Mattamaalit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja JKL Raggars ry, 20.11.2002.

  1. 454SS

    454SS 3rd gear

    mustaa pohjamaalia löytyy ainakin ppg:ltä, tarkoitettu lähinnä raskaan kaluston maalaukseen. se vaan ei käy pelkäksi pinta väriksi, niinkuin ei pohjamaalit koskaan
     
  2. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    no mitäs tähän sit pitäis vetää sen päälle?
    Eikö se rask.kalust. mattapohjamaali kestä/pysy sit ittekseen?

    Ku olen itsekin haaveillut maalaavani toisen amazoneistani sellaisella mattamustalla ku oli kasissa se ´50 Fordi!
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toi on hyvä konsit saada mattapinta koht. edullisesti. Myös Spies Heckeriltä löytyy todella musta base (massa) johon kovetinta lisäämällä (10-20%) saadaan liuottimia kestävä matta pinta (mm. moottoritilaan hyvä).Lisäksi mahdollinen myöhempi maalaus automaaleilla onnistuu ilman reagointiongelmia helpommin. Unohtakaa kilikilipullot.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiitti vinkistä, onko maalissa kuitenkin yhtä hyvät ruosteenesto ominaisuudet kuin tavallisessa pohjamaalissa? Vaiko peräti vielä paremmat, kun kerran tarkoitettu "raskaaseen käyttöön" :smile:?
     
  5. 240turbo

    240turbo 1st gear

    Öh, unohdin tnnukset.. Edellinen siis minun kirjoittamani.
     
  6. 454SS

    454SS 3rd gear

    jäi vähän vaiheeseen toi viesti äsken, kun piti lähteä tunnille. elikkäs se ppg:n epoksipohjamaali tottelee numeroa 391. sitä on saatavana vaaleana ja harmaan mustana. maali on sävytettävissä max 30% väriä. maalasin viime kesänä kaverin sivuvaunu uralin mattavihreeksi just tolla pohjamaalilla. tää väri on todettu parhaaksi vaihtoehdoksi kuorma-autojen runkojen, lavojen ym. pohjamaaliksi. kestää suht hyvin, eikä ole älyttömän kallista. henkilöautoissa käytettäessä ollaan vedetty paljaille peltipinnoille ensin glasuritin punainen happopohjis.
     
  7. 454SS

    454SS 3rd gear

    yks valiantti vedettiin kerran volvon runkoharmaalla. aluksi se näytti todella törkeeltä kiiltävänä, mutta parin kuukauden päästä oli "linttaväri"
     
  8. Willux

    Willux 1st gear

    Kyl meikäläinen ainakin maalas auton mastonin mattamustalla. elikkäs ostin paikallisesta robinhoodista litran maalia pari telaa kaukaloineen sekä muutaman spray samaa sävyä hankalimpiin paikkoihin johon ei telalla yllä ja sit vielä saman firman mattalakka pintaan ja valmista tuli
    omasta mielestä auto on ihan hyvän näköinen ja tarpeeksi musta, totta tosin on että se väri tuppaa muuttumaan ainakin pahemmassa auringonpaisteessa hiukan haaleaksi näin ei tosin ole vielä meikäläiselle käynyt
     
  9. Blockhead

    Blockhead Gearhead

    Eri maalimerkeiltä löytyy usein sävytettävä pohjamaali.Pienet kiveniskemät ei juurikaan näy jos pohja on pinnan sävyinen.

    Vielä tuosta Opelin mattamustasta. Se oli käytössä 60 ja 70 luvuilla monissa malleissa ihan vakiona. Ralli Kadetti taisi olla se ensimmäinen malli, jossa sitä käytettiin raidoissa ja konepellissä. Tehtaalta lähtiessä sitä oli myös malleissa Rekord Sprint, Manta GS/E ja GSI, Commodore GS/E sekä varmasti monissa muissa, eli se ei ollut harvinainen väri. Varmasti sen voi tehdäkin, ja jollakin värimerkillä voi olla kaavakin, mutta sekoitusmustien sävyt poikkeavat eri toimittajilla ja ainakin Standoxilla on ainakin neljä eri sekoitusmustaa, jos ei useampaakin. Vielä kun siihen lisätään oikea kiilto, niin en ainakaan omasta autostani maalaisi ovea itsesekoitetulla sävyllä jos ei kaavaa löydy. Valmiilla sävyllä ei ongelmia ole kunhan jaksaa sekoittaa purkin pohjalla olevan paksun kerroksen mattapastaa sekaan. Mikkelissä taitaa olla PPG:n värit aika yleisiä. Ainakin Ami niitä käyttää kun veli on Coravärin johtaja.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä PPG maaleja käytetään paljon Suomessa, laatuvarma maali. PPG Delfleet maalien alla kannataa käyttää myös Delfleet happopohjaa on ainakin kolme vaihtoehtoa eri tarpeisiin. Yleensä kuitenkin henkilöautot maalataan PPG Deltron maaleilla. Kaikenkaikkiaan 30 vuotta vanhan mattamustan ilmaston ja auringonvalon vaikutuksessa olleen sävyn tekeminen korjausmaalaukseen taitaa olla aika toivoton tehtävä kaikilla automaaleilla. Suosittelen kyseisen värin maalausta vaadittaviin paikkoihin auton ympäri. Kun autoa maalataan kannattaa käyttää automaaleja. Ne on tarkoitettu autokäyttöön ja ovat ominaisuuksiltaan ylivoimaisia verrattuna rautakaupanmaaleihin, eivätkä välttämättä ole edes kalliimpia. Spray pullot kannattaa unohtaa kokonaan jos haluaa pysyvyyttä ja laadukasta lopputulosta. Yleistä on myös kun on maalattu rautakauppamaalilla ja halutaan vetää hieno automaali päälle niin tuleekin suuria ongelmia eli maali ei pysy tai automaali kiehuu välittömästi ruiskutettaessa.
     
  11. Tomppade

    Tomppade 1st gear

    Kun isällä on pieni automaalaamo niiin teidän että normaalis 2k akryylistä saa matta värisen mattaus aineella jota isällä ei tosin ole kun kysytään niin harvoin ja kun on pieni maalaamo niin ei aineisiin koko omaisuutta sioiteta.

    Mutta kyllä tuo maston mattamusta on ihan sitä mattmustaa ainakin toi purkki mitä mulla on tosin se on aikas vanhaa jo ajalta ennen kuin ei ollut meillä tota maalaamoa eli jotain 5vuotta vanhaa...:smile:
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    :oops: Mattapa niin.Mutta.... meitsilläpä on 85 Hiace.No nyt se on alkanu taka oven lasin reunoista hylykimään maalia.Se siis kukkii.Mistä täällä Jyväskylä nimisestä loukosta löytys oikeen väristä paikkamaalia ?Ja tietty ensin hion,mutta mikä pohjamaali ja kun se vika on siellä sun täällä ei viittis ostaa isoa pänikkää vaan tahtos selevitä pienellä määrällä.Että kiitos jos joku viittii viisata. :oops: :-?
    jk.Tietysti merkkiliikkeestä,mutta eivät varmaan myy pieniä määriä.
     
  13. AnttiK

    AnttiK 2nd gear

    Mittees jos tekaisee tuollaisen maalauksen jonka pinnassa on mattalakka tai siis jollain lisäaineella mataksi muuttuva lakka, niin jääkö pinta kuitenkin kohtuu sileäksi? En ole ikuna tuollaista mattalakattua pintaa livenä nähnyt mutta esmes se P.Markkon mustangin väri näyttää V8n sivuilla aika tyylikkäältä.
     
  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Jos mattalakkaat niin jää "sileä" pinta. Siksi se on helpompi pitää puhtaana verrattuna esim. pelkkään suorakiilto mattaväriin :)
     
  15. f34

    f34 Double Gearhead

    Onko muuten akryylilakat koostumukseltaan lähelle samoja kuin akryylimaalit ilman väripigmenttejä?
    Tai toisin sanoen, jos lakkaan laitetaan väripastaa, niin tuleeko kuin maalipnta?
     
  16. JiiTee

    JiiTee Gearhead

    Karkeasti ottaen näin juuri...
     
  17. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    ...
     
    Muokattu: 9.1.2020

Kerro tästä muillekin!