Vaihdelanka, sopiiko vaihdevaijeri tilalle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Motor & Parts, 24.4.2019.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Eli serkulla olisi ylimääräinen 5 vaihteinen Cresent fillari. Fillari on 70 - 80 luvulta ja hyvässä kunnossa.

    Kyseisessä fillarissa on rungossa kitkavaihtaja, jossa on ollut vaihdelanka joka on mennyt takavaihtajalle. 5 vaihteinen kierteinen rataspakka kyseessä. Vaihdelanka on mennyt poikki ja pitäisi vaihtaa.

    Sopiiko tuollaisen vaihdelangan tilalle ohut vaihdevaijeri?

    En ole vaihdelankaa ikinä vaihtanut, katselin netistä ohjeita niin ei pitäisi olla paha rasti mutta saatavuus on sitten polkupyörökauppa tavaraa / netistä. Vaihdevaijereita saa jokaisesta isommasta marketista.
     
    Muokattu: 24.4.2019
  2. Gerball

    Gerball Gearhead

    Ei käy vaijeri tilalle jos pyörässä on ollut jäykkä vaihdelanka, pianolangaksi myös kutsuttu. Vaihdelangan tarkoitus on työntää takavaihde pienemmälle rattaalle ja vetää isommalle. Löysä vaijeri voi ainoastaan vetää > jää isoin ratas ikuisiksi ajoiksi päälle. Jäykkää PPS vaihdelankaa käytettiin kun oli pykälät siellä takavaihtajassa ja vivusta täytyi myös pystyä työntämään. Serkkusi Crescentin takavaihtajassa lukee todennäköisesti Positron.
     
  3. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Kiitos :) Täytyypä hankkia tuollainen vaihdelanka ja vaihtaa siihen. Mistähän saisi kätevämmin hankittua?
     
  4. B-66

    B-66 Gearhead

Kerro tästä muillekin!