Falcont (kunnes ylläpito avaa alkuperäisen topikin)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja T5, 20.1.2019.

Tags:
  1. Hillosormi

    Hillosormi 1st gear

    Kerkesin tilaamaan ja maksamaan replika-bensapumpun 2018 keväällä, ennenkuin ongelmista alkoi tihkua tietoa. Melkein vuoden kuuntelin sujuvia selityksiä ennen kuin hain velkomustuomion ja tein rikosilmoituksen sekä vaadin liiketoimintakieltoa. Nyt tuntuu, että taitaa koijari livahtaa kuin koira veräjästä... Se on jonkinlainen ihme, ettei kukaan ole käyttänyt omankäden oikeutta kun ottaa kohderyhmän huomioon!
     
    PilsnerBil, Norri, fishbone ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. max

    max Double Gearhead

    Vierestä seuranneena kun yks työkaverini käytti omankäden oikeutta,ja maksoi sen jälkeen vitusti tonneja jakamistaan iskuista,sekä työpaikan menetys oli hyvin lähellä.
    Ei kannata vaikka kuinka mieli tekisi,kuten minäkin naapurilleni haluaisin oppitunnin antaa.
     
    Stang_81, Hillosormi, falcon1 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. bathory

    bathory Gearhead

    Ei sitä nyt tarttekkaan heti mitään hakkaamaan ihmisiä ruveta.
     
  4. leemu

    leemu Gearhead

    Tai ainakaan jäädä siitä kiinni;)
     
    rane58, Norri ja MIAMIDRAGRACING tykkäävät tästä.
  5. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Nimim. Auer
     
    Inlinee, Norri ja leemu tykkäävät tästä.
  6. riv73

    riv73 3rd gear

  7. T5

    T5 Gearhead

    Ainakin tuo ajokki.net on ollut jo aika kauan pystyssä. Jäänyt vaan mieleen noista järkyttävistä romuista, mitä yrittävät myydä. Aiemmin myyjänä/omistajana oli joku vanhempi mies, eli varmaankin sukupolvenvaihdosta on käynyt?
    Niin ja yrittihän tuo aiempi omistaja jossain vaiheessa myydä nettiosoitteitakin. Kun lehdissä oli juttua et niistä saatetaan maksaa mansikoita. Ainut ongelma oli vain se, että niiden myynnissä olleet osoitteet oli ihan kuraa ja väärin kirjoitettuja.
    Yksi hyvin mieleen jäänyt oli www.garace.fi/net tms. Ilmeisesti autotallia englanniksi oltiin yritetty tavailla, mutta vähän oli rattaat lyöneet kriittisellä hetkellä tyhjää :rotfl:

    Google ei ainakaan tuon Janin puhelinnumerolla löydä mitään sen kummempaa. Jännästi vain tuota nimeä ja Janin naamaa vähän tunnutaan peittelevän.
     
    Muokattu: 19.2.2020
  8. Hillosormi

    Hillosormi 1st gear

    Hei! Tulin välillä katselemaan näkyykö kommentteja tilanteen etenemisestä asiaan osallisten OD -laisten tai jotain kuulleiden taholta...
     
    jukka1 tykkää tästä.
  9. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Mee takaisin kellariin, Ei oo mitään uutta katseltavaa.
     
    SPORT TRUCK tykkää tästä.
  10. Hillosormi

    Hillosormi 1st gear

    Seuraan keskustelua koska olen asianosainen ja haluan tietää jos joku on jotain kuullut! Mikä on sinun motiivisi? Näissä ryhmissä on aina jotain lättäpäitä kommentoimassa jokaista topikkia!
     
    mikkis83, 1purehell, karivanner1 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Od uuteen nousuun...
     
    deeäxä, Hillosormi, SPORT TRUCK ja 1 muu tykkäävät tästä.
  12. jariha

    jariha Double Gearhead

    kateellinen idiootti... ihan turha tommonen huutelu... tuu itehhi kellariin eläkä täällä vässyköi:D
     
    deeäxä, Hillosormi ja xarper tykkäävät tästä.
  13. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Kiitos ei. Jatkakaa te siellä kellarissa yleistä keskustelua vaan. Tulipa sitten yhden kohtuullisen palstan tilalle kaksi huonoa.
     
  14. tapsah

    tapsah 2nd gear

    karpov?
     
  15. hantta

    hantta Double Gearhead

    Koskeeko tämä käsky kaikkia kellariin rekisteröityneitä?
     
    deeäxä, mikkis83 ja Hillosormi tykkäävät tästä.
  16. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Tänään ilmeisesti paikallislehdessä? (Ilkka pohjalainen)
     
  17. 61Pannu

    61Pannu 3rd gear

  18. three hundred

    three hundred Gearhead

  19. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Aina joku maksaa...

    ***

    Seinäjokelaismiehen autokaupat alkoivat mennä mönkään, mutta ”pirullinen häpeän tunne” pakotti jatkamaan – tuloksena 42 syytettä

    Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa alkoi maanantaina kolmipäiväinen oikeudenkäynti, jossa seinäjokelaismiestä syytetään yhteensä 42 rikoksesta. Rikokset liittyvät ajoneuvokauppoihin ja miehen konkurssiin menneen yrityksen taloussotkuihin.

    Syytteessä oleva mies hankki Yhdysvalloista autoja ja moottoripyöriä asiakkailleen näiden toimeksiannosta. Hän oli toiminut näin vuodesta 2007 alkaen, mutta vuodesta 2016 eteenpäin liiketoiminta oli ongelmissa. Asiakkaat eivät saaneet tilaamiaan autojaan ja osa menetti etukäteen maksamansa rahat. Joissakin tapauksissa summat nousivat kymmeniin tuhansiin euroihin.

    Syyttäjän mukaan mies ei tässä vaiheessa edes yrittänyt hankkia autoja, vaan vain otti asiakkaiden rahat. Näissä tapauksissa rikos on syyttäjän mielestä törkeä petos tai petos.

    Toisissa tapauksissa syyte on törkeä kavallus tai kavallus. Tällöin syytetty on yrittänyt tehdä kauppoja autosta, mutta on käyttänyt saamansa ennakkomaksun yrityksen muihin kuluihin, maksanut rahalla muille asiakkaille palautuksia tai ottanut rahat itselleen.

    Mies kiistää petossyytteet, mutta myöntää kavallukset. Hän myöntää kavalluksen myös joissain tapauksissa, joissa kavallus on vaihtoehtoinen syyte petokselle.

    Syytetty sanoi, että autot oli aina tarkoitus hankkia asiakkaille, mutta se ei ollut helppoa. Hän kertoi tehneensä vuosien aikana yhteensä noin 900 onnistunutta autokauppa. Vireillä oli ollut tuhansia kauppoja.

    Ongelmia alkoi syntyä, kun hänen autokauppaan keskittynyt toiminimensä tuli miehen velkaantuneen rakennusalan osakeyhtiön alle.

    – Toiminimi on aina tehnyt voittoa. Osakeyhtiön kanssa alkoi mennä huonompaan suuntaan. Firma meni konkurssiin vuonna 2019, ja ne viimeiset vuodet olivat taistelua. Kaikkeni yritin tehdä, että saataisiin hankittua asiakkaille autoja tai palautettuja heille rahoja.

    Miehen mukaan autokauppaa alkoi haitata myös negatiivinen nettikirjoittelu. Hän sanoi epäilevänsä, että kirjoituksista osa on kilpailijoiden tekemiä.

    Syyttäjän mukaan miehen on täytynyt varhaisessa vaiheessa ymmärtää, että autokauppa ei voi pitkään toimia kädestä suuhun -mallilla, jossa uusien asiakkaiden maksamilla ennakkomaksuilla kuitataan vanhojen asiakkaiden saamisia eikä autokaupoista synny voittoa.

    Mies myönsi, että toiminta karkasi vaikeuksien keskellä käsistä.

    – Syy miksi en lyönyt peliä poikki aiemmin, on pirullinen häpeän tunne siitä, että firma menee konkurssiin. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut hyvä, jos olisin lopettanut ajoissa. Halusin kuitenkin hoitaa kaikki velvollisuudet pois.

    Oikeus kuulee asianomistajia ja todistajia pääasiassa puhelimitse, mutta yksi asiakkaista halusi ehdottomasti tulla paikan päälle kertomaan asioiden kulusta.

    Asiakas kertoi katselleensa Amerikasta itselleen Datsun-merkkisen auton. Auto löytyi eBaysta ja syytetty alkoi huutaa sitä.

    – Tulimme huutokaupassa toiseksi, mutta (syytetty) sai viestin, että voittaja ei ole valmis viemään kauppaa loppuun asti. Olin edelleen kiinnostunut ja maksoin ostohinnan 13 300 euroa. Luulin, että asia on sillä selvä ja kyselin välillä auton perään. Ilmeni, että tämä ensimmäinen auto oli myyty. Osallistuimme sitten toiseen huutokauppaan, jonka voitimme. Se auto oli kalliimpi, ja maksoin vielä 4 300 euroa välirahaa.

    Kun autoa ei edelleenkään alkanut kuulua ja syytetyn selitykset eivät vakuuttaneet, mies vei asian poliisille. Syyttäjän mukaan mitään huutokauppoihin osallistumista ei ollut, eikä syytetty muutenkaan pyrkinyt hankkimaan asiakkaan haluamia autoja. Syyttäjän mukaan syytetyn todistajalle näyttämä sähköpostiviesti Amerikasta oli kankeaa kieltä ja syytetyn itsensä kirjoittama.

    Syytetty kiisti nämä väitteet. Sen sijaan hän myönsi, että oli joutunut omissa sähköposteissaan valehtelemaan asiakkaille. Hänen puolustuksensa kutsui toimintaa ajanpeluuksi. Syytetty muun muassa puhui siitä, miten Amerikasta kestää saada raha takaisin, vaikka hän odotti uusien asiakkaiden tilityksiä maksaakseen aikaisemmista peruuntuneista kaupoista rahat takaisin.
     
    jpalvima, viikinki75, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. Hillosormi

    Hillosormi 1st gear

    Eikä Ilkkaa myydä nettiversion irtopainoksina kuten HS:a tai TS:a...
     

Kerro tästä muillekin!