Amerikan Traficom?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Winchester, 25.1.2020.

  1. Winchester

    Winchester 1st gear

    Mikä olisi paras / luotettavin / uskottavin /hinta-laatusuhteinen / jne. nettitietolähde Amerikasta tuodulle autolle sen ennen Suomeen tuontia syntyneen historian selvittämiseksi?

    VINCheckPron hinta yhdelle autolle on alle 9$ ja historiatietojen listaus näyttää kohtuullisen pitkältä ja uskottavalta. CARFAX puolestaan maksaa 40$, mutta liekö vain samoilla tiedoilla ja isommalla myyntikatteella, vai onko hinnalle myös vastinetta esim. luotettavammilla ja perusteellisimmilla tiedoilla?

    Haen tätä tietoa liitettäväksi oman autoni joskus aikanaan tapahtuvalle myynnille, jolloin ostajalle on helpompi tehdä päätös tietäessään mitä on ostamassa eikä tarvitse arvuutella auton historiasta ihan kaikkea.
     
  2. Holley

    Holley Gearhead

    Ihan vaikka mahdollisen ostajan näkökulmasta: jos esität minulle Carfaxin, niin se nyt vaan kuulostaa hyvältä. Jos kaivat jonkun bestcardataonlyforyou.com - tiedotteen, voisin verrata johonkin vessapaperiin. Eli jos nyt tuhansia pyydät autostasi, niin investoi tuo 40 EUR, vaikka se kirpaiseekin, jos muuten alkaa ostokohde vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta. Kummasti niillä hyvillä autoilla ja asiallisilla Carfax-tiedoilla on joku korrelaatio. Aikanaan taisin pyytää USA:sta myyjältä sen Carfaxin; oltiin muuten jo sovittu hinnasta ja kaikesta auton kohdalla ja oli ikään kuin ehtona, että kunhan on sitten asiallinen se Carfax, niin silloin otan auton. Ne ottivat tuon 40 EUR riskin, Carfax oli asiallinen ja kaupat syntyivät hyvässä yhteisymmärryksessä.
     
  3. Winchester

    Winchester 1st gear

    No, otin sitten tuon Carfaxin. Sieltäpä koko auton historia löytyi ja oli myös laajempi kuin mitä VinCheckProlla haettu. Jollain USAn keskustelupalstalla oltiin sitä mieltä, että joku paikallinen viranomainen pitää yllä ilmaista tietokantaa samoista tiedoista, mutta kun tuo Carfax tuntuu olevan se, minkä perään kysellään ja se on kovasta 40€ hinnasta huolimatta nyt paperilla, niin se on siinä.
     
    Holley tykkää tästä.
  4. MJF

    MJF Double Gearhead

    Ei taida tuollakaan saada entisiä omistajia selville?
     
  5. jumakuja

    jumakuja 1st gear

    Saako Carfaxilla irti mitään vanhemmista kuin 1981 autoista? Kenelläkään kokemusta?

    Onko hyviä kokemuksia hakutyökaluista -81 vanhempien autojen historiatietojen kaivamiseen?
     
  6. Winchester

    Winchester 1st gear

    Omistajien nimiä ei näkynyt, mutta lukumäärä - tässätapauksessa yksi - näkyi ja hänelle kohdistettu lukuisa määrä "Registration issued or renewed" -tapahtumia, huoltoja, yms. aina Suomeen exporttaukseen asti.
     
  7. MJF

    MJF Double Gearhead

    No tämähän se oli itselläkin mielessä. Vinkoodit ja jenkkilän viimeiset kilvet on tiedossa kahdesta omasta autosta.
     

Kerro tästä muillekin!