Biodiesel ja jenkkinakut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja umpio, 13.4.2014.

  1. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Voi hyvinkin olla. Näyttäis toimivan ainaskin.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Luulisi pysyvän kasvuston kurissa jos säännöllisesti laittaa tankin täydeltä dinoperäistä öljyä tilalle. Kasvustoa esiintyy myös biobensalla (E85) ainakin imusarjassa ja suuttimissa. Oma havainto hyytelömäisestä kertymästä. Sitä voi kurittaa oikealla bensalla.
     
  4. Väittäisin, että tämä bakteeriongelma ei ole pelkästään biodieselongelma. Aiemmin kertomastani työkoneessa esim. tuskin oli joskus 10 vuotta siitten mitään biodieseliä. Biodiesel on vaan herkempää tälle bakteerille.

    Jotenkin tuntuu oudolta, että mikään eläisi litkussa, jossa prosentteja enemmän kuin pontikassa. Voisiko siinä olla kyseessä enemmänkin siitä, että alkoholi on hyvä liuotin ja se liuottaa kaikkea kökköä mukaansa?
     
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Imusarja on periaatteessa kuiva kun on ruisku. Jotakin sinne kuitenkin pärskyy ja palokaasuistahan tulee vettä enemmän kuin tarpeeksi. Kun tulee, niin kondensoituu. Huohotuskin kuskaa sinne vettä ja muuta jännää materiaalia. Ainoa hyvin liuotettu kohta oli tienoo, mihin suuttimet suihkun suuntaavat.

    Samasta kattilasta on havainto, että valurautakannen imukanavat eivät ole mustat, eivätkä metalliset vaan ruosteen ruskeat.

    Ja tulpat juuttuvat mieluusti kanteen jos ei laita apuaineita kierteisiin.
     
  6. rb

    rb Double Gearhead

    Alkoholi absorvoi itseensä veden ja siitä se sitten lähtee.

    Muutenkin..... Etanoliahan sen pitäisi olla, mutta enempi RE85 haisee kyllä rankille!
     
    Muokattu: 25.6.2019
    Jussi289 tykkää tästä.
  7. Alkoholissa on aina vettä itsessäänkin ja tankkiin kondesoituu lisää. Se sekoittuu sitten siihen alkoholiin.

    Mutta siis mun pointti on se, että noin vahvassa alkoholisotkussa ei mikrobit pysty elämään. Niille olisi paljon parempi paikka elää vaikka 98E5, jossa ei ole kuin 5% alkoholia.
     
  8. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Alkoholi on varsin huono liuottimena, bensa on paljon parempi. Jos alkoholi liuottais kököt mukaansa, niin eihän niitä silloin kertyis mihinkään.

    Saattaa sulla ittelläs toimia niin että jos vedät viinaa, niin seuraavana päivänä tulee kaikenlaista kökköä pönttöön.
     
    rb ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  9. rb

    rb Double Gearhead

    ^ Sulla maksa polttanut yhtä paljon, kun aikoinaan sun Arias?....
     
    artsiracing tykkää tästä.
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Alkoholimiehillä "sai" olla silloin ennenvanhaan enemmän promilleja kun sitä käsitellessä ja nuuskiessa se meni kuulemma ihon läpi ja hengityksen mukana vereen:poff: .
     
    artsiracing ja rb tykkäävät tästä.
  11. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Eikä niin pientä pilaa ettei puolet totta!

    Kansanterveyslaitos teki joskus viime vuosikymmenellä tutkimusta mihin eri urheilulajeissa saattoi altistua, ja meidän koko tiimiä testattiin ennen ja jälkeen yhden Alastaron kisan, ja myös sen aikana.
    Kun tutkimuksen tulokset analysoitiin, niin minä olin kuljettajana ainut joka altistui lievästi metanolille, ja se ilmeisesti johtui siitä että tankkasin ja hoidin muutenkin polttoainepuolta.

    Painotan kohtaa "altistui LIEVÄSTI"! :p
     
    rb ja Mudracer tykkäävät tästä.
  12. Juueitaas

    Juueitaas 1st gear

  13. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Hyvänhintasia tuolla. Vesimaisteri. fi saa koko värkin tuon kaupan varalampun hinnalla...
     
  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Lämmittää sen polttoaineen jonkin verran päälle +40C ja elollinen kuolee. Siinä kuten UV:llä tai muulla myrkyttömällä desinfektiolla käy tosi helposti niin että uusi mikrobikanta suorastaan pitää orgiat sen kuolleen biomassan kanssa.
     
  15. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Sa-int käyttää dieselissä levääntymisen estoainetta mitkä on pidemmässä varastoinnissa.
     
  16. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ehkä toi UV-C lamppu tulee tulevaisuudessa tankkiin vakiovarusteeksi.
     
    4d sedan tykkää tästä.
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    UV-C tunkeutuu aika huonosti aineisiin sisälle. Pari vuotta sitten harjoittelin asialla. Tein ravinnerikasta sameaa hyytelöä, johon sekoittelin valmista homeviljelmää. Ilman uv:ta kasvusto riehaantui, uv:n alla näennäisesti mitään ei kasvanut. Vaan kun sammutin 270-280 nm ledit, niin upoksissa ollut kanta nousi esille ja levisi kuin verrokissa. Se aines pitäisi kierrättää ohuena kerroksena uv lähteen pinnalla, jotta edes osin siivoaisi kasvuston.

    Kirkkaassa vedessä uv-c etenee jonkin matkaa. Juomavesilaitteistoissa niitä ledejä jossakin päin maailmaa käytetään.
     
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Sano toi vesivarustekauppias, jonka kanssa asiasta keskustelin, ettei ledit riitä. Just oikean aallonpituuden ledit ovat kalliita ja silti tehottomia. Niitä "väärässä päässä" uv-c kaistaa olevia ledejä saa helpommin, mutta ne ei toimi juuri lainkaan. Olisko sun testissä kyse tuosta?
    E: Tunkeumasta oli myös puhetta, siksi vesi esm. pitää olla mahdollisimman hyvin siivottu kiintoaineksesta ennen uv-käsittelyä.
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Nämä oli kahdelta eri valmistajalta suoraan tehtailta. Molemmat oikein tunnettuja valmistajia. Ei ole eu-alueella kaupan, merkinnät puuttuu. Jouduin kirjoittamaan suostumuksia mihin käytän näitä (testit) . Keskiaallonpituus tässä käytössä 278nm ja 2mW säteilytehoa. Kyllä se tappaa paikallisesti ja muutamassa kuukaudessa testisetin osat olivat kellastuneet kuin auringossa konsanaan.

    Toki loisteputken ydin on tehokkaampi uv-lähde. Sieltä tulee sitten sitä ja tätä ja niillähän noita vesilinjan putsaimia on tehty. Ja toimii minkä toimii.
     

Kerro tästä muillekin!