Anu Vehviläinen:Ruuhkamaksut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 26.1.2008.

  1. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Ja nyt varovasti sitten sanavalintojen kanssa - esim. tässä voisi em. lauseen lukea kampaviineri-virkamiehenä siten, että juuri kenellekään ei tarttisi hyvittää mitään; kovin vähissä on työpaikat, joihin pääsee autolla, mutta ei kävellen tai pyöräillen. Matkaahan ei tartte huomioida, kyllä kävellen pääsee tuhansia kilometrejäkin ... :p

    -JJ-
     
    valpas tykkää tästä.
  2. zuinula

    zuinula Gearhead

    Saa olla melko punaset kakkulat silmillä, että pitää ko mammaa tyhmänä.
    Sen ongelma oli ja on täysi tietämättömyys tavallisen kansan elämästä.
    Noh nyt Sebin hallituksessa sen ei tarvi tuollaisilla asioilla vaivata päätään.
     
  3. hodis

    hodis 3rd gear

    Ei mitään ruuhkamaksuja tai niiden hyvityksiä, tulee vain lisää aivan turhia "haaveilualan" työpaikkoja kustannettavaksi.
    Muutenkin autolla töissä kulkevien rokottaminen saisi loppua. Työssäkäyntialuetta laajennetaan pakolla ja sitten lisätään kulkemisen kustannuksia, Ei tarvitse ihmetellä ettei työssä käynti kannata.
    Oli viimeviikolla juttua että kolme Suomen suurinta teollisuuslaitosta työntää enemmän hiilidioksidia ilmaan kuin koko yksityisautoilu.
     
  4. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Muutenkin koko ajatus liikenteen lisäverottamisesta on älyvapaa, sillä se korottaa tuotteiden hintoja, mutta ajan kanssa tällä on myös esim. palkankorotus-vaikutuksia ja sitä tämä kautta heikentää sitä kuuluisaa "Suomen kilpailukykyä".

    Idioottien puuhastelua.

    -JJ-
     
    Nikuzai, valpas, caprice305 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. Hai

    Hai Double Gearhead

    JJH:n mainitseman lisäksi pitää ajatella kilpailukykyä myös maan houkuttelevuuden kannalta.
    Sen lisäksi, että maan tulee olla kilpailukykyinen, sen pitää olla houkutteleva ja kilpailukykyinen houkuttelevuudessa.
    Osa kansasta (yleensä se omillaan toimeentuleva osa) vertaa maan houkuttelevuutta muihin maihin ja tekee henk. koht. ratkaisuja asuinpaikasta.
    Kipeäksi verottamisella aikaansaadaan negatiivinen kierre ja lopuksi tänne jää vain tukea nauttivaa porukkaa. Tukia ei sitten enää paljoa riitä jaettavaksi.
     
    valpas, caprice305, -JJH- ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Rajat kiinni ettei maksajat karkaa!
     
    caprice305 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  7. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ja nyt oppivelvollisuuden jatkamisen jatkeeksi työvelvollisuus.
     
    deeäxä ja valpas tykkäävät tästä.
  8. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tamperelaisethan voivat tänne kehua Sanna Marinin näyttöjä liikenneministerin virkaan.
     
    mcmies tykkää tästä.
  9. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Näin juuri. Mulla on kollegoina aika monta Suomeen muuttanutta ulkomaalaista, sekä lisäksi alaisina väkeä puolen tusinasta eri maasta, ympäri pallon. Tässä on alkanut tulla aika hyvin näkemystä eri maista, niiden palkoista ja kustannusrakenteista.

    Sorry vaan viiskulman vihreille, mutta Suomea ei kukaan ole nimennyt houkuttelevaksi palkan, etujen, ilmaston, sijainnin tai verotuksen johdosta. Ainoat arvostettavat asiat on: turvallisuus, vakaa yhteiskunta ja puolison oikeus työttömyysturvaan about rajanylityshetkestä eteenpäin. That's it.

    Jos ei ole muksuja, niin oikeastaan mikä tahansa muu etäisesti länsimaata muistuttava paikka tarjoaa paremman elintason...vaikka laskisi palkasta pois monien maiden kalliit terveysvakuutukset yms.

    Muksujen ollessa kuvioissa, aika moni alkaa miettiä Suomea vaihtoehtona, koska pre-SoTe Suomessa on hyvä terveydenhuolto, korkeatasoinen koulutus ja turvallista kasvattaa muksut.

    Mutta huipputason osaajia noilla parilla hyvällä puolella ei silti houkutella. Tietyn alan osaajista on pulaa ja jos Suomessa tarjoat "muhkeaa" 5-7 tonnia kuussa, niin muualla sama jantteri saa 10-15 tonnia. Saa arvata, tuliko onnistunut rekry Suomeen! Ja vitun KiKy, ihan paskaa näppäilyä jotkut minuutit per päivä, yksilötasolla puhutaan sen verran isoista eroista eri maiden tulotasossa, että KePu-KiKyn voi tunkea olmin perseeseen - se kilpailukyky tulee/tulisi ihan muusta...tyhmemmille eli poliitikoille rautalankaa -> verotus ja elintaso.

    Ja asiaan...tätä kilpailukykyä ei tod. nosta se, että tämä punavihreä runkkarilauma kiristää maksavan porukan menoruuvia.

    -JJ-
     
    Nikuzai, three hundred, 1purehell ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. mcmies

    mcmies Gearhead

    Mua missään oo pidetty.

    Touhu-täti oli poikkeus edellisiin verrattuna siinä mielessä, että ei ollut tyhmempi ku mun saapas. Mutta ei se tarkoita, että touhu-täti olis silti erityisen hyvä liikenneministeri ollu.
     
    valpas tykkää tästä.
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Eiks tuossa verottajan tiedoissa oo joku aikaraja kodin, ja työpaikan välisissä matkoissa. Aikarajat ei nyt kosketa mua, niin en oo niihin paneutunu. Verottaja hyväksyy mun oman auton käytön.
     
  12. valpas

    valpas Gearhead

    Täytyy alkaa tarkkailemaan, mikä liikenteessä muuttuu.
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Joku täällä Suomessa houkuttaa ainakin noita somaleita? Linnanmäellä tänään oli meidän porukoiden lisäks vain pääosin mamuja.
    Häiriöö ne vain saivat aikaseks. Ykskin laite, johon mahtuu vain kahdeksan, niin mamumiehen perheiden (kahden vaimon kakarat) kaikki kymmenen olis pitäny ottaa kerralla siihen laitteeseen (sitten sanotaan, ettei Suomessa lisäännytä riittävästi!). Kukaan ei päässy vauhtiin, kun mamu järjesti kohtauksen. En tiedä, mikä oli lopputulos, meidän porukka meni muualle.
    Varmasti oli mamut omilla rahoillaan huvittelemassa.
     
    miguelo, Inlinee ja Harri S tykkäävät tästä.
  14. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Somputhan ei tunnetusti käy töissä.
    Muut tekee työt ja niille jää jäljelle huvit.
    Taikaseinä hoitaa maksupuolen.
     
    valpas tykkää tästä.
  15. esmi

    esmi Gearhead

    Varmaan rasistikortti otettiin esiin! :cool:
     
    Pertti K tykkää tästä.
  16. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Ei ole muksuja, eli en tiedä niiden terveydenhuollosta. Mutta iso rahapussi pitää olla jos aikuisena Suomessa hyvää terveydenhoitoa haluaa saada, eli silloin täytyy mennä yksityissairaalaan.
    Eikä se ihan halpaa ole maata 4 päivää kunnallisessakaan arvauskeskuksessa. Minulle ei tehty mitään leikkausta tms. ainoastaan mittailtiin kuumetta, tarjottiin nappeja ja otettiin laboratoriokokeita. Lasku oli melkein 500 e. Sitä maksaessa jäin miettimään niitä työttömiä peruspäivärahalla eläviä tai kansaneläkkeen varassa eläviä vanhuksia.... Niiden ei kannata tässä maassa harrastaa sairauksia.
     
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    en ole tamperelainen mutta hän+muut demarityypit äänesti tampereella hoitajamitoituksen laskemisen puolesta, seuraavana päivänä hän oli telkkarissa tuomitsemassa hoitajamitoituksen laskut ja vaatimassa valtiota puuttumaan asiaan asettamalla minimihoitajamitoituksen.

    Ite diagnosoisin jonkunsorttisen jekyl-hyde- jakomielitaudin kun oikee käsi ei tunnu tietävän mitä vasen käsi tekee, tai sitte vaan on ihan urpo.
     
    Nikuzai, Inlinee, three hundred ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    sitte kun pääsee erikoissairaanhoidon piiriin muuttuu meno mutta jotkut ihan perusjutut arvauskeskuksessa on kyl aika tyhjä arpa monesti.
     
    miguelo tykkää tästä.
  19. miguelo

    miguelo Gearhead

    Näin on.

    Monesti on järkevämpää käydä otattamassa (tarvittaessa) tietyt laboratoriokokeet jo ennakkoon omakustanteisesti, jolloin tk - lääkärin luokse mennessä on tulokset valmiina ja mukana, sillä monet lekurit suotta vetkuttelevat aivan perusjuttujen kanssa, joten todellisen diagnoosin valmistuminen ja sen myötä mahdollisen hoidon/lääkityksen aloitus suotta viivästyy.

    Mutta kun on mustaa valkoisella, niin päästään sitten tarvittaessa nopeasti eteenpäin.

    (esimerkiksi Synlab'in toimipisteissä monet kokeet/kuvaukset onnistuvat sopuhintaan ilman vaadittavaa lääkärin lähetettä)
     
  20. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Ymmärtämisessä "pieniä" vajaavaisuuksia kuten erään europarlamentaarikko blondin jätevesipuhdistamolla sanoma toikaisu
    -Veden ph pitäisi olla nolla kun oli kuullut sen olevan seitsemän.
    Hyvissä käsissä olemme varsinkin työministerin osalta.;)
     
    sdfsd ja three hundred tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!