Roadmaster 93 ei käynnisty kolarin jälkeen.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Geeämmäläinen, 25.1.2020.

  1. Geeämmäläinen

    Geeämmäläinen 1st gear

    Kävi tuossa eräänlainen tapaturma ja siitä seurauksena buicki ei lähde kolarin jälkeen käyntiin. Pusuja tuli kuskin puolelle keulaan ja molempiin takakylkiin. Startti pyörii, mutta bensapumppu ei pyöri. Onko näissä joku katkasin, mikä nyt estää sen ettei pumppu lähe päälle?
     
  2. Tämä on hiukan kaukaa haettua, mutta ei ehkä ihan mahdoton. Voisiko se mahdollinen kytkin olla osa käynnistyksenestojärjestelämää VATS:ia. Se VATS on ainakin pari vuotta uudemmissa LT1 Camaroissa ja joskus kiukuttelee.
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Turvallisuuteen liittyvä pumpun "nollausnappi" voi olla syypää. Ranskiksissa aina akun tienoilla, muista on löytynyt koetaulun uumenista. Ei silti näy kovin helposti joutunee hieman etsimään.
     
  4. fenix

    fenix 3rd gear

    Bensapumpun rele, ecm sulake tai öljynpaineanturi voi mykistää pumpun.
    Omassa - 89 Firebirdissä on ecm sulake sulaketaulun lisäksi myös akun vieressä.
     
  5. Geeämmäläinen

    Geeämmäläinen 1st gear

    Käsittääkseni tässä ei vielä sitä VATSia oo. Ei lähtenyt käyntiin vaikka starttas niin kauan, että öljynpainevalo sammui. Semmonen pumpun edellämainittu nollausnappi löytyy ainakin ebaystä 1991-1996 roadmasteriin. Se, että missä se mahollisesti sijaitsee on mysteeri vielä.
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Laita se napin nimi ja location googleen.
     
  7. Geeämmäläinen

    Geeämmäläinen 1st gear

    Paljon löytyy vastauksia, että semmosta katkasinta ei tuossa olisi edes. Hyviä ideoita mistä rueta vikaa etsimään? Tehtaan korjaamokäsikirjakin löytyy...tietäs vaan mitä etsiä.
     
  8. Jaa-a..Mitä jos testaa, että tuleeko bensapumpulle sähkö?
     
  9. fenix

    fenix 3rd gear


    Lisäksi löysin viestin, missä mainitaan takakontin vasemmalla puolella olevan maadoituksia ja liittimiä.

    https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t25408_ds736916
     
  10. Sellanenkin tuli mieleen, että jollakulla täällä oli vähän aikaan sitten irronnut bensapumpun imuletku bensatankissa eikä se lähtenyt käyntiin. Eli vika voi olla ihan mekaaninenkin.
     
  11. Geeämmäläinen

    Geeämmäläinen 1st gear

    Auto on tällähetkellä tienvarressa 20km päässä pajalta. Päällisin puolin näytti siltä, että sen voisi ajaa pajalle ja tutkia lisää, kun vaan saisi tulille. Kiitoksia vinkeistä. Lisääkin saa kertoa, jos joku sattuu jotain oivaltamaan.
     
  12. Saiskohan sen käyntiin, jos ja kun sinne bensapumpulle ei tule sähköä, niin pakkosyöttäisi sitä suoraan. Eli piuha suoraan akulta (ja sulake väliin).
     
  13. fenix

    fenix 3rd gear

    Tuossa taitaa olla obd1?
    Yhdistämällä g-terminaali rautalangalla yms. toiseen terminaaliin johon tulee virtaa, pitäisi pumpun käynnistyä.
    [​IMG]
     
  14. Geeämmäläinen

    Geeämmäläinen 1st gear

    Joo näin se on yritettävä ainakin, jos muuta ei löydy
     
  15. LPV

    LPV 3rd gear

    Vilkaiseppa muuten vakuutustasi. Siellä saattaa olla hinaus osio, joka maksaa hinausauton kotiin tai lähimmälle pajalle. Just siksi ettei tarvis jättää autoa tien varteen rosvottavaksi. Mun 94 RoadMonster on ainakin aina viety korjaamolle tai kotiin. Tuo hinausvakuutus ei edes vähennä prosentteja.
     
    VilleTre tykkää tästä.
  16. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ihan eri auto mutta Sierra peräluukus oli toi törmäys katkaisija ja kun heitin vararyörän koteloon niin eipäs lähtenyt enää käyntiin. Turvallisuus jutska ruiskuautoissa.
     
  17. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    90 luvun alun buick, takaluukussa tai auton takapäässä kuitenkin oli nappi mikä ponnahti päältä kun peruutin peltisen roskiksen päälle.
     
  18. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Takaluukun sivuverhoilun takana nappi. Joskus jopa verhoilussa kolo; osiko se ollut "inertia switch" nimeltään?
     
  19. Geeämmäläinen

    Geeämmäläinen 1st gear

    Ei ole hinausvakuutusta. Ei sitä kukaan kuitenkaan rosvoa, kun on yksityistiellä piilossa. Se on nappia lähettävä ehtimään siitä siis...
     
  20. JJ

    JJ Gearhead

    Tuollainen vinkki,

    On the passeger side fender near the hood strut there are 2 relays and a fuse. The relays are the a/c relay and the fuel pump relay. The fuse is the ecm /fuel relay fuse. There is also a single red wire with a female terminal on it. This is the fuel pump test connector. If you apply battery voltage to this connector the fuel pump should run.
     

Kerro tästä muillekin!