Kestävä työnnettävä ruohonleikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja riv73, 25.7.2019.

  1. riv73

    riv73 3rd gear

    Mikä olis hyvä, kestävä, helposti korjattava työnnettävä ruohonleikkuri, johon sais hyvin varaosia?
     
  2. Anza

    Anza Gearhead

    DX tykkää tästä.
  3. ZKP1971

    ZKP1971 1st gear

    Klippo Champion on hyvä.

    Itsellä 15. kesä menossa. Koneena 5hp B&S Quantum.
     
    hartsa69 ja sleepercooler tykkäävät tästä.
  4. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    Suurin osa noista on briggsin koneella oli se sitte jonsered tai partner tai mitä niitä runkoja/leikkuupöytiä ny onkaan nii osia noihin koneisiin saa helposti.
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Periaatteessa tosiaan mikä vaan missä on strattonin kone. Meillä kesti 31 vuotta suvussa ennenkuin veivi tai kampura katkes. Mäntä pysy paikoillaan mutta vauhtipyörä pyöri. Oli varakonekin mutten viittiny alkaa vaihtaa sisäkaluja ku se vara oli niin väljä ettei sitä käyntiin saanu. Pellistä kun on runko niin sitä migillä hitsasin usiasti ku rasitusmurtumia tulee. Pyöriä hain kaupungin metalli romulavalta välillä ja kerran paremman runko-osan aisoineen ostin rompetorilta 5€. Niin että uus oli jonsered peltirunkoinen strattonin koneella. Yheksän vuotta ollu ja hyvin pelannu. Yritti myyvä väkisin minulle vetävää. Sanoin kolmannen kerran että tilaakko nyt sen koneen saatana minkä haluan vai haenko naapuriliikkeestä? Strattonin kone, rautarunko ja mielellään joku tunnettu runkomerkki ni ei voi pettyä. Ei maksa paljon ja klippo on 2xkalliimpi. Tosin voihan se klippo kestää sen 60 vuotta sitten?
     
    mikaa7146 ja chevytb02 tykkäävät tästä.
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Miks peltirunko, kun just se siitä antautuu ekana? Yks Briggsi kestää kolme peltirunkoo...
     
    Pertti K tykkää tästä.
  7. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Klippo,työn puolesta joutunut tutustumaan aiheeseen.
     
  8. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

  9. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    Klippoja, Stiigoja ja Kiinan ihmeitä tullut työnneltyä ja kiroilua. Mutta muovirunkoinen Jonsered ei ole antanut aihetta semmoiseen. Kevyt ja kestävä kunhan välillä muistaa kiristellä moottorin kiinnityspultit. Ja moottoreista B&G hakkaa mennen tullen Hondan vastaavat käytettävyydessä. Tietysti jos on tarkoitus leikata jaliskentän nurtsia eikä koluta läpi tontin ja ojien reunoja, niin Klippo Hondan koneella lienee miellyttävin kone siihen tarkoitukseen.
     
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuollaiset teräsrunkoiset tuntuu ruostuvan tosi nopeasti. Ostin aikanaan alumiinirunkoisen Vikingin b&r quantumilla. Lähtee käyntiin ja runko kestää.
    Vanhemmilla oli muovirunkoinen stiga, moottori hakkas muovirungosta kiinnityskohdat rikki, olisi pitänyt varmaan säännöllisesti kiristää.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Vanhoja klippoja paljon iskussa, nytkin työpaikalla. Ei ruostu kun jotain alsavalua runko?

    Konehan tosiaan kaikissa aikalailla samaa kauraa
     
  12. rb

    rb Double Gearhead

    Tarkoitat varmaan tätä?

    [​IMG]

    Kyseistä runkoa on tehty ainakin Hussen, Jonskun, Stigan ja Norletin nimellä ja kieltämättä se on kevyt työnnellä ja kestävä.

    Mulla on tommonen Norlet merkkisenä vuodelta 1987 enkä ole nähnyt mitään syytä vaihtaa sitä tuoreempaan.
     
  13. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Meilläkin on tuommoinen jonseredin näköinen muovirunkoinen työnnettävä, ei se muistaakseni jonsered-tarroilla ollut.
    Isäukko jostain romulavalta kaivanut sen, sen verran piti huoltaa, että sammutuskytkin tai sen runko oli vääntynyt eikä kytkin yhdistänyt eli ei kipinää.
    On se nyt pelannut. Tosin päältäajettavalla meillä enimmäkseen ajetaan, kun taitaa kohta hehtaaria lähennellä leikattava ala. Työnnettävällä sitten pääsee likemmäs puiden ja marjapensaiden runkoja.
     
  14. Bukero

    Bukero Gearhead

    muovirunkonen on kyllä kevyt mutta aika kapea leikkuuleveydeltään ja kone tosiaan hieroo ajankanssa kiinnityksensä väljiks.
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Toi leveys on taas ihan tarpeen mukaan.

    Meillä pihaa on 1500 neliöä ja kun se on hieman mäkinen, puskainen ja puinen, niin mielummin kiertelen niitä tuolla muovirunkoisella, kun tuplasti painavammalla Klipolla, vaikka ne kieltämättä kestäviä onkin.
     
  16. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Meillä on klippo PRO S OHV, todella hyvä kone, vielä vanhaa klippo laatua....
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    No, siinä on lähinnä se että kun on itellä mig kotona jossa hiilidioksidi kaasupullo ja lanka mustalle ni sen rautarungon kanssa aina pärjää. Alumiinille ei ole kaasua ja lankaa enkä osta kun harvakseltaan olis käyttöä. Voi se alu kyllä kestää repeilemättä hyvinkin mutta siitä ei ole kokemusta. Muovin suhteen taas olen skeptinen ylipäätään, koska monet muovilaadut hajoavat itsestään uv-säteilyn ja ajan vaikutuksesta ja minusta se muovi ei kuulu autoihin eikä koneisiin muutenkaan. Tupperware astioihin se käy, kotonakin riidellessä mukavampi väistellä niitä eikä kuole jos napsahtaa kupoliin. Rautakattilat ja posliini is something else. Olen valmis muuttamaan mielipidettäni jos vakuutun/vakuutetaan että on aihetta.
     
    Bukero tykkää tästä.
  18. rb

    rb Double Gearhead

    No tule vaikka katsomaan sitä mun 30 vuotta vanhaa muovirunkoista.

    Siinä ei ole mitään vikaa.

    Noihin korkearunkoisiin vetäviin, kerääviin muovileikkureihin taas kenenkään ei pidä erehtyä.

    [​IMG]

    Niissä ei muuta olekaan kun vikaa.
     
    Pertti K ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sekö muovirunko ei halkea yms muuten kestää?
     
  20. stana

    stana 3rd gear

    Kestää.
     

Kerro tästä muillekin!