Espoon automuseo ahdingossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja homer, 13.12.2019.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Poliittinen päätös. "Vanhojen romujen" säilöminen ei vain ole nykymaailmassa muodikasta. Niinkuin yksi viisas sanoikin näistä vanhoista höyryvetureista, että "onhan niistä valokuvia muistoiksi, romuksi vain."
     
    Pertti K, passerby ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
  2. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Marklinin kuva 2188, merkiltään muistaakseni Moon, on jotenkin herkistävä.
     
  3. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Poke, wilburi, mikaa7146 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Monessa suojellussa kohteessa samat jutut, lopetetaan kaikki toiminta sieltä ja sitten vaan venataan että suojelukohde romahtaa...ja todetaan että ei voi korjata, hirvee tragedia.
     
    passerby, Poke, mikaa7146 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Niin ... tänä vuonna Äitienpäivänä tuolla vieraillessani siinä Automuseon kohdalla oli muistaakseni pyörätien teko työn alla.
    Espoolaisesta kuntapäätöksenteosta en paljon tiedä, mutta kaiketi siinä jokin ajatus on.
    Ellei muuta, niin turvallisia fillarireissuja järvelle.
     
  6. miguelo

    miguelo Gearhead

    Sitä se varmaankin on myös tässä jutussa mainitun Espoolaisen Ford - harrastajan mielestä, jolla on ongelmia autojensa säilytyksen suhteen, pysäköinninvalvonta tuntuu kyllä olevan varsin valpasta noillakin seuduilla, kuten yleensä kaikkialla jossa asukastiheys on suuri ja parkkipaikoista puutetta.

    [​IMG]
    (klikkaamalla kuva suurenee)
     
  7. Jorrma

    Jorrma Gearhead

    No eihän niitä kilvettömiä projekteja kadun varsilla kuulu säilyttää, ostaa tonttia jostain mihin niitä kerää tai vähentää projektit fiksuun määrään että mahtuu omalle tontille.
     
    Ässä., Poke ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
  8. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Mulla oli 13v sitten yksi välikoppaescortti Eskon varastolla säilössä. Mukava heppu.
    Eiköhän toi laputtaminen ole perus kerrostalo/naapurikyttääjän ilmoitusten tuotoksia, josta tuleekin mieleeni yksi sattumus muutaman vuoden takaa:
    Eräänä sunnuntaina kirkonmenojen aikaan siirsin pihalaatoituksen korjauksen tieltä autoni kadunvarteen, peruuttamalla suoraan pihasta lähimpään taskuun, enkä kääntänyt sitä nokka menosuuntaan. Eli suuntaan mihin pysäköintitaskun kyltti näytti.

    Pari unikiveä ehdin pihaan naputella kun jo Espoon pysäköinninvalvonnan auto käänsi tälle meidän umpikadulle, joka nukkuu sunnuntaisin ruususen unta.
    Pikkuisen keskustelun jälkeen en kääntänyt autoani ja valvojat häippäs matkoihinsa. Virhemaksua en saanut.

    Kiitoksena tästä, koko kylä kuunteli seuraavat pari kuukautta joka ikinen sunnuntai (kyllä, kirkonmenojen aikaan ja bonuksena pari siitä tuntia yli) V8 koneen laulua, rälläkän vinkumista ja ruohon leikkurin pärinää. Sen jälkeen en ole noihin pysäköinninvalvojiin näillä kulmilla törmännyt, eikä pääosa naapureista kyllä moikannut mua jo ennen tuota tapahtumaakaan.
    Paitsi. Yksi talebaanipartainen autoton alkoi sähköauton nähtyään keväällä sitä tekemään. Olivat hiekkalaatikon porukalla ihmetelleet naapuriukon takinkääntöä ja sähköauton ostoa, mutta kesäkuun alussa vaipui taas silläkin porukalla leuka rintaan, kun Cyclone saapui tontille.
    On tää elo toisinaan vaan niin herttaista.
     
    Pertti K, Dataviilaaja, juko7 ja 12 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. urho3

    urho3 Gearhead

    Missä ghetossa sinä asut?
     
    Poke tykkää tästä.
  10. xp

    xp Gearhead

    Ja sitten kun perikunnat, vanhukset yms. on lahjoittaneet kulkupelinsä museoon hyvään kotiin sillä ajatuksella että siellä säilyy.
    Ei näihin mitkään nimenkeräykset tms. auta, matalaksi menee ja uutta tilalle. Vaikka on kyllä ihan maalla, luulisi että sen marketin tms voisi tehdä toiselle puolelle tietä pellolle.
     
  11. Poke

    Poke Gearhead

    Olen käynyt kerran. Kauneinta maaseutua ja upeasti sointuu ympäristöön. Hienoja olivat kulkupelit ja ovat edelleenkin. Kuveja otin paljon talteen.

    En jaksa uskoa noin hyväkuntoisen kompleksin menevän maan tasalle. Ja vattuako tuonne mitään markettia pykäämään keskelle mitään. Vai meinaako ne rakentaa jonkun Bodomin murhahostellin?

    https://goo.gl/maps/kuPc3EVaPdf8cZxq5
     
  12. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Mikä on ghetto? Asun omakotialueella, alle 15 km kauppatorilta. Täällä ei oo kerrostalokyttääjiä kuten ei kerrostalojakaan. Ei tosin muita kansallisuuksiakaan, kuin suomalaisia.
     
    miguelo, Poke ja sdfsd tykkäävät tästä.
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    ...eikä väärinpäin kadunvarteen parkkeeraajia!
     
  14. ImpJay

    ImpJay 3rd gear

    Pyörä/kävelytie sinne on pykätty bussipysäkkeineen kaikkineen.
     
  15. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Onhan ne kivistöönkin aikamoiset asuinalueet pykänny vanhojen peltojen tilalle. Varmaan sama idea tuonnekin, uusi asuinalue, kalliit asunnot ja veronmaksajia.
     
  16. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    Tiedon jyväistä uudesta omistajasta
    https://www.lansivayla.fi/artikkeli...sen-hanke-jaihin-espoossa-kaisankodin-ostanut

    "Ne piirtää kenellä on liitua"

    Koko mestahan oli konkan partaalla ja MedOne miljonääri osti koko paskan. Osa tosta tontista Espoon Kaupunki omistamaa josta kaava tiedot: https://www.espoo.fi/fi-fi/Asuminen...ohteet/PohjoisEspoo/Pakankylan_kartano_710100

    Pyörätie jatkuu myös museolta bodomin mukaisesti Oittaan ulkoilualueelle. Mikä sinänsä ihan jees ettei trikoo asuisia kamikaze pyöräilijöitä poukkoile autojen seassa.

    Muutoin tiet eivät ole Kaupungin vain Valtion ylläpitämät jonka kunnossa pitoa huolehtii taasen jokin muu taho.

    Asiasta poiketen hieman, niin myös paikallinen kyläkoulu oltiin myös sulkemassa yhden oppilaan vajeen takia. Mutta kylälle muutti opettaja lapsineen ja kas kas koulu sai taasen hetken jatko aikaa.

    Aikaisemmin täällä esillä ollut idea Vantaan ilmailu museon sekä Espoon auto museon yhdistäminen yhdeksi isoksi museo kokonaisuudeksi on äärettömän hyvä idea.
    Tosin tiloiltaan tarvittavat vanhahkot teollisuus tilat melkoisen kortilla Uudenmaan alueella ja samankaltaista miljonääri ostajaa tai rahoittajaa kulkuväline museolle taida olla Suomessa.
     
  17. fmila

    fmila Gearhead

    Noiden kahden museon yhdistämiselle olisi hieno paikka jo olemassa. Malmin lentokentän hangaarista saisi ilmailumuseo vallan loistavan ja perinteikkään paikan kalustolleen. Tarvittaessa (haluttaessa??) sieltä saataisiin koneet myös ilmaan ja lentävät vieraatkin voisi tulla pienemmällä kalustolla suoraan paikalle. Automuseo sopisi samalle tontille vallan hienosti. Tulisi melkoinen teemapuisto koko alueesta. Kun vaan noi "liian vihreet" yhdessä muidenkin "kaupungin isien" kanssa avaisivat silmänsä ja rakentaisivat uudet kaupungin osat jonnekin muualle kuin tuolle "savipellolle", mikä Malmin kentän pohja oikeesti on (=kallista puuhaa)

    t. AM
     
    Fileeraus, mikaa7146, kerkko ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    Tämäkin on erittäin hyvä idea, vaan niin kuin kyseisen malmin lentoaseman alue on ollut muutoin ns. koskematonta nykyiseen asunto pulaan tai pikemmin tontti pulaan verrainnollinen ja kun tähän liitetään myös se että uusien asuntojen omistajat valittavat lento melusta joka taasen on järjetöntä koska aikaisemmin alueella ei ole ollut hirveästi asuntoja. Näistäkin löytynee kaavoitus yms kuvia.

    Pahimmillaan myös asiasta poiketen Malmin lentoaseman alueelle käy kuten Keimolalle, että pidetään vain torni pystyssä ja alue muutoin rakennetaan esim. kerrostaloja.

    Mutta asiasta kukkapurkkiin: Tontti sekä rakennus olisi varmaan hyvä että olisi esimerkiksi yhdistyksen tms omistuksissa ettei tule sanomista muualta kuin kunnalta ja näidenkin kanssa täytyy puolin sekä toisin ymmärtää.

    Edelleen asiasta poiketen tämä Malmin alueen (sisältäen myös Tattarisuon sekä muiden lähialueiden) Tulee maansiirtoina maksamaan Veronmaksajille älyttömiä summia jahka alue aletaan rakentamaan.

    "Mitä sitä murehtimaan kun ideoita tiskiin ja toteuttamaan"
     
  19. homer

    homer Double Gearhead

    Osmo Soininvaaran mukaanhan malmi on miljardibisnes. Tietäisi vaan kenelle... Alkaa pikkuhiljaa usko loppua siihen että malmin tapauksessa vielä järki voittaisi.
     
  20. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Jos tuntitöinä saa kaivuutöitä tehdä, niin eiköhän sillä jotain ansaitse. Urakkana voi olla aika kehno pisnes.
     

Kerro tästä muillekin!