Hiirituhoja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sämpy, 25.11.2018.

  1. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kukaan muu huomannut, että tänä syksynä olisi ollut normaalia enemmän jyrsijöitä liikkeellä?

    Yhdestä autosta syöty ovitiivisteet ja 50km päässä toisesta autosta kyynärnojan pehmusteet. Molemmat autot seisoo ulkona rakennusten edessä valoisassa paikassa, ei missään hämärässä viljaladossa.

    Ilmeisesti ovat lisääntyneer suotuisasti viime kesänä.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Myyrän monttuja ainakin paikotellen ollut vidusdi.
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Muuta en tiedä, mutta ainakin tuolla yöllisellä tiellä on ollut vilskettä...jos jonkin näköistä ja kokoista siimahäntää on vilistänyt normaalia enempi.

    Kaikkia ei ole kerinnyt listimään vaikka parhaansa kyllä yrittänyt... :rotfl:
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    On ollut enemmän runsaissa määrin
     
  5. MJF

    MJF Double Gearhead

    Olisko kissat tuoneet 3 hiirtä portaalle tämän syksyn aikana, ei erityisen paljon
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Laiska kissa vaan ja kuka sitä eväänsä toisille kantaa :rotfl:
     
  7. Alvari

    Alvari Gearhead

    Meiltä hiiret söi emännän sysleristä äänieristeet kone huoneesta iskaritornin päältä...auto on kuitenkin joka päivä ollu ajossa? ja kyllähän noita hiirulaisia on tänä vuonna ollut paljon enemmän liikenteessä.
    Tein hiirille sankosta ja glykolista ansan niin rupesivat vähenemään jotain parikymmentä on mennyt ansaan. Nyt ovat kyllä jo onneksi loppuneet.
     
  8. rodhot

    rodhot Gearhead

    Moni tavis kuluttaja on huomannut ettei myrkkyjä enää myydä kouluttamattomille .
     
  9. TwinBarrel

    TwinBarrel 2nd gear

    Kissat on todistetusti hyviä hiirien torjunta laitteita.
     
    Rotten tykkää tästä.
  10. peto

    peto Gearhead

    Rotan myrkky ei myydä yksityiselle. Hiiren myrkky saa edelleen mm. k-raudasta.
     
  11. rodhot

    rodhot Gearhead

    Valmistetta myydään kuluttajille ,siinä olet oikeassa . Mutta vain valmiiksi pakattuihin syöttölaatikoihin(sisätiloissa). Omassa käytössä on nämä isommat pakkaukset (3kg)
     
  12. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kylläpä sattuikin. Varttitunti viestin kirjottamisen jälkeen emäntä ihmetteli kun on kuulemma päästäisiä näkynyt niin paljon :poff:
     
  13. 0rs0n

    0rs0n Gearhead


    On noita 7. Mut ei hiiriä yhtään vähemmän :rolleyes:
     
  14. multsi

    multsi 2nd gear

    Muutama vuosi sitten jyrsijät söivät penkkejä tallissa olevasta corollasta, ja kyllähän se vitutti todeta, että museokelpoinen sisusta meni siinä sitten.

    Tämän jälkeen olen virittänyt auton alle ja ympärille loukkuja ja menevät noihin ennen penkkeihin kiinni iskemistään.

    Sitä olen miettinyt, että mitä reittiä nuo autoon oikein hakeutuvat. En keksi oikein muuta kuin takapäässä olevat ilman poistoventtiilit tai sitten lämmityslaitteen kanavista. Kori itsessäänhän on kyllä sen verran tiivis, että sieltä on vaikea reittiä keksiä. (ei tarvitse irvailua toyotan ruosterei'istä)

    Metsähiirihän se on mikä tuota tekee. Metsämyyriä ei kiinnosta ja niitä kekoja kaivava maamyyrä on syvällä maan alla talvet syöden hyönteisvarastojansa, ja jyrsijähän se ei ole ylipäätään.
     
  15. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Noita metsähiiriähän on mullakin kun metsässä asun, ei toistaiseksi autoissa ole käyneet, mutta tuo hiirihän on hiton taitava kiipeilemään. Tuntuu että ei ole paikkaa mihin se ei keksi keinoa päästä:eek:

    Ihmettelin kun keittiön yläkaapista oli syöty suklaakonvehteja, paperit oli jätetty silppuna jäljelle. EI se nyt hitollakaan VOI kiivetä liukasta kaapin oven pintaa, kaakelipintaa peltipintaa???

    Kyllä muuten pystyy kun se on älykäs ja keksii keinot.

    Satuin kerran näkemään kun se kiipesi parin sentin välissä hellan ja kaapin välissä. Se veti itseään hellan peltipintaa pitkin tassuilla ja tuki selkänsä kaapin melamiinipintaan. Pikkuhiljaa hivuttamalla se pääsi hellan päälle, siitä tiskipöydälle ja kävi ryyppäämässä tiskialtaassa konjakkilasista viimeiset tipat pohjalta. Sitten se jatkoi leipägrillin päälle, siitä paahtimeen jonka päältä hyppäsi kahvinkeittimen päälle, siitä mikrohyllylle, johtoa pitkin mikron päälle josta se jo pääsikin oven raosta kaappiin:eek::eek:

    No hitto, jos kerran on noin taitava hiiri, niin annoin sen syödä loputkin konvehdit. Aattelin kaataa vielä lisää konjakkiakin siihen lasiin olihan sentään Joulunaikaa.
    Ja jumaliste ite en ollut sinä päivänä juonut sitä konjakkia!

    Tämä tarina on tasan tarkkaan tosi! Joten kyllä ne reitit keksii autoihinkin, menee tosi pienistä rei'istä.
     
    Dataviilaaja, sämpy, miguelo ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jotenkin se aika pystysuoraa hiipii, meillä oli duunissa riisimuropakkaus pöydällä, josta kurkisteli hiirulainen ;)
     
  17. fmila

    fmila Gearhead

    Töissähän noita vastaan tulee tämän tästä. Useamman kerran ovat pitäneet baaria pissapojan letkuun tehdyssä reiässä. Letkusta löytynyt vain hampaan jäljet. Välillä on papanoita pitkin lämppäreitä, kennon päällä, raitisilmasuodattimen päällä jne. Paras tempaus oli pari vuotta sitten. Ihmeteltiin radion huonoa kuuluvuutta. Mitattiin antenni kaapelin vastus, -poikki. Uutta kaapelia kehiin ja ekaks vanha pois paikoiltaan, Tulikin kahdessa osassa. Kyseessä kattoantenni. Kaapeli oli syöty poikki Katon rajasta, B-pilarin kohdalta. Selkeet hampaan jäljet pätkissä mitä oli jäljellä. Kyseinen "kanava" missä tuo piuha kulkee on tosi ahdas, mutta sinne oli vaan tehnyt mieli jyrsimään. Paras viimeiseksi: -kaveri vaihtoi raitisilmasuodatinta ja äkkäsi puhallinmoottorin päällä jotain roskia. Varovasti koteloa lisää auki, niin paljastui kätkö. Puhaltimen päällä n 40 tammen terhoa!!!

    Nää kaikki tapaukset on täällä kivikylässä käytössä olevia kulkineita, joka päiväisessä ajossa olleita. Mutta kerrostalonkin parkkiksella on "pakko" kasvattaa jotain pensaita yms roskaajaa...ja pieneläimiä siinä samalla.

    t. AM
     
  18. TwistOla

    TwistOla Gearhead

    Tämän syksyn tilannetta en tiedä, mutta viime talvena kävi jyrsijöitä ekaa kertaa Amazonissa (voi ei taas Volvo :mad:) talviseisonnan aikana. Paikkana on entinen heinälato, jossa viimeksi ollut heiniä yli 15 v. sitten. Samassa paikassa on Ama talvehtinut 12 talvea, eikä aikaisempia vierailuja. Nyt oli siis kattoverhoiluun tullut reikiä c-pilareihin ja taustapeilin viereen. Lisäksi lattiamattojen alla oli äänieristemurustelua (matot koholla ilmakierron parantamiseksi). Myös vinkeä aromi kabiinissa. Yllättävää kyllä ulostepapanoita ei ollut yhtään. Onneksi penkkejä ei oltu mutusteltu.

    Tälle talvelle varustauduin tuollaisella jyrsijänkarkoittimella, jonka ripustin turvavyönkannattimesta roikkumaan. Saa nähdä onko vaikutusta. Täytyy käydä välillä tarkkailemassa myös pariston toiminta.

    https://www.hongkong.fi/fi/piha-ja-...it/otokka-hiiren-ja-rotan-karkotin/p/2950607/
     
  19. minski

    minski Gearhead

    Kissat on hyviä hiirenpyytäjiä, koirat puolestaan näyttää olevan kovia rotanpyytäjiä:

     
  20. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Pari kolme hiirtä on jo nyt syksyllä juoksennellut välikatossa. En muista viime vuotta. Aina joskus niitä kuulee talvisin.
    Toivottavasti oma harrasteauto jää ehjäksi (kylmässä pihahallissa kylillä)
     

Kerro tästä muillekin!