Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Mac

    Mac Gearhead

    Siinä vaan se, että kun se katsotaankin silloin uudeksi, ei 76 tai 82 vuosimalliseksi.
    Tai en kyllä tiedä jos Teddyllä olisikin vähän paksumpikin lompsa perstaskussa.
     
  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Kysy verohallinnosta tämänhetkinen tilanne. Muutama vuosi sitten lähipiirissä korinvaihtoauto vaihtoi omistajaa kanta-auton osuus oli 51%. Auton myyjä oli auton rakentanut ja myös muutoskatsastanut. Uusi omistaja halusi päivittää vanhan vaihteiston nykyaikaisemmaksi. Seuraavassa vuosikatsastuksessa havaittiin "pieni" ongelma, kun autossa oli tämän jälkeen vaihdettuja osia yli 50%. Autoveron määräksi tuli 5 numeroinen summa euroja, koska kyseessä oli tullin mukaan UUSI auto ja autovero määriteltiin uuden auton mukaan. Vaihteiston vaihtanut uusi omistaja uhkasi käräjäoikeudella auton rakentajaa, mutta juttu ei päätynyt käsiteltäväksi, kun auton rakentanut henkilö pystyi osoittamaan, että myyntihetkellä kanta-auton osuus oli katsastusmiehen laskemat 51%. Eli ei olisi riittänyt farkkujeni taskussa olevat kolikot tuon autoveron maksuun.
     
    Muokattu: 6.1.2019
  3. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Jatketaanpa hölmöillä myynti-ilmoituksilla: Oulun Autot Oy myy Lada 1200 otsikolla "Suomen parhaimpia". Niinkö? Kuvista näkee, että istuimet on riekaleina, eturengas puhki, kori ruosteinen ja molemmat etulokasuojat rutattu. Tekstissä kehu: "Alkuperäinen maali ei spraylla sotkettu eikä mistään maalattu" On varmaan totta, kun kuvissa näkyy maalipinnan olevan ruostunut matta. Kun lukee kyseisen firman muita ilmoituksia, niin niissäkin jatkuu kovin optimistiset käsitykset myytävien autojen kuntotasosta... :wc:

    https://www.nettiauto.com/lada/1200/10113697
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eriväriset etulokasuoja ja -ovi jo tehtaalta.
     
    mikkis83 ja jariha tykkäävät tästä.
  6. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

  7. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Aika sykähdyttävä MR-rekattu automaatti Orion. Haaveilin tuollaista ensiautoksi, mutta jouduin tyytymään Taunukseen. Mutta mitä on kaadettu venakopan päälle onko käsi vähän täristäny papalla kun yrittäny lisätä öljyä koneeseen? :rotfl:

    https://www.nettiauto.com/ford/orion/10196226
     
    isalmela tykkää tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On hieno! Orionit jo harvassa muutenkin, saati mk1.


    Joskus suunnittelin tota automaattia 1.6 dieselin perään :D
     
  9. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Näyttää Dinitrolilta tms. ruostesuojalta, uusi öljy on eriväristä ja valuu pois. Olisko, tiäräksää tuanoi, laitettu vähä suojaa, ettei, juu tuanoi, vaa vähä venakoppa hapettus muute...
     
    jariha tykkää tästä.
  10. silirimpsis

    silirimpsis Gearhead

    Jos siihen on vaan vaihdettu valot ja maski? Aika moniin mantoihin on toi muutos tehty ja omaan silmäänkin on paremman näköinen toi uudempi keula.
     
  11. speedy

    speedy Double Gearhead

    Minen oo koskaan saanu ymmärretyks, että mihin noitten rodien järjettömän kovat hintapyynnit perustuu ? Ostajia ei taida ihan tavan tallaajista, eli perus duunariukoista löytyä ..
     
    mikkis83 ja isalmela tykkäävät tästä.
  12. Bukero

    Bukero Gearhead

    vanhasta vähän koppurasta paperivalokuvasta on helppo saada noita mittasuhteita vääristäviä kuvia, jopa karikatyyrejä.
     
  13. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Tuota en tiennytkään, että auto katsotaan tuossa tilanteessa uudeksi autoksi. Nyt sitten seuraava kysymys kuuluu, että miksi sille katsastusmiehelle on mainostettava sitä vaihteiston tai muiden osien vaihtoa?
     
  14. teddy99

    teddy99 Gearhead

    On myös olemassa katsastusmiehiä, jotka oikeasti tietävät autoista. Siis käytännössä, eikä pelkästään sitä mitä lukee Trafin tiedottessa. Olen itsekin tällaisen henkilön tavannut, vaikkei sitä tietenkään kaikki usko. Tällaset katsurit voivat huomata ihan omatoimisesti, jos paperit ja auto ei ihan täsmää. Tässä tapauksessa taisi uusi aski olla joku racing palikka, niin ei ollut vaikea rasti arvata mikä ei kuulu kanta-autoon.

    Olen itse omistanut yhden korinvaihtoauton. Tai oikeastaan kaksi. Ensimmäisen ja viimeisen. Onneksi en muutellut autoa omistusssuhteeni aikana, sillä pari vuotta omistajuuteni jälkeen Trafilta tuli selvityspyynnöt siitä kuka auton on rakentanut. Autossa oli lähtökohtaisesti jo niin oudot paperit, ettei mitään tolkkua kuka matemaattisesti lahjakas oli prosentit laskenut ja auton hyväksytysti muutoskatsastanut. Rekisteriotteessa luki: Vaihdettu kori, moottori apulaitteineen ja taka-akselisto. Itse en keksinyt miten jäljelle jäävästä on voinut tulla yli 50%? Eikä tullutkaan, koska autovero räjähti tästäkin jollekin maksettavaksi. Tämän tapauksen "osasyyllinen" on mielestäni katsastusmies joka % mahdottomuuden oli muutoskatsastuksessa hyväksynyt. Onneksi en kuullut tästä asiasta enää mitään sen jälkeen kun lähetin oman selvitykseni Trafille.
     
  15. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Hieno on. Ilmoituksessa lisäksi muutama "hyvinkin" tärkeä :D lisätieto:

    0-100 8,4 sek. top speed 212 km/h

    Vaihteet:
    1-95 km/h
    2-159 km/h
    3-212 km/h

    Konehuoneessa kromia ja voimaa
     
    mikkis83 ja palontie tykkäävät tästä.
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Eikös näitäkin tapauksia ole, että joku on esitellyt korinvaihtokärryä V8-magazinessa, ja innoissaan kertonut mitä kaikkea siihen on viimeaikoina vaihdettu.

    Jotenkin sitten on kotiin tullut kirje jossa selvityspyyntö asiasta,
    eli vituiks meni.
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  17. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  19. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Molempia:D
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Erittäin haluttu, minkä voi todeta myös tarjousten määrästä.
     
    Charger´69 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!