Chevy caprice -80 puhaltimen suurin nopeus ei toimi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Pastori, 9.12.2018.

  1. Pastori

    Pastori 1st gear

    Suurin puhallin nopeus ei toimi. Uusi rele on vaihdettu, mitattu n 7 V moottorille menevältä johdosta kun suurin nopeus päällä. Muilla nopeuksilla 12V. Rele naksahtaa kun kytkee suurimman nopeuden.
    Ideoita missä voisi olla vika?
     
  2. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Tuleeko releen punaiseen johtoon täysi jännite, kun iso nopeus on valittuna?
     
  3. Pastori

    Pastori 1st gear

    Muilla nopeuksilla jännite n 8v kun laittaa suurimman nopeuden niin jännite tippuu nollaan. Kytkin kaput? Laitoin akun lataukseen kun oli noin alhainen jännite.
     
  4. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Se punainen paksu johto ei mene katkaisijalle, vaan akun plussan suuntaan. Liitospaikka on muistaakseni starttimoottorilla ja sieltä startin suunnalta itse lähtisin vikaa etsimään.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jep, siellä suunnalla katkosta jossain. Vaan ei tainu mennä suoraan startille, vaan siellä oli pääplussalle junction block jossain välissä. Siellä myös fusible link sille syötölle muistaakseni, se kun on palanut/murjottu poikki, niin käy noin.
     
  6. Pastori

    Pastori 1st gear

    Kiitos vinkeistä, pitää tutkia johto läpi.
     
  7. Pastori

    Pastori 1st gear

    Vika löytyi. Releeltä lähtevän punaisen johdon seuraava liitin oli ottanut lämpöä ja osittain sulanut. Pienellä putsauksella saatu sähkö kulkemaan, tosin en viitti pitää suurinta nopeutta kauaa päällä koska saattaa kuumetta uudestaan liikaa. Pitäisi löytää uusi liitin niin voisi olla kontakti pinnat paremmassa kunnossa.
    Kiitos vinkeistä vielä kerran.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  8. Filth

    Filth 3rd gear

    Lie kannattaa katella ja putsata kaikki maadotukset liittyen puhaltimeen ja koriin jos liitin sulanut... aika monta autoo palanu tähän maailman aikaan mennessä huonon maadotuksen takia...
     

Kerro tästä muillekin!