Venttiili-istukkajyrsin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Gary Grand, 24.10.2018.

  1. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Kyselin tarjouksia venttiilin istukoiden koneistuksesta muutamalle kannelle ja hinnan saamisen jälkeen alkoi herätä kiinnostus omien istukkajyrsimien hankinnasta..:mad:

    Kannet on tietysti lyijyttömälle, niin vaatii kovat jyrsimet istukoille. Pikaterässarjoja saisi ihan pilkkahintaan.

    Noitahan sais Intiasta varsin edullisesti, mutta oma luotto kaukoidän kauppiaisiin on mennyt muutaman epäonnistuneen kauppa-aktin seurauksena. Jos ei ebay-myyjältä saa tavaraa toimitettuna alle 30pv ostettua, niin vaikea on riitauttaa kauppaa...
    Intiaanien toimittamien terien/sarjojen laatuun en ota kantaa. Jos sellaisen saisi järkevällä toimitusajalla käsiin niin ostaisin ihan testimielessä kun hintaa niillä kuitenkin on vaan reilut kansiparin venttiili-istukkatöiden verran..:D

    Ebaysta löytyi ihan järjelliseen hintaan BGS:n sarjaa:
    https://www.bgstechnic.com/en/catalog/category/list/id/415864/browseMode/dataset/pId/458924/page/24

    Neway ei alle tonnin sarjoja näytä tarjoavan riittävän kokoisina. Yksittäiset jyrsinterät maksaa pari sataa kipale.

    Mirat on samoin aika karuissa hinnoissa..

    Onko noista BGS:n jyrsimistä kokemuksia? Pienempää settiä saa mm. Biltemasta:
    https://www.biltema.fi/autoilu---mp...-puristimet/venttiilijyrsintasarja-2000030994
    Loppuu vaan koot kesken teristä. Eikä hintakaan oikeen linjassa ole, kun Saksasta saa aiemmin mainittua täyskokoista sarjaa 550€ hintaan.
    BGS:lle on edustaja Suomessakin, Lognet Team Oy. Hintaa en ole sieltä sarjalle saanut, mutta oletus on 800-900€.. Pitäähän jälleenmyyjänkin elää..

    Saksalainen BGS Technic KG ei tietenkään myy vähittäismyyntinä ollenkaan, vaan antoi tuon em. edustajan tiedot.
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Noissa on huono puoli että nuo tuurnat on paisuvia,ohjurit pitäis olla aika suorat. Mulla on setti jossa on paljon eri halkaisijoille tuurnia,se tuntuu kohtuu hyvältä.
     
  3. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Siinon 60 + 30 vrk valitusaikaa, 59 päivän kohalla kun rustaa valituksen niin helposti on raha takas.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  4. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Kyllä se kannattaisi investoida siihen Miraan, on ainakin tunnettu merkki ja siihen saa semmoisia teriä, että ne tekee kaikki kolme kulmaa kerralla. Venttiilinhiomakone kannattaisi myös hankkia, ne ei liene niin kalliita, saisi venoihin tehtyä sen 30asteen viisteen ja pakoventtiiliin back cutin.

    Mistä sä olet hintoja kysellyt, jos noin suolaselta tuntuu, koneistamo, missä mun kansi on ottaa 150€ 5-kulmaseeteistä, uusista k-liner ohjureista ja venttiilien koneistamisesta. Ja venttiilikokoa vielä kasvatetaan imupuolella 2mm ja pakopuolella 3mm. Kahdella kannella hintaa olisi siis 300€, eli ei kovin paha.

    Mulla tulee maksamaan toki kannet paljon enemmän, koska palotilat muokataan ja kanavat portataan, mukaan tulee myös nokan asennus ja venttiilien välysten säätö, kanavista tulee samanlaiset, mitä kyseinen firma tekee kilpa-autoihin, myös imusarja on siellä, jotta sen voi matchatä ja hioa valupurskeet pois.

    Jos haluat, voin yksityisviestillä antaa pajan nimen.
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Jos noin kova luotto on pajaan ja se tekee noi ihan ohvi-hintoina ni miksei voi mainostaa julkisesti? Tuskin ottavat positiivisesta julkisuudesta nokkiinsa? o_O
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Noi backcutit tekee akkukoneella ja rälläkälläkin mainiosti.
     
  7. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Juu ja ainakin omiin Manleyn venoihin sai back cutin tosi nätisti sorvissa hyvällä terällä
     
    xarper tykkää tästä.
  8. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Luulen, että töitä riittää nytkin enemmän kun tarpeeksi. Paja on lvr racing engines, ainakin kuvia on kansista ja nokista jotka näyttää ihan hyviltä, tässä kohtahan saadaan tuo mun kansi pällisteltäväksi.

    https://www.facebook.com/jari.untinen.5/photos
     
  9. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Tuolla on aika hyviä fotoja, esim. tämmöinen Volvon kansi, jossa on "hieman" venttiilikokoa suurennettu:
    [​IMG]
     
  10. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Nätin näkösiä kalikoita on tuolla pajalla ollu..:cool:

    Istukkajyrsin-setti tuli tilattua Intiasta, kun löytyikin toimittaja joka tarjosi nopeaa rahtia.
    Tänään pitäis DHL:n pyörähtää pihassa jyrsijäpaketin kanssa..:D Mielenkiinnolla odotan mitä laatikosta paljastuu, mutta eiköhän niillä jotain saa tehtyäkin. Ainakin kauniita(ja paljon) värejä intiaanit on vehkeissään käyttäneet:eek:
     
  11. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Oisit soittanu santanderille ja ostanu sen miran, se olisi ehkä pitkässä juoksussa ollut parempi. Saako siihen sinun laitteeseen varaosia, teriä ja sen semmosia.

    Toisaalta, mikä minä olen arvostelemaan, sanotaan mullekkin aina että laita ruisku, johon vastaan aina, että laitan weberit. :)

    JOten toivomme, että saat ihan laatutuotteen, ei siinä sen puoleen mitään, kyllähän intia on ydinpomminkin tehnyt.
     
  12. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Hinta ja laatu taitaa kulkea käsi kädessä ja tää ei ollut kallis..:D minkähän hintainen niiden ydinpommi oli?!?:confused:
    Mutta varaosia saa Intiasta ihan niin paljon kuin jaksaa tilata, eikä maksa paljon.:D
     
  13. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Viititkö laittaa vaikka linkin, jossa on tuo sinun venttiilinistukoiden jyrsinkoneesi, niin voin kattoa itekkin, jos sitä tilais tommosen ja venttiilihiomakoneen ja rupeais tekemään kansia jokkikseen. ei vaiskaan, vaan aivan mielenkiinnosta kattelisin vähän sitä.
     
  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead



    Ensin kauhea moralisointi että ota lainaa ja osta mira ja nyt ite sit haaskalintuna tilaamassa samaa "kiinankuraa" mihin ei saa teriä eikä varaosia! :poff:

    Pikkusen jäitä hattuun nyt oikeesti :rotfl:
     
    kompassi, Rotten, evilpastori ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    En minä kyllä omasta mielestäni niin hirveästi moralisoinut, sanoin vaan että osta mira, ne kun on laatulaitteita.

    Ihan kiinnostuksen vuoksi haluaisin nähdä mimmoinen vehje on!

    En tiedä niistä jäistä siellä hatussa, miksi mun pitäis jäitä hattuun laittaa?
     
  16. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Noilla ammattivehkeillä on tullu aikoinaan muutama kansi tehtyä ja onhan ne hyviä.
    Tuo setti pitäis tulla tänään mulle:
    https://www.ebay.com/itm/253301571838

    Ei ole siis mikään "kone" vaan jyrsinsarja. Käsityö kunniaan..:poff:
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Jäitä hattuun lähinnä siks että ihan joka ketjuun ei oo pakko jauhaa neljänsivun romaania varsinkin jos tahtoo vielä lipsua vähänväliä ohi aiheen, ei se sun harteilla pelkästään oo nostaa odn viestimääriä pilviin vaikka toisessa ketjussa sitä ihmettelitkin ettei tänne tuu viestejä ;)
     
  18. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Muissa ketjuissa kuin omassa projektissani, yritän kyllä pysyä asiassa, enkä koe kirjoittaneeni liian pitkiä vastauksia muihin ketjuihin. Noh, vanin äänentoiston parantamisketjussa oli aika pitkä vastaus, mutta se oli täyttä asiaa ja seikkaperäisesti kerrottu.

    Jos se lohduttaa yhtään, niin koitan tästä lähtien pysyä paremmin asiassa, mutta jos jossakin ketjussa jotain kysytään ja tiedän vastauksen, niin pyrin kyllä kertomaan välillä pitkälläkin tekstillä mahdollisimman tarkasti sen vastauksen, esimerkkinä vaikkapa se vanin äänentoiston parantaminen.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  19. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Noita sarjojahan saa halvimmillaan 70€:lla (huonon näköisiä verrattuna tuohon 250€ sarjaan) ja tuo mikä sulla on ei tosiaankaan maksa niin paljoa kuin jos työn teettäisi koneistamossa. 250€ on kuitenkin aika pieni hinta siitä että saa kolmekulmaseetit itse tehtyä.

    Voisi sanoa näin pikaisesti, että on ollut hyvä ostos. ;)
     
    xarper tykkää tästä.
  20. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Nyt on kahden kannen istukat käyty läpi ja kehtaan sanoa ettei rahat ainakaan hukkaan menneet.
    Terät on edelleen hyvässä iskussa, eli ei ne ihan paskarautaa nuo juotetut kovametallipalatkaan ole. Pystyivät myös karkaistuun pakoseetiin ihan asiallisesti. Imuventtiilin pehmeän istukan kanssa sai olla suorastaan varovainen, kun olisi haukannut muuten ihan kunnon lastua.
    T-varsia sarjassa on kaksi, niin ei tarvii koko ajan olla vaihtamassa terää vääntiöön. Keskitystappeja on vain yksi joka kokoa, niin sitä saa ruuvata aina väännintä vaihtaessa edestakaisin. jos olis pieni sorvi, niin tekisin toisen(t) ohjurin.

    Oikeastaan ainoa puute mikä sarjassa tuli vastaan, oli 1.94" imuventtiilin kohdalla: Suurin 70 asteinen terä on halkaisijaltaan ihan rajoilla.
    2.02" tuskin enää onnistuu sillä kalvaa, mutta 30, 45 ja 90-asteiset on sitten 2,18" ja riittävät vallan mainiosti näihin mun koneisiin.

    Terät on parillisella teräpalajaolla, mistä en niin hirveästi tykännyt ajatuksena ja saattoi se aiheuttaa vähän ylimääräistä työtäkin, mutta kun käytti niitä ajatuksen kanssa, niin jälki oli oikein hyvää. Parillisella jaolla saa paljon herkemmin terät haukkomaan jyrsittävään istukkaan ja jälkeä joutuu sitten hieromaan sileäksi terällä ja läpätessäkin paljon enemmän.
     
    Camino'79 ja xarper tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!