa. Työn jälki oli todella laadukas.
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Caminoon tein aikanaan niin että kuidutin koko kojelaudan irtaallaan ja sitten maalasin rostexilla ohentamattomana ja pitkäkarvaisella telalla niin tuli tekstuuria. Ei näyttelytasoinen mutta selvästi siistimpi kuin halkeillut päälinen.

    Capricessa itselläkin sama vika ja meinasin jossain välissä kokeilla että veistelen halkeamien ympäriltä sitä vinyyliä sen verran pois että eivät törrötä, sitten uitan hartsia ja lopuksi mällään epoksin pintaan ja kun se jähmettyy niin taputtelen keinonahalla tms. Tekstuurin pintaan ja maalaan koko päälisen. Jos joku on jo kokeillut moista niin kertokoon että onnistuiko? :D
     
  6. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Jep, nuita kortonkeja kyllä löytyy...
     
  7. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    www.autoline.se imaisee uuden päällisen
     
  8. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Onko tietoa, mitä luokkaa Börje laskuttaa moisesta työstä?
     
  9. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Tonnilla (eurooppalaisella) selviää.
     
  10. Poke

    Poke Gearhead

    Joku noitakin valmistaa, koska kysyntää. Aiemmin olen bookmarkannut yhden toimittajan. Suolaisen hintaista, mutta jos noita joku valmistaisi Suomessa niin hinta olisi kiljoona +alv. Kannattanee korjauttaa asiantuntijalla. Riippuen senkin hinnoittelusta.
     
  11. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Viimeisen lähdön Caminoonkin
    noita irtopäällisiä on kanssa saatavilla. Mutta epäilyttää homman toimivuus käytännössä. Ei saisi olla monen millin heittoa päällyksen ja alla olevan alkuperäisen kojelaudan välillä. Mutta vähän epäilyttää, minkälaiset valmistustoleranssit noissa alun perin oli, ja liekö muovi kitistynyt ajan mittaan. Vaikka tarvikepäällys olisikin alkuperäisten mittojen mukainen, niin kuinka siististi mahtaa käytännössä sopia yhteen, liekö kellään kokemusta?
     
  12. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tuli tuossa yks yö/ilta mieleen että kuinkahan siistin päälisen sais tehtyä jostain keinonahasta/alcantarasta johon ompelis pienen siistin terenauhan reunaan ja ihan vaan liimais sen kojelaudan päälle? o_O

    Vähän niinkun nukkaus mutta irtopäälisenä joka liimataan? Koska yleensähän halkeamat on siinä päälipuolella ni sillä terenauhalla sais varmaan "saumankin" kohtalaisen siistiksi? o_O
     
    rane58 tykkää tästä.
  13. hzemax

    hzemax Double Gearhead

  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Katoin käyttäjän hzemax linkin ja sieltä sitten omaan dodgeen päällisen. International heavyweight toimitus 465,82 euroa. Saattaa jäähä tilaamati monelta ku siihen päälle tulee vielä se 125 euron muovikelmu päälle hintaa. Tietysti ku itellä ei ole sitä kojetaulun päällistäkään mihin päälle sen liimais ni......
     
  15. Poke

    Poke Gearhead

    Katsoin, että 65 furyyni maksaisi brand new dash pad 495$. Colors are available for $535. Ja sitten kulut päälle.
    Ja ei edes olisi kalleinta mitä löytyy. Vielä ihanampi hinnaltaan olisi 72-73 furyn dash pad 850$. Entinen pitäisi lähettää tilalle niin säästäisi 200$.

    Kyllä nämä hinnat hieman antaa osviittaa siihen mitä asiantunteva osaaja voi laskuttaa hienosta käsityöstään. Eikö? Ja ommelsaumat kun ovat siistit taitoskohdissa, jos niitä tarvitsee, eivät haittaakaan mitään, vaan päinvastoin antavat käsityön arvokkaan ilmeen. Osaamaton ompelija taas voi pilata koko homman. Onneksi on ammattilaisia ja myös jopa taitavampia harrastajia.

    http://www.mrmoparts.net/dash-caps-3/
     
    300G tykkää tästä.
  16. Pastori

    Pastori 1st gear

    Mulle tulis hintaa n 260taalaa. Mitä lie tullit ja verot lisäksi. Ensi viikolla vien yhdelle pajalle tutkittavaksi voiko korjata, selviää voiko kojelaudan muovia muokata tms. Ilmoittelen miten käy.
     
  17. Pastori

    Pastori 1st gear

    Onnistuisi kuulemma tehdä, kestävyydelle ei voi antaa takuuta ja hinnaksi olisi tullut 1500€ joten jää tekemättä. Pitänee jossain vaiheessa tilata jenkeissä se "kortonki", sittenhän näkisi kuinka se sulautuu kojetauluun.
     
    Poke tykkää tästä.
  18. Poke

    Poke Gearhead

    Ihanan kallista. Omaani olisi siis tehdasuusi, EI NOS, vaan jälkituotettu, 535$+kulut. Hävettävän halpis.:odoops:
     
  19. xarper

    xarper Gearhead

    Kaverille tilasin ebaystä tommosen kovan dashboard coverin caminoon ja istuu kun nyrkki silmään, ei mitään ongelmia.
     
  20. kingsway

    kingsway Gearhead

    Yhden vm 61 Katillakin kojelaudan olen päällystellyt mustalla keinonahalla sprayliimaa ja kuumaliimaa käyttäen. Kyseinen keinonahka oli aika venyvää ja muotoutui kohtalaisesti.
    Melkoinen homma, kun kojelaudassa oli varsinkin mittariston ympäristössä aika monta mutkaa. Mutta niin vaan onnistu ja tuli ihan siisti. En tosin ole autoa vuosiin nähnyt, että miltä näyttää nykyään.
    Niin että kai sen joku verhoilija tekisi.
     
    Poke tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!