Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

  1. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Meille tuli kotio tuolloin Vauhdin Maalima. Velipoikaa kiinnosti silloin teininä erityisesti autourheilu ja minä pikkupoikana tsekkasin Jenkkijutut. Sven Hanssonin Lincoln kustomin kuvat leikkelin saksilla talteen ja kiinnitin sinitarran puutteessa punaisella juustonkuorella seinälle.
    [​IMG]
     
    Muokattu: 2.11.2019
    PetteriT, Norri, pantera ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Holley

    Holley Gearhead

    Tinareki hyvin kyllä kirjoitit omatkin ajatukset. Mobilististä en oikein edes tosin tiennyt ennen 80-luvun loppua, mutta veekasi oli täysin rautaa ja kun Neuvostoliitto oli naapurina, ajatusmaailmakin oli itsellä jotenkin USA ensin -asenteella "teiniraggarina", mutta 90-luvulla, ei minusta ihan heti edes kerrasta, se veekasi alkoi jäädä taustalle ja parikymppiseen alkoivat iskeä ne HvS:n kirjoittamat tervaletukat sun muut Moblasta ja muutenkin, mutta 2000-luvun kokonaan tuo Moblisti nykyisen päätoimittajan luotsaamana (olihan ne hyvät koeajojutut jo 90-luvulla toki) ja nykykaartilla on ollut se täydellinen osuma, melkein numero numerolta ja ihmettelen, miten hitossa ne siihen pystyvät! Eihän mikään bändikään yleensä oikeasti ole koko pitkää uraansa hyvä, vaan vain jonkun 15 vuoden jakson maksimissaan. Uutta numeroa on tullut naatiskeltua muutaman jutun verran vasta, tämä on aina parasta aikaa, kun on juttuja lukematta! Mutta ei kellään sattuis olemaan PV Volvoa? En yhtään taas tiedä, miksi sellaista alkoi tehdä mieli nyt...?
     
    Norri ja Pertti K tykkäävät tästä.
  3. Minä taas lopetin pari vuotta sitten mobilistin tilaamisen, kun tuntui että liian 70-80lukuun oli mennyt koko homma. Jotenkin en ymmärtänyt toimituksen omia autojakaan.... Senior mobilisti on ainoa lehti joka tulee ja taitaa olla pari viimeistä numeroa vain selattuna, lukeakin pitäisi. Mobilistissa oli muinoin paljon enemmän lentokoneista, junista, laivoista ja oikeasti 20-60luvun vehkeistä juttua. Ne on ne mikä kiinnostaa meikäläistä. En 80luvullakaan ihannoinut cherry datsuneita tai sierran romuja tai talbotteja. Ne on sitä mitä ovat, mutta jos semmosesta tehdään 5-6sivun juttu niin aika vähissä on mobilisti asiat.

    Parasta nyky mobilistissa oli reissujutut, ne veti mukaansa. Hyviä novelleja.

    ah
     
    Norri tykkää tästä.
  4. fxsts

    fxsts Double Gearhead

    Ei pidä olla suppea, avoimin mielin niin alkaa kiinnostaa ihan ihme kulkineet joita ei ennen edes vilkaissutkaan! Kyllä Mobilisti on mielestäni paras harrastelehti!
     
    leivonharri, Pertti K, hartsa69 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. xp

    xp Gearhead

    Kyllä Mobilistissa on paljon sitä vanhan V8 Magazinen henkeä. Kyllä näkee mistä lehdestä on kirjoittajat tyylinsä ammentaneet.
    Joo, 80-luvun alussa VM oli Suomen toiseksi paras jenkkiautolehti. Jutut laadukkaita, haittana vain että osuus lehdessä oli pieni.
     
    12345678910, Bukero, litres ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Mukava lukea juttuja välillä myös arkisemmista kulkineista jotka ei itseä penskana kiinnostanu, joiden kanssa isät ja muut taistelivat aikansa ja jotka hinattiin pellon kulumaan pikkuvikojen takia. Oispa kaikki tallessa!
     
    12345678910, Pertti K ja litres tykkäävät tästä.
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Juuri näin, uskomatonta mitä kaikkea on alkanut himoitsemaan luettuaan Moblan jutun. Viimeisimpänä puukenkä-Volvo.
     
    12345678910 tykkää tästä.
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuon Hanssonin Lincolnin muistan lopun ikääni! Tuli luettua se juttu useampaan kertaan. Ja haaveiltua.
     
  9. homer

    homer Double Gearhead

    Taisi Vauhdin Maailma järjestää tuon Lincolnin muinoin Suomeen? Olikohan Veekasissa juttua koko autosta?
     
  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Eipä tule mieleen Veekasin juttua Lincolnista. Pink Ladystä oli ihan kelpo pätkä.
     
  11. esmi

    esmi Gearhead

    Ei ollut V8:ssa juttua kyseisestä Lincolnista.
     
  12. sepi-ukko

    sepi-ukko Gearhead

    Nyt ei voi kommentoida uutta moblaa, kun ei oo tullut vielä. kele....Kyll nyt mieleni pahoitin, kun luin nää kehut uudesta lehdest
     
  13. xp

    xp Gearhead

    Lincoln oli ruma silloin eikä hieno vieläkään. Liika on liikaa, ei kaikki kikat käy vanhaan autoon.
     
    tevo ja esmi tykkäävät tästä.
  14. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Juu ruma se on nyt van kyllä se pikkupoikana oli hieno. Elettiin aikoja kun minulla ei ollut tietoa klassisemmasta kustomityylistä sen koommin.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mikähän auto / missähän lehdessä oli tämä "Tykkään että autossa on kaasussa vaan kaksi asentoa"? Kyllähän tuo annetuilla lähtötiedoilla varmaan löytyisi kun / jos (yliviivaa tarpeeton jos viitsit) jaksaa selata.
     
  16. leivonharri

    leivonharri Gearhead

  17. isalmela

    isalmela Gearhead

  18. Norri

    Norri Gearhead

    Joku vuosi sitten tuli lopetettua tilaus, kun lehdet alkoi olla täynnä mopoja, laivoja, lentokoneita ja muuta mielenkiinnotonta. Vain Senior tulee, mutta siinä lipsutaan samoihin roska-artikkeleihin aika-ajoin ikävä kyllä.
     
    Aulis Hämeenkorpi tykkää tästä.
  19. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Kyllähän mobilistissa on ollut aina paljon hyviä juttuja, aihepiireistä riippumatta hyvin tehtynä. vanhoissa VM:ssä oli aina juttuja jenkeistä tai rakennetuista euroista...ne jenkki jutut taisi lopahtaa sinne 90-luvulle. Oisko ollu samoja aikoja kun Street race ja V8 yhdistyi. Vanhoissa tuulilaseissakin (80 luvulla) oli välillä juttua joistakin rakennetuista autoista. Isäukko kun keräsi lehtiä aika rankasti silloin 60-90 luvuilla niin oli mistä lukea. Tuulilasi tuli kotiin, Tekniikan maailmat, vauhdin maailmat, mobilistit ostettiin ja lisänä aina muitakin uusia (streetrace ym) isä aina osteli. Kaikki on muuten tallessa...hiiren korville luettuna. Joskus joku nuukauuno sanoikin kun kokoelman näki että nuokin rahat kun ois johonkin hyödylliseen pistänyt...no toisen roska toisen ilo.
     
  20. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Minä olen taas huomannu että nykyään jutut sodanaikaisista lentokoneista, laivoista ja muista sekä kaiken maailman helvetin koneista ja venäläisistä perseensuristimista kiinnostaa. Nuorempana luin vaan itseä kiinnostavat jutut autoista sekä konepyöristä mutta nykyään luen kaikki mitä kirjoitetaan.
     
    Norri tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!