Auto-Berner Tampereella muinoin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja CH24T0C, 31.10.2018.

  1. CH24T0C

    CH24T0C 1st gear

    Auto-Berner toi aikoinaan maahan Plymoutheja ja Chryslereitä. Päämyymälä oli Helsingissä Etelä-Esplanadilla, mutta kakkosmyymälä oli Tampereella.

    Löytyisikö Tampereen myymälästä vanhoja valokuvia? Missä osoitteessa se sijaitsi? - Olin pikkuskidi, kun siellä käytiin, ja muistan hämärästi, että linja-autoaseman jälkeen käännyttiin etelään suunnilleen siinä, missä nyt on Hatanpään valtatien alkupää, ja siitä mentiin radan vartta etelään ehkä muutama kilometri. En muista tarkasti, enkä tiedä onko ao. liiketilaa enää olemassakaan.
     
  2. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    En tiedä kyseistä puotia mutta sarankulma vois olla paikka mitä kuvailit.
     
  3. timant

    timant 2nd gear

  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Hatanpäänvaltatien ja tampereenvaltatien risteyksen autokulma ratinassa oli ainakin datsun dodge liike ja crysler jeep kauppa oli sammonkadun teboilin vieressä
     
  5. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo D-kulma.
     
  6. johntravolta

    johntravolta Gearhead

    Simca oli kuvattu Tampereella. Mm rakenteilla oleva Kalevan kirkko näkyi filmillä.

    D kulmassa tosiaan myytiin Dodgeja. Ehkä Hatanpäällä oli Akp autotalon tienoilla Plymouth liike. Sarankulmassa ei vielä silloin ollut kuin lentokenttä.
     
  7. MudMax

    MudMax Gearhead

    NY4dHT tykkää tästä.
  8. spinout

    spinout Gearhead

    Bernerin asiakaslehdestä Autojen Maailma 1/1968 mulkaisin osoitteita Chrysler-Simca huoltoverkostosta ja Tampereella se oli Berner Oy (Auto-Berner), Rautatienkatu 15.
     
  9. NY4dHT

    NY4dHT 3rd gear

    Plymoutheja ja Chryslereitä myyvä liike ei ollut Rautatiekadulla. Kyllä se oli Hatanpään valtatiellä, tietä etelään mennessä vasemmalla puolella. Ehkä kilometrin verran etelään Dodge-myymälästä, joka oli eri firmaa. Olisiko ollut Autokeskus jo silloin, vuonna 1970.

    Auto-Berner luopui Moparien maahantuonnista vuoden 1975 lopussa tai 1976 alussa. Möivät uudet autot pois varastoistaan halvalla. Niitä oli sitten myynnissä pohjoisemmassa Suomessa eri autoliikkeissä.

    Mutta se osoite: mikä se oli? Ei tällä palstalla olisi sattumalta ketään, joka olisi ollut Tampereen Auto-Bernerillä töissä? Tai tuntisi jonkun, joka oli. Kauan sitten...
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Datsuneita myytiin 80 luvun lopulla myös siinä hatanpään vt nokian kaapelitehtaan tienoilla oiskohan metson konttori nykysin.

    Rautatienkadulla oli hämeenkadun pohjoispuolella rautatieläistentalon katolla crysler simca mainos. Liike oli vissiin siinä parkkihallin kohdalla jossa sittemmin konela ja nykyään ravintola
     
  11. NY4dHT

    NY4dHT 3rd gear

    Alkuperäinen kysymys taisi koskea Auto-Berneria, joka lopetti Chryslereiden myynnin vuonna 1975 tai ’76. Eli kysymys koski 1970-luvun alkua.
     
  12. NY4dHT

    NY4dHT 3rd gear

  13. MudMax

    MudMax Gearhead

    Olisikohan ratkaisu niin yksinkertainen, että kun Aro osti Berneriltä autoliiketoiminnot, niin nykyinen Autokeskus olisi samalla paikalla?

    Vaunut.org-sivustolla Lokomon tehtaan mainoskuvassa lähellä oikeaa yläkulmaa oleva laatikkomainen rakennus näyttää samantyyliseltä kuin Autori/Union suomenmuseoiden kuvissa ja miun mielestä Autokeskus on nyt siinä paikkeilla.
    http://kuvat.vaunut.org/6f532179426604f7aa656ee210bcebc5.jpg
     
  14. tapsah

    tapsah 2nd gear

    noita areenan pät
    kiä on kuvattu ainakin Ilvestiellä Kalevassa, siellä oli aikoinaan leimakonttori ja Tekulla sairaalaa vastapääten. Äidinkielenlehtorit jotka pahoittavat mielensä mahdollisista kirjotus virheistä voivat tehdä tästäkin ilmoituksen ylläpitoon eli käyttää ns. vasikkanappulaa taas. uskomattoman lapsellista porukkaa...ei uskois että ollaan aikuisia..vai ollaanko, äitin kellarista huudellaan tsättiin..no tietokoneharrastajat on sitä mitä ne on..
     
    Norri tykkää tästä.
  15. NY4dHT

    NY4dHT 3rd gear

    Yksinkertaisin selitys on yleensä oikea.

    Tämä Pentti Forsmanin ottama kuva Hatanpään Autorista ja Union-huoltoasemasta 1960-luvulla muistuttaa kovasti sitä mielikuvaa, joka minulla on paikasta.

    Muistikuva on sattumalta vuodelta 1970. Valkoinen ”moderni” näyttelytila vanhan tiilirakennuksen kyljessä. Kuljin isäukon kyydissä kun hän käytti uutta autoaan Auto-Bernerin takuuhuollossa tuolla muutaman kerran.
     
  16. MudMax

    MudMax Gearhead

    Oheisessa linkissä kuva 5 sivulla 7 on ilmakuva Hatanpäästä v:lta 1974. Nykyinen Autokeskuksen pienempi rakennus näyttäisi olevan paikallaan:
    https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/...iite.aspx?id=126715&ttyyppi=pdf&kansio_id=837
    Tuo rakennus on muuten muuttunut ulkonäöltään paljon v. 2009 ja 2011 välillä, kun Google mapsissa eri suuntien katunäkymä on eri vuosilta. Harmi kun katunäkymä v:lta 70 puuttuu :D
     
    Norri ja NY4dHT tykkäävät tästä.
  17. CH24T0C

    CH24T0C 1st gear

  18. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Eikös tuo ole se ent hankkijan fiat kauppa lähes vastapäätä gm akp liikettä?
     
  19. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Autorin huoltamoita oli poliisiaseman viereinen myöhemmin kesoil ja myös tullinaukealla.
     
  20. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    No isältäni kysyin missä oli crysler simca liike ennen autokulmaa. Sanoi heti että hatanpäällä hankkijan tiloissa oli berner. Itse muistan sen vasta fiat kauppana kun 79 isä vaihto volsun pois.
     
    NY4dHT tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!