Kokemuksia Poikoselta ostetuista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja linjari1, 3.11.2018.

  1. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kyllä myyjillä on myös vastuuta oltava;älä myy ylisanoilla tuotetta,jos hinta ja tuote on kiinnostava menee se kaupaksi ennenpitkää. Lisäksi et joudu arvosteltavaksi.. Jotenkin nuo osa yms sekoilut lisäävät vain hämmennystä. Miksei voi hoitaa hommia tunnollisesti?
    Ja kyllä onneksi kotimaasta löytyy kalustoa kaupan...
     
    1purehell tykkää tästä.
  2. darpen

    darpen Gearhead

    Täälläkin jo alkanut ostajan syyllistäminen.
    Falcont-ketjuhan on täynnä tota syyllistämistä ja puolustellaan myyjää, varsinkin sen ”kuolemantapauksen” johdosta.
    Kyllä pitäis osata myydä rehellisesti, eikä kusettaa joka paikassa.
    Ei oo ostajan vika, vaikka olis liian halpa auto, että on tullut uskoneeksi kaikkea paskaa myyjän puolelta.
    Kyllä lähtökohtana pitäis aina olla, että sovitusta pidetään kiinni.
    Ja nyt sit odotellaan näitä ”onko omaa rahaa kiinni”-kommentteja...
     
    Karpov, Norri, linjari1 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Juuri näin. Aika moni rohkaistuu ensimmäistä kertaa hankkimaan tuontiauton just myyjän ilmoituksen ja puheiden perusteella, jolloin myyjään täytyisi voida luottaa.

    Nää ”täytyy tietää hei nää jutut” -purkanjauhamiset ovat pääasiassa pelkkää leukojen louskutusta.

    Poikonen, a.k.a. nimimerkki Wisconsin voisi varmasti lopettaa päivätyöt mikäli hoitaisi toimeksiannot kunnolla ja luvatusti, pitäisi asiakkaisiinsa yhteyttä, eikä laittaisi päätään piiloon ongelmatapauksissa.
    Rehdin ja sujuvan asiakaspalvelun kautta bisneksellä on tapana luistaa ja asiakaskunnankin laajentua. Piirit kun ovat kommunikoinnin näkökulmasta pienet, mutta ostovoimaltaan suuret. Mitä parhain pelikenttä siis tarjota parasta mahdollista palvelua.
     
    Norri, Heikki, Jussi289 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. linjari1

    linjari1 1st gear

    Tässäkään autossa ei ole poikkeuksellisen paljon ongelmia. Pahainta on osapuutokset. Peruskori on jopa parempi kuin uskalsi toivoa, suurimmat vauriot pultattavissa osissa. Lukuunottamatta pikku keula-pusua, joka vaatii pikku vedon sivulle ja alas. Moottoriahan ei purkamatta pysty paljoa tutkimaan, lähinnä sylintereihin näkee kameralla ja siinä se. Koska vaihdelaatikko oli takakontissa, oli helppo kokeilla pyöriikö moottori. Ei pyörinyt kuin pitkällä varrella kampiakselin pultista. Todella nihkeesti.

    Nyt tuli jo kuvia, ilmeisesti jo aikaisemmin hankituista, puuttuvista osista. Ovat ilmeisesti lähdössä lentopostina alkavalla viikolla kohti Suomea. Miksiköhän näistäkään ei ole voinut laittaa yhtään mitään väliaikatietoa? Ei montaa minuuttia vie sähköpostiin muutaman rivin kirjoittaminen. Asia joka ihmetyttää on myöskin se, miksi autoon ostettuja uusia osia ei voi laittaa siihen autoon kyytiin johon ne on menossa? Todennäköisyys perille saapumisesta auton kanssa samaanaikaan on mielestäni silloin aika paljon suurempi.
    Tuosta olen samaa mieltä, että jos kommunikointi ja tiedotus toimisi yhtä rivakasti kuin ennen rahansiirtoa, ei tämänkaltaisia ongelmia tulisi.
    Myöskin pitää muistaa, että täällä Suomessa ollaan ostopäätöstä tehdessä täysin välittäjän/myyjän tietojen varassa. Silloin tulisi pystyä luottaa vuosikausia kauppaa tehneen ihmisen ammattitaitoon.
    Jakulepi on aivan oikeassa mitä tuossa alussa sanoo.
    Tarkkuutta hommaan ja homma alkaa toimimaan.
     
  5. pantera

    pantera Double Gearhead

    Oliko osat todistetusti ostettu / toimitettu ennen auton shippausta ?
     
  6. linjari1

    linjari1 1st gear

    Kun osalista tehtiin, niin seuraavana päivänä tuli Poikoselta ruutukaappaukset osatilauksista ja maksuista Cj ponypartsilta, osat oli myös muistaakseni merkitty lähetetyiksi. Ilmeisesti jotkin osat oli kuitenkin saapuneet sen jälkeen, kun auto oli jo matkalla Suomeen. Oltiin siinä uskossa, että kaikki osat ovat mustangin mukana. Vasta kun alettiin kyselemään osien perään sanottiin, että osa osista oli vielä Amerikassa heidän kotonaan. Lisäksi muut uudet osat, etuhiekkapeltiä lukuunottamatta, lastattu -50 Fordiin. Näitä uusia osia ostettiin kuitenkin noin 1000€ arvosta mukaan. Siinä oli kaikki mitä ilmoitettiin puuttuvaksi, sekä orkkiskeula lasikuitu puskurin tilalle. Jäähdytin ja pakoputkisto päätettiin ostaa Suomesta. Matkalla ovat vielä uudet etu- ja takaverhoilut, ikkunaveivit, ulko- ja sisäoven kahvat, etupuskuri ja kaikki pultit, mutterit yms, maski+ listat ja kiinnikkeet, konepellin etulista, kaikki emblemit yms. Nämä siis pakattu kokonaan eri autoon. Suomessa huomattiin sitten puuttuvat ikkunat, lämppärin moottori ja muut lähes huomaamattomat osat. Nämä nyt sitten tulossa vihdoinkin lentorahtina. Toivon mukaan.
     
  7. pantera

    pantera Double Gearhead

    Sellasta ajoin takaa tolla kysymyksellä että tuskin kukaan "kotijobbari" tilaa isoja kamoja varsinkaan suurikokoia viikkoja etukäteen nurkkiin odotteleen koska niiden varastointi kotioloissa on hankalaa eikä asiakas varmaan haluu maksaa varastovuokraa.
    Niipä noi osatilausten teko jätetään viime tippaan kun tiedetään missä kontissa ja milloin auto lähtee toiveena et kamat tulis "on time" ups truckista suoraan kontinkyytiin.. ja siinä on sit vaarana että romut tuleekin myöhässä ja aina jotain on bäkooderissa ja auto lähti ilman osia
     
  8. Niin se menee, että jos "takakonttiin" ostetaan kamaa, aina jotain puuttuu tai tuote ilmoitetaan ETA toimittajalta. Komiat on kotisivut ja komiat kataloogit monella tukkurilla, mutta aika Ruotsalaistyylisellä Ekonomipolitiikalla pitävät niukahkoja varastoja.

    Mutta jos panee taalat tiskiin ja ostaa kaiken suoraan tänne toimitettuna. Ja niin ei siinä nyt niin paljon eroa ole vaikka tulevat eri aikaan auton kanssa ja suoraan (jos kaikista osista maksaa verot).... Tahtoo olla nuo takakonttikamat itelle ja kavereille semmosta auton mukana tulevia "huolto-osia", sitten pärjää kyllä.
     
    PAZI tykkää tästä.
  9. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Kauanko yleensä olette Poikoselta joutuneet autojanne odottelemaan? Itsekin auton häneltä ostin ja tiedottelu loppui rahojen siirtämisen jälkeen täysin.
     
    VilleTre tykkää tästä.
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mikä auto kyseessä?
     
  11. peltsi

    peltsi Gearhead

    Ei ne poikosen dealit aina oo menny vituiks
    Mulle tuli auto sen hommaamana ja ylitti odotukset.
    Jos autoo joutuu muutaman kuukauden odottelemaan niin eikö se ole ihan normaalia? Pääasia et tulee.
    Jos on kiire niin ottaa lentorahtina.
     
  12. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    -58 Dodge Custom Royalia odotellaan. Ymmärrän kyllä jos joutuu odottelemaan muutamia kuukausia. Mutta, jos jotain luvataan/sovitaan, yleensä niistä pidetään kiinni. Jos tähän ei pysty, ei kannata luvata mitään. Eniten ihmetyttää täysi hiljaisuus kun auton perään on kyselty ja soiteltu. Nyt tilanne on se että, herra ei vastaa mihinkään yhteydenottoihin. Mulle on tullut jenkkilän puolelta muutakin tavaraa ja niissä kyllä on toimitusajat pitäneet. Poikosen myynti-ilmoituksissakin on luvattu toimitus yleensä kuukauden tai parin päähän. Kiireestähän tässä ketjussa ei ole kukaan ostaja mitään puhunutkaan.

    Jos , kun Aki aika usein palstalla käyt, ilmottele missä mennään asian kanssa. Meininki alkaa muistuttaa erästä toista toimijaa. Seuraava hankinta kuitenkin jo suunnitelmissa.
     
  13. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kyllä tiedotus vaikkakin ikävätkin uutiset pitäisi olla hanskassa. Se on tae seuraaville kaupoille,tuskin tässä kukaan autoa tilatessa ajattelee että se tippuu tänne jossakin luvatussa ajassa.
     
  14. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    :rotfl:
     
  15. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Off topickina. Tommi Makisen ex tehdas WRC Subaru, joka nykyaan majailee meidan kylalla, tuotiin lentorahtina, auton myyntihintaan verrattuna, tuskin tuntui missaan sen ukon lompakossa. :D
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  16. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Hyvä oppitunti. Kaikki on suhteellista, ja maailmassa suomi mukaanlukien on paljon asiakkaita keille raha ei ole este. Niin kallista autoa tai rahtia ei olekaan että se tuntuisi missään.
     
  17. fishbone

    fishbone Gearhead

    Johannes kun laitto mulle Pontiakin pari vuotta sitte niin se kyllä tuli sovitussa ajassa ja vastasi viesteihin ja puhelimeenkin.
     
    mikaa7146 tykkää tästä.
  18. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Kuinkas monella ”harrastajalla” sattuu olemaan pörssi siinä iskussa että, voi lennättämällä kalustoa tänne tuottaa?
     
  19. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Juuri näin itsekin asian ymmärrän mutta, jos alkaa tulla kaikenlaisia meriselityksiä auton omistajasta tai auton jostain osa puutteista yms.. purkan jauhamista, se on turhaa.

    Vähemmällä pääsisi myyjätkin kun ilmoittelisivat tosiaan ne huonotkin uutiset. Piilottelu ja radiohiljaisuus maksoi tälle myyjälle mahdollisen seuraavan autokaupan.
     
  20. speedy

    speedy Double Gearhead

    Fedex rahti laskettuna 5 metriselle ja 1500kg painoiselle
    21,596.40EUR
     
    VilleTre tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!