Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. belair66

    belair66 Gearhead

    Vihdoin on talli meikäläiselläkin, kokonaisala 50m2, tällä hetkellä tallissa on pari väliseinää jotka on tarkoitus kaataa pois. Tässä kuutioinut että laittaako ilmalämpöpumppu vai sellainen dieselkäyttöinen infrapunalämmitin, vai onko ihan sama sille kumpi? Näyttää 40w/1 litraa tunnissa käydessä ottavan tuollainen pienempi lämmitin. Tokihan se ei koko ajan ole päällä, peruslämpö voisi olla 10 astetta vaikka. Nosto-ovi ja käyntiovet pitää myös vaihtaa jossain vaiheessa. Mutta kumpi?
     
  2. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Pumppu ilmanmuuta jatkuvaan lämmitykseen. Ei tarvi läträtä löpön kanssa ja tuollaisesta sisäänlämpiävästä kamiinasta tulee kosteutta talliin.
     
    fudge85 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Samaa mieltä edellisen kanssa mikäli ei ole mahdollisuutta toteuttaa lattialämpöä? :)
     
  4. belair66

    belair66 Gearhead

    Ei ole lattialämmitys mahdollista kun talli tuli talokaupan mukana :) siitä tulikin mieleeni että millä maalilla kannattaisi tuollainen betonilattia maalata? Jaa ääniä ilmalämpöpumpulle? Hurrikaanissa näyttää olevan löpölämmitintä kohtuu hintaan tarjolla, 1295e...
     
  5. belair66

    belair66 Gearhead

    Niin tuleeko kosteutta tuollaisesta? Velipoika osti talliin Airrexin ja en ole huomannut että tulisi. Tällä hetkellä mulla on pikku Master, ja siitä kyllä tulee, kun se pöhisee. Prätkän lohkon kyljet hikoilee heti kun laittaa päälle.
     
  6. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Ilmalämpöpumppu, 50m2 lämpenee näppärästi sillä.
    A) Ei mene yhtään lattiatilaa
    B) Ei tarvitse läikytellä löpöä lahkeille, eikä sekään ole ilmaista
    C) Tuollaiset puhaltaa aina palokaasut sisätilaan, ei pitäisi kärytä joo mutta siltikään en itse halua vapaaehtoisesti enää hengittää pakokaasuja jatkuvasti.
     
    fudge85 tykkää tästä.
  7. signet

    signet Gearhead

     
  8. belair66

    belair66 Gearhead

    Jaaha, mielenkiintoista että ilmalämpöpumppu saa kannatusta. Juu kyllähän palamisprosessissa sitä kosteuttakin aina tulee. Velipojan talli on kyllä sen verran horo että ilma siellä vaihtuu.
     
  9. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Laadukkaan ilmalämpöpumpun kun laitat niin aika vaivatonta on lämmittely. Napista päälle syksyllä ja sitten lähinnä makselee sähkölaskun. Suodattimet putsaa sillon kun muistaa. Verrattuna polttoöljykanisterien kanssa lutraamiseen.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  10. belair66

    belair66 Gearhead

    No kerpele, kyllähän siinä ilmalämpöpumpussa on puolensa.. Joku Panasonic tai muu merkkipumppu olisi varmaan hyvä. Paikallinen myy Green merkkistä, kellään mitään kokemusta?
     
  11. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Oma kokemukseni on Toshiboista ja Daikineista, osta ja unohda tyylisiä ratkaisuja ollut, ei oo ollut murheita sulatuksista tai laakerivammoista.
     
    belair66 tykkää tästä.
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Aina muodostuu vettä kun jotakin hiilivetyä poltetaan.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  13. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead


    Merkki on Gree ilman ännää. Kuulemma maailman suurin lämpöpumppujen valmistaja. Kiinalaisia. Juuri haastattelin yhtä pumppuasentajaa joka myy mm. Greetä, eikä kuulemma ole ongelmia esiintynyt enempää kuin "paremmissa" merkeissä. Mitsubishiin kuitenkin päädyttiin. Ei hinnassakaan asennettuna kovin suurta eroa ollut.
     
    belair66 tykkää tästä.
  14. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Mitsu ollut tallissa kohta 10 vuotta ilman ongelmia, olen ollut tyytyväinen.
     
  15. K_Sa

    K_Sa Gearhead

  16. GBS

    GBS 3rd gear

    Mulla on tallis Hitachi Summit 35 ja talos pansu z sarjalainen. Koen Pansun paremmaksi. Toki Hitatsis on portaaton leave home toiminto 10-16 astetta. Pyyntinä oo pitänyt 14ast. Mutta todellisuudes lämpö on pysyny n. 11-13. Huono puoli hitatsis on se ettei ole ulkoyksikössä mitään lämpövastusta purkin pohjalla ja jäätää talvella kun se ei pysty kennollaan sulattamaan kun tallis niin viileä. Pansussa on mielestäni parempi ilmantuotto.
    Mut ilppi ehdottomasti talliin ja kannattaako nyt väkisin säästää täs kohtaa se kaks sataa?
     
  17. belair66

    belair66 Gearhead

    Hmm, kyllä tässä alkaa itsekin taipua ilpin puolelle. Täytyy käydä kysymässä tarjous mitä maksaisi asennettuna.
     
  18. Lattialämmitys. Halpa investointina ja on se vaan perkeleen mukava kun on "kakku" lämmin talvella. Ei jäädy ja ei ole kondenssivesiä.... eikä tarvi koskaan koskea säätimiin. On aina kesät talvet päällä ja itse alkaa lämmittelemään sitten kun on tarve.

    Taloon voisi laittaa ilmalämpöpumpun, mutta tuskin enää minun 20 000kw talo ja talli (n. 190neliötä yhteensä) vuosikuluista paljoa saa lohkaistua pois. Patterit päällä vain n. 4kk talvella ja ei hirsitalo ole edes kesällä jäähdytyksen tarpeessa.
     
    Make500 tykkää tästä.
  19. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Lattialämmitys voi olla vähän työläs asentaa jälkikäteen lattiaan. Itsellänikin sellainen tallissa on ja olen kyllä Auliksen kanssa samaa mieltä sen ominaisuuksista, on mukava ja huoleton.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  20. urho3

    urho3 Gearhead

    Ilppi on hyvä kesällä jäähdyttämään,itsellä ehoton.
     
    Make500 ja A.Naali tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!