Rekisterikilven speksit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.2.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Miten rekisterikilpi tulee sijoittaa?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kato itte. www.ake.fi ja www.finlex.fi .. Oma arvaus olisi, että autossa etukilven on näyttävä eteen ja takakilven taakse. Takana vaaditaan valo kilvelle. Peräkärreihin ja moottoripyöriin riittää kilpi takana. Moottorikelkoissa laki sanoi, että kilven on oltava joko sille varatulla paikalla tai sivuillakin taitaa kelvata.., jos paikkaa ei ole.

    Miksi kysyt, eli missä on pihvisi? Eli mitämeinasit tehdä? Siis ethän ole debiili, joka kysyy itsestään selvää asiaa vain kysymisen vuoksi? :odroll:
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Debiili ja debiili, älä ala mulle!

    Tarkoitin että montako cm maasta, mikä maksimi kallistuskulma, minimi katselukulma edestä jos sijoittaa auton alle jne jne!
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    No olisit sitten kysynyt noin! Tai lukaissut laki ja asetustekstit. Ei niissä minun muistikuvani mukaan puhuta mitään korkeuksista tai kulmista.
    Sen itää vain näkyä eteen tai taakse ja sen määrittää katsastumies ja tervejärki...
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muotoilin kysymykseni hieman epäselvästi, no hyvä tietää että katsastusmies voi vetää hatustaan miellyttääkö kilpi kys päivänä häntä.
     
  6. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Mitäs siitä katsastusmiehestä oot huolissas, sitä on helpompi miellyttää kuin konstaapelia.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Totta, olen löytänyt katsastuskonttorin missä vallitsee harmonia.
    Onkos muuten naiskonstaapelit helpompia miellyttää?
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ehkei kuun joka päivä? :-?
     
  9. Kimi

    Kimi 1st gear

    34 § (24.8.2000/764)
    Rekisterikilpien kiinnitys ja käyttö
    1. Rekisterikilvet on kiinnitettävä autossa eteen ja taakse, traktorissa ja moottorityökoneessa eteen tai taakse, moottorikelkassa molemmille sivuille ja muussa ajoneuvossa taakse kilville varattuihin paikkoihin ajoneuvon poikkisuuntaan, pystyasentoon tai enintään 30° alareunasta ulospäin kallistettuna ja siten, ettei mikään ajoneuvon osa tai varuste osittainkaan peitä sitä. «Rekisterikilpi» tulee tarvittaessa pohjustaa tai kehystää siten, ettei se ajoneuvoa käytettäessä vahingoitu. Rekisterikilpeä ei saa taittaa, leikata tai peittää, eikä siihen saa kiinnittää tarraa, merkkiä tai kilpeä.

    2. Rekisterikilpien kiinnitysruuvien päät on maalattava pohjan värisiksi tai peitettävä pohjan värisillä tulpilla.

    3. Ajoneuvossa ei saa käyttää eikä siihen kiinnittää muita kuin siihen kuuluvat rekisterikilvet eikä muita sellaisia kilpiä taikka kirjain- tai numeroyhdistelmiä, jotka harhauttavasti muistuttavat rekisterikilpeä tai -tunnusta, siirtomerkkiä taikka jonkin valtion kansallisuustunnusta.

    4. Rekisterikilvet on pidettävä sellaisessa kunnossa, että rekisteritunnus on liikenteessä vaikeudetta luettavissa.

    5. Luvanvaraiseen tavaraliikenteeseen käytettävän auton rekisterikilvet on kiinnitettävä
     
  10. Denny Crane

    Denny Crane 1st gear


    No löytyihän sitä säätövaraa ruhtinaaliset 30% :rotfl: Kyllä lain säätäjällä on ollut hyväpäivä lakia säätäessään :odroll:
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Vieläkö sitä pitää aikuisen miehen ihmetellä minne saa laitaa mitäkin ?? Laita se kilpi just sinne minne tykkäät ja katsastuksen ajaksi sinne minne muutkin. Just niin helppoa,ei tarvitse senttejä ja kulmia arpoa.Senkin ajan voi käyttää johonkin fiksumpaan.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Älä vedä herneitä..
     
  13. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Eihän tuossa mainittu miten päin... :odroll:
     
  14. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Niin, mäkin olen tykännyt kallistaa etukilpeä n. 90 astetta (eli naama kohti taivasta) ja sijoitus on liki pari metriä etupuskurista taaksepäin ja n. 10 cm etupenkin pohjasta alaspäin... :wink:
    Viime kesänä sijoitus ei ainakaan virkavaltaa näyttänyt häiritsevän, mutta eiköhän kilpi katsastuksen ajan ole taas suunnilleen oikealla paikallaan.
     

Kerro tästä muillekin!