Th200r4 naputtaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jopotti, 6.7.2019.

  1. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Tuli vaihdettu st300 laatikko 2oor4 laattikkoon On seissyt vuosia ja piti olla kunnossa kolari autosta mutta myyjä oli perikunta eli tiedä siitä sitten. Nyt sain sen ähellettyä paikoilleen mutta turbiinin suunnalta kuuluu naputusta ja ei vaihda isompaa pykälää. Onko turbiini paskana?
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei turbiini "vaihda" pykäliä. Osa lootan sisukaluista pyörii turbiinin mukana kun kepakko on p tai n asennossa ja kun vaihde on päällä niin lootan kamat pysähtyy. Tuleeko ääni koko ajan vaikka vaihde olisi päällä?
     
  3. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Juu en tarkoittanut että turbiini "vaihtaa". Naputus kuuluu koko ajan, ehkä vähän hiljenee vaihde päällä
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kun vaihteen laittaa päälle niin kaikki lootan osat pysähtyy ja myös turbiinin sisältä turbiini"pyörä" . Ennen pykälän päällelaittoa turbiinin sisällä
    kaikki pyörii melko tarkkaan samalla nopeudella. Taitaa se naputtaa jostain muualta ja lootassakin vikaa. Olisko kuvernöörin rattaat menny sileäksi?
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Vetolevy halki/ asennusvirhe?
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  6. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Eilen testasin lisää minkä uskalti (ei leimassa/liikenteessä). Ei luista mutta tosiaan 1 ja pakki toimii, Taaksepäin kyllä liukuu,panta?.
    Pääsyy voi hyvinkin olla Mudracerin epäilemä "governor gear".
    Löytääkö suomesta nopesti jostain vai tilaus U.S.A tosin sieläkin tarjontaa paljon enemmä 700 laatikkoon. Suomen nettikaupat Transpart.fi ja vaihteistikauppa.fi tarjoaa vain 700 laatikkoon kuvernööri ratasta.
    Täytyy ottaa öljypohja alas tänään jos ehdin jotta pääsen tutkimaan.
    Vetolevy soi terveesti kun ennen asenusta kun siihen vasaralla kopautin.
     
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Villi veikkaus kuitenkin; kaksi erillistä vikaa ;)
     
  8. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Jos meikäläisen tuurilla mennään ni vikoja on enemmän kuin kaksi:(
     
  9. okkim78

    okkim78 2nd gear

    mulla kans seiten satanen naputti..lopulta alko öljyt tulla pihalle..turbiinin kaula oli halki..
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tarkoitatko mahtollisesti että jos hylsy on ylämäjessä niin liukuu taakse vaikka vaihde päällä? Jos niin se on ihan normaalia. Kaikki muu onkin sitten epänormaalia.
    Turbaanin kaulakin on hyvä vaihtoehto naputukseen, varsinkin kun vaihde päällä koneen kiekat tippuu inan ja öölipumputin pyörii koneen nopeudella tietenkin.
     
  11. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Juurikin sitä taaksepäin valumista. Huomenna täytyy tutkia lisää..
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tääkin on siitä ihmeellinen toosa että vaikka kakkosen kaikki "osat" olis paskana niin kolonen menee kuitenkin päälle just silloin kun se muutenkin menisi. Jopa loikkari toimii vaikka kakkonen ei.
     
  13. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Eilen ehdin öljypohjan irroittaa. Governor gear oli ehjä mutta toosa taitaa kaivata suurempaa huomioita, öljy haisee "pizerian" kahvilta ja sävy ei ole enää punainen, öljyillä ajettu ehkä 1km.....
    Huomasin siinä samalla että kytkin pakka ei ole mikään tiukka nippu vaan välystä levyjen välissä reippaasti, kuuluuko olla? En ole automaatteja koskaan ruuvaillut eli jollekkin se pitää varmaan viedä.
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Se on pakin/lukkoykkösen pakka mikä näkyy. Ja kyllä siinä kuuluu olla aika paljon väljää.
     

Kerro tästä muillekin!