Autoilun todellinen hinta. Artikkeli kauppalehdessä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja teddy99, 22.1.2016.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mielellään samana vuonna niin ei tule olosuhteista tai hintatasosta muuttujia.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Polttoaineen hintaakin voi käyttää kiinteänä? Joo ei liikaa saa oikoa.
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Verotuksessa saa asunnon, ja työpaikan välisistä matkoista palautuksena noin 5-15 cnt/km, marginaaliverosta riippuen silloin, kun vähennyksiä tulee se noin 7000 euroa?
    Suurituloset, eli marginaaliveroprosentin ollessa korkea, saavat enemmän takasin euroja samalla vähennyksellä. Vähennys tulosta on sen 25cnt/km.
     
  4. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    1.0 Ecoboost focus farkku. tosiaan ostossa oli n.3500-4000€ stockman kampanja joka vaikuttaa tuohon kulunkiin, kun ostohinta oli olevinaan hyvä.
    LAskelmaan on laskettu nuo parit huollot, sarja renkaita, käyttömaksut ja vakuutukset. polttoaineet. ja auton reaaliarvoksi nettiauton halvin vastaava samoilla kilsoilla ja muutama satku pois hinnasta ajatuksena itse myyden. Kulutus tuolla vaihtelee talven ja kesän välillä 0,7-0,8 litraa. ja millaista tietä ajelee vaikuttaa tuohon pikkumottiin aika radikaalisti. Maantie 80-100 ok. 120 moottoritiellä nousee aika reippaasti. koko ajan keskikulutus todellista. Samalla mittarilla tankattuna 80% nuo tankkauskerrat on 6,1-6,2. kesällä mennään alle kuuden ja talvella 6,5 pintaan pakkasista riippuen.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Laskin pitkästä aikaa km kulut. Halusin kaverin kanssa vertailukelpoiset joten käytin 30tkm lukemaa ja huomioin remontitkin siihen asti sekä kaikki huollot. Katsastus unohtui mutta se ei isossa kuvassa lukemaa juuri muuta.


    Chevrolet c1500 4.3 2wd 0.27€ km
    Camry 1997 0.16€ km


    Camryn kustannuksia nosti uudet renkaat ja vanteet kun taas chevyyn on hankittu halvat käytetyt.

    1.55€ bensan hinnalla laskettus ja sisältää verot/vakuutukset ja öljyt nesteet varaosineen. Tosiaan vain katsastuskulut puuttuu.
     
    miguelo, Harri S ja Pertti K tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!